Γευστικά ανανεωμένο και κλασικό ταυτόχρονα, πάντα αριστοκρατικό και ανοιχτόκαρδο, σε αρμονία με την υπέροχη θαλασσινή τοποθεσία στα Αστέρια της Γλυφάδας, το "Ark" είναι και φέτος το καλοκαίρι η εγγυημένη all-day γευστική πρόταση της παραλιακής. Από το κομψό πρωινό και το brunch-θεσμός μέχρι τη βραβευμένη κουζίνα με την υπογραφή του εξαιρετικού Γιάννη Μπαξεβάνη, που εκτελούν οι ταλαντούχοι σεφ Αντώνης Ζερίδης, Διονύσης Ζαχαρόπουλος και Κωνσταντίνα Γκίνη, κάθε στιγμή της ημέρας έχει ξεχωριστή ατμόσφαιρα.
Με ακόμη ένα Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας στη φαρέτρα του για το 2024, το "Ark" μας υποδέχεται με το εμβληματικό φρεσκοψημένο κρίθινο ψωμί με χαρούπι που βγαίνει καθημερινά από τον ξυλόφουρνο και πιάτα που τιμούν την παράδοση, διατηρώντας ατόφια τη νοστιμιά της, χάρη και στην υψηλή ποιότητα ελληνικών πρώτων υλών. Κακαβιά με φρέσκο μπακαλιάρο και μαύρα μακαρόνια με μισοψημένες γαρίδες, ταλιατέλα ωμού κολοκυθιού και κρέμα θαλασσινών σε βότσαλο φέρνουν τη θάλασσα στο πιάτο, ενώ το ολόκληρο φρέσκο ψάρι στον ξυλόφουρνο, γεμιστό με αρωματικά χόρτα, απογειώνει την εμπειρία.
Σε πιο στεριανούς δρόμους, η σαλάτα με φασολάκια, βινεγκρέτ φιστίκι και παγωτό τυροκαυτερής και, βέβαια, το αρσενικό κατσίκι από το Λασίθι σιγοψημένο στα ξύλα με χόρτα εποχής και κρητικές μακαρούνες Κριτσάς είναι μερικά μόνο από τα λαχταριστά πιάτα του μενού, το οποίο κλείνει ιδανικά με τον δικό τους μπακλαβά ή γαλακτομπούρεκο με παγωτό.
Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας, 2108948882, www.ark-glyfada.gr, FB: Ark, IG: @ark.glyfada