Η ουσία της κρητικής κουζίνας ταξιδεύει με τη Minoan Lines

Η Νεκταρία Κοκκινάκη υπογράφει το νέο καλοκαιρινό μενού στα πλοία Festos Palace και Knossos Palace.

Η ουσία της κρητικής κουζίνας ταξιδεύει με τη Minoan Lines

Για πάνω από 5 δεκαετίες, η Minoan Lines φροντίζει για την ασφαλή μετάβαση από το λιμάνι του Πειραιά με την Κρήτη - και το αντίστροφο. Η σημαντική ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία, πέρα από το να συνδέει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με το μεγαλύτερο νησί της, φροντίζει να κάνει το ταξίδι πιο εύκολο, πιο οικείο και, εσχάτως, πιο νόστιμο. 

Η ουσία της κρητικής κουζίνας ταξιδεύει με τη Minoan Lines 4

Η ουσία της κρητικής κουζίνας ταξιδεύει με τη Minoan Lines 6

Για αυτό το καλοκαίρι, συστήνει στον επιβάτη το νέο à la carte Κρητικό μενού 12 πιάτων που προσφέρεται αποκλειστικά στα εστιατόρια των πλοίων Festos Palace και Knossos Palace. Πριν ακόμα "δέσει" το πλοίο στο λιμάνι του Ηρακλείου και της Μήλου, μπορεί κανείς να απολαύσει μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία που υπογράφει η μαγείρισσα Νεκταρία Κοκκινάκη και φέρει το σήμα ποιότητας "Κρητική Κουζίνα" της Περιφέρειας Κρήτης.

Διαβάστε Επίσης

Οι δροσερές προτάσεις και τα αυθεντικά παραδοσιακά πιάτα δημιουργούνται με φρέσκα υλικά από ντόπιους αγρότες και ψαράδες, κάτι που μεταφράζεται σε γευστική γενναιοδωρία και ανόθευτη αίσθηση.

Η ουσία της κρητικής κουζίνας ταξιδεύει με τη Minoan Lines 7

Η ουσία της κρητικής κουζίνας ταξιδεύει με τη Minoan Lines 8

Η ουσία της κρητικής κουζίνας ταξιδεύει με τη Minoan Lines 3

Η ουσία της κρητικής κουζίνας ταξιδεύει με τη Minoan Lines 2

Πολλά από τα κλασικά του ανεξάντλητου εδεσματολογίου της κρητικής κουζίνας αναβιώνουν με μεράκι όπως η μαραθόπιτα, τα ντολμαδάκια, το τσιγαριαστό κατσικάκι, το κρητικό πιλάφι και η σφακιανή πίτα, σε μία δωδεκάδα προτάσεων με αυθεντικές Κρητικές πρώτες ύλες, προερχόμενες από παραγωγούς της Μεγαλονήσου. Όλα τα πιάτα παρασκευάζονται στην κουζίνα των εστιατορίων των πλοίων και συνοδεύονται από ετικέτες Κρητικών κατά βάσει οινοποιείων.

H Minoan Lines αναδεικνύει την κρητική διατροφή με μία farm-to-table εμπειρία εν πλω, εμπλουτίζοντας τη γκάμα των παροχών της προς τον επιβάτη και καθιστώντας το ταξίδι από/προς την Κρήτη ακόμη πιο ενδιαφέρον.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.