Το αγκυροβολημένο στην Αδριανείου ψαρομάγαζο στρέφει τη μαγειρική του πυξίδα προς τους εκλεκτούς θησαυρούς του αιγαιοπελαγίτικου βυθού σε έναν cool χώρο, που μας βάζει απευθείας στο κλίμα. Η κουζίνα επιδίδεται σε "σπαρταριστούς" πειραματισμούς, έχοντας όμως πάντα για οδηγό την ολόφρεσκη καθημερινή ψαριά.
Προτείνουμε να ξεκινήσετε με τα ωμοφαγικά τους πιάτα, όπως το ταρτάρ τόνου, το λαβράκι σεβίτσε και ο μαρινάτος γαύρος, που είναι και άψογοι συνοδοί για ούζο, για να συνεχίσετε με πιρουνιές από ντολμαδάκια γιαλαντζί, καλαμάρι σοτέ με πέστο και άψογα τηγανισμένη αθερίνα ή γαύρο. Δίπλα στα παραπάνω ένας ντάκος με ξύγαλο Σητείας, χόρτα εποχής ή –αν προτιμάτε κάτι πιο εξωτικό– μια σαλάτα με thai χαρακτήρα θα προλογίσουν πιο comfort προτάσεις, όπως η σκυριανή γαριδομακαρονάδα και το γιουβέτσι με γαρίδες.
Κάπου ενδιάμεσα, ωστόσο, μπορείτε να προσθέσετε και κρεατοφαγικά μεζεκλίκια, όπως κεφτεδάκια που μοσχοβολούν δυόσμο, ενώ στη σχάρα ψήνουν και ωραιότατα μοσχαρίσια μπιφτέκια που σερβίρουν με patatas bravas, έτσι για την ποικιλία. Μια προσεγμένη γκάμα από κρασιά και αποστάγματα θα ολοκληρώσει με επιτυχία το γεύμα σας.
Άγγ. Σικελιανού 8 & Αδριανείου, Ν. Ψυχικό, 2106729114, FB: Εστιατόριο Πιπεριά, IG: @piperia_estiatorio