"Polpo": Value for money ψαρο-τεχνία

Polpo

Ακριβώς απέναντι από τη λαχαναγορά του Ρέντη, το νόστιμο αυτό εστιατόριο για ψάρι της οικογένειας του Νίκου Κατσικάκη ποντάρει στην εξαιρετική πρώτη ύλη. Η οικογένεια μετρά είκοσι χρόνια στην προμήθεια ψαριών σε κορυφαία εστιατόρια εντός και εκτός Ελλάδας, οπότε δεν είναι να απορείς που στα "δίχτυα" της έχουν πιαστεί, σε ελάχιστους μόλις μήνες λειτουργίας, ουκ ολίγοι ψαροφάγοι. Ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά που μοσχοβολούν ιώδιο αρμενίζουν στα τραπέζια με ατόφια νοστιμιά, ωμά, τηγανητά, ψητά ή μαγειρευτά.

Polpo

Γαύρος μαρινάτος, σαρδέλα ξιδάτη και καρπάτσιο με ψάρι ημέρας είναι μεζεκλίκια περιωπής που τραβούν αρκετές ρουφηξιές ούζο, ενώ με κοινό παρονομαστή το αέρινο τηγάνι εδώ θα βρείτε μικρόψαρα, παραδοσιακό μπακαλιάρο σκορδαλιά, ωραιότατη τσιπούρα σνίτσελ και γαρίδα πανέ. Η μακαρονάδα του ψαρά και το λιγκουίνι με καραβίδες είναι μικρά ποιήματα με στίχους αφιερωμένους σε μακαρονάδες και η ψαρόσουπα ζεσταίνει την ψυχή, αναδεικνύοντας με τη νοστιμιά της την πολύ φρέσκια πρώτη ύλη. Περιποιημένα είναι και τα τυλιχτά τους: οι πίτες τακιμιάζουν απίστευτα με φιλέτα μπακαλιάρου, γαρίδες και ψάρι ημέρας, που μαζί με σος, μαρούλι και ντομάτα χορταίνουν χωρίς πολλά πολλά.

Polpo

Από τη σχάρα περνούν με μαέστρικη χάρη καλαμάρια, γαρίδες και ψαριές μέρας, όμως δεν λείπουν ποτέ από το μενού λαβράκι ολόκληρο ή φιλέτο, σολομός και τσιπούρα. Η ανόθευτα νόστιμη εμπειρία θάλασσας συνοδεύεται από βραστά χόρτα εποχής, πατατοσαλάτα και απαλά αλείμματα, όπως σκορδαλιά, ταραμοσαλάτα και γιαούρτι μυρωδικών, ενώ τις αρμονίες στα τσουγκρίσματα συντονίζει το τρίο ούζο-τσίπουρο-μπίρα. 

Τζων Κέννεντυ 6, απέναντι από την Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών, 2107104578, FB: Polpo Athens, IG: @polpoathens

Περισσότερες πληροφορίες

Polpo

Τζoν Κένεντι 6, Αγ. Ιωάννης Ρέντης
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
21/11/2024

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.