Ο Νίκος Ρούσσος δίνει γεύση στο 'InterContinental Crete'

Ο πολυβραβευμένος σεφ επιμελείται τα μενού στα δύο εστιατόρια του νέου ξενοδοχείου, την ίδια στιγμή που ο κορυφαίος bartender Ηλίας Στεργιόπουλος μεριμνά για όσα μπαίνουν στα ποτήρια.

InterContinental Crete Νίκος Ρούσσος

Σε μια όμορφη τοποθεσία και με γαλάζιο background τον κόλπο του Μιραμπέλλου, το 'InterContinental Crete' ανακοινώνει τη γαστρονομική συνεργασία του με τον σεφ Νίκο Ρούσσο. Ενισχύοντας το portfolio των IHG Hotels & Resorts, το νέο ξενοδοχείο υπόσχεται γευστικές συγκινήσεις, με μεσογειακές γεύσεις από τα κορυφαία τοπικά υλικά.

Υπό την καθοδήγηση του πολυβραβευμένου chef consultant, Νίκου Ρούσσου, τα δύο ελληνικά εστιατόρια του ξενοδοχείου, 'Knossos' και 'Minoan', καθώς και το Bar Lounge 'Zeus' επιφυλάσσουν ξεχωριστές γευστικές εμπειρίες. Κάθε μενού, βασίζεται σε ντόπια πρώτη ύλη, ενώ συνδυάζεται αρμονικά με οινικές προτάσεις από γηγενείς ποικιλίες. 

'InterContinental Crete' 7

'InterContinental Crete' 6

Στο 'Knossos', το βασικό εστιατόριο του ξενοδοχείου στον πέμπτο όροφο, οι επισκέπτες (εσωτερικοί και εξωτερικοί) δοκιμάζουν ένα μενού με μοναδικές ερμηνείες του σεφ, επηρεασμένες από κλασικά ελληνικά πιάτα και απολαμβάνουν πανοραμική θέα στο Μιραμπέλλο. 

'InterContinental Crete' 3

Στον ένατο όροφο, στεγάζεται το δεύτερο εστιατόριο του ξενοδοχείου, το 'Minoan', όπου κάθε πιάτο αποτελεί απόδειξη της μαγειρικής αριστείας και αφοσίωσης του βραβευμένου σεφ. 

'InterContinental Crete' 2

'InterContinental Crete' 1

"Με οδηγό την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Κρήτης με τις ανεξάντλητες εξαιρετικές πρώτες ύλες και φόντο τις ακτές του Αγίου Νικολάου, δημιουργήσαμε πιάτα βαθιάς γεύσης που εξιστορούν με μοντέρνο τρόπο τη γαστρονομία του τόπου και της Ελληνικής νησιώτικης ζωής, απολαμβάνοντάς τα και ατενίζοντας το απέραντο γαλάζιο από τις εντυπωσιακές και πολυτελείς εγκαταστάσεις του Intercontinental Crete Resort” τονίζει χαρακτηριστικά ο Νίκος Ρούσσος.

'InterContinental Crete' 5

Παράλληλα, στο τιμόνι των μπαρ του ξενοδοχείου βρίσκεται o βραβευμένος Bartender και Bar Consultant, Ηλίας Στεργιόπουλος, ο οποίος υπογράφει τα bar menu, διασφαλίζοντας μία αναβαθμισμένη fine drinking εμπειρία. Στο 'Zeus', το Bar Lounge στο lobby του ξενοδοχείου, ο Ηλίας Στεργιόπουλος έχει δημιουργήσει ένα αποκλειστικό cocktail menu που αντικατοπτρίζει την πολυετή εμπειρία του στις ελληνικές γεύσεις.

'InterContinental Crete' 4

Μεταξύ των επιλογών, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το Con Limone Negroni, μια εναλλακτική πρόταση του κλασικού Negroni με λεμόνι και το Rosa Odorata Spritz, ένα αρωματικό και δροσιστικό cocktail που αποπνέει τις μυρωδιές της άγριας τριανταφυλλιάς. Κάθε cocktail είναι προσεκτικά επιμελημένο, ώστε να συμπληρώνει την ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου, προσφέροντας μια ολιστική εμπειρία γεύσεων στο νησί της Κρήτης.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.