Για πάνω από 5 δεκαετίες, η Minoan Lines φροντίζει για την ασφαλή μετάβαση από το λιμάνι του Πειραιά με την Κρήτη - και το αντίστροφο. Η σημαντική ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία, πέρα από το να συνδέει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με το μεγαλύτερο νησί της, φροντίζει να κάνει το ταξίδι πιο εύκολο, πιο οικείο και, εσχάτως, πιο νόστιμο.
Για αυτό το καλοκαίρι, συστήνει στον επιβάτη το νέο à la carte Κρητικό μενού 12 πιάτων που προσφέρεται αποκλειστικά στα εστιατόρια των πλοίων Festos Palace και Knossos Palace. Πριν ακόμα "δέσει" το πλοίο στο λιμάνι του Ηρακλείου και της Μήλου, μπορεί κανείς να απολαύσει μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία που υπογράφει η μαγείρισσα Νεκταρία Κοκκινάκη και φέρει το σήμα ποιότητας "Κρητική Κουζίνα" της Περιφέρειας Κρήτης.
Οι δροσερές προτάσεις και τα αυθεντικά παραδοσιακά πιάτα δημιουργούνται με φρέσκα υλικά από ντόπιους αγρότες και ψαράδες, κάτι που μεταφράζεται σε γευστική γενναιοδωρία και ανόθευτη αίσθηση.
Πολλά από τα κλασικά του ανεξάντλητου εδεσματολογίου της κρητικής κουζίνας αναβιώνουν με μεράκι όπως η μαραθόπιτα, τα ντολμαδάκια, το τσιγαριαστό κατσικάκι, το κρητικό πιλάφι και η σφακιανή πίτα, σε μία δωδεκάδα προτάσεων με αυθεντικές Κρητικές πρώτες ύλες, προερχόμενες από παραγωγούς της Μεγαλονήσου. Όλα τα πιάτα παρασκευάζονται στην κουζίνα των εστιατορίων των πλοίων και συνοδεύονται από ετικέτες Κρητικών κατά βάσει οινοποιείων.
H Minoan Lines αναδεικνύει την κρητική διατροφή με μία farm-to-table εμπειρία εν πλω, εμπλουτίζοντας τη γκάμα των παροχών της προς τον επιβάτη και καθιστώντας το ταξίδι από/προς την Κρήτη ακόμη πιο ενδιαφέρον.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.