"Cupola": Ιταλιάνικο comfort στο Παγκράτι

Cupola

Πλησιάζοντας πια τη μία δεκαετία ζωής, το "Cupola" όχι απλώς εξακολουθεί να θεωρείται μία από τις πιο οικείες και δημοφιλείς τρατορίες του ευρύτερου αθηναϊκού κέντρου, αλλά έχει εξελιχθεί σε σταθερό σημείο συνάντησης για τους foodies της πόλης και όχι μόνο.

Cupola

Ποντάροντας και επενδύοντας διαρκώς στα διαχρονικά ατού του –βλέπε ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cosy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας– στήνει τραπέζια στον ήσυχο πεζόδρομο της Ευφορίωνος και σερβίρει σαν antipasti την cool ατμόσφαιρά του και την άμεση αίσθηση χαλάρωσης, πλαισιωμένες με κάποιο aperitivo ή ένα κρασί από την προσεκτικά διαμορφωμένη οινική λίστα.

Cupola

Έπειτα, τη σκυτάλη παραλαμβάνουν οι έξοχες προτάσεις της κουζίνας του, που μιλούν ασφαλώς απταίστως την ιταλική: βέρα ναπολιτάνικη πίτσα από τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο, προσεγμένα ορεκτικά, φινετσάτες και ρουστίκ συνταγές με pasta, αλλά και θαυμάσιο τιραμισού, μαζί προφανώς με όλες τις υπόλοιπες επιλογές, που δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως έχουν γεννήσει πολλούς repeaters.

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι, 2114117444, www.cupola.gr, FB: Cupola, IG: @cupola_trattoria

Περισσότερες πληροφορίες

Cupola

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/11/2024

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.

Ο "Paleos" είναι αλλιώς

Αύρα από τα παλιά στον πεζόδρομο της Αδριανού φέρνει το καινούργιο αυτό μεζεδοπωλείο με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τις προσεγμένες γεύσεις που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού.