Στη σκιά του ιερού βράχου και σε έναν από τους πλέον φωτογενείς πεζόδρομους της πόλης, αυτόν της Ηρακλειδών, το "Αμπιμπάγιο" συγκεντρώνει φανατικούς ντόπιους και επισκέπτες, και όχι μόνο για τη μοναδική τοποθεσία του. Φέρνοντας την αίσθηση καφενείου της παλιάς Αθήνας, το υπέροχο νεοκλασικό γίνεται το πεδίο δράσης του σεφ Κωνσταντίνου Παλυβού, ο οποίος προτείνει γεύσεις πουσυνδυάζουν τη δυναμική της
γαστρο-ταβέρνας με ευρηματικότητα συνδυασμών και υλικά εποχής.
Έτσι, το "Αμπιμπάγιο" λύνει επιτυχημένα μια δύσκολη εξίσωση, αυτήν του φαγητού που είναι ταυτόχρονα σύγχρονο και παραδοσιακό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το ταρτάρ "γεμιστά", μια ενδιαφέρουσα ανάγνωση του αγαπημένου καλοκαιρινού πιάτου. Η ελληνική καρμπονάρα με σκιουφιχτά, κρητικό απάκι, θυμαρίσια γραβιέρα και παστό κρόκο αβγού, όπως και το κουσκούς σπανακόπιτα με σπανάκι, μυρωδικά και φέτα είναι μερικά ακόμα από τα πειραγμένα στιγμιότυπα του μενού.
Στα αδιαμφισβήτητα plus, η προσεκτικά επιλεγμένη λίστα κρασιών, που τιμά ιδιαιτέρως τον τοπικό αμπελώνα. Τέλος, για να κλείσει γλυκά η έξοδός σας, επιλέξτε μια μηλόπιτα που… συνέπραξε με τον μπακλαβά, δημιουργώντας ένα δυνατό δίδυμο, συνοδεία χειροποίητου παγωτού με μήλο και κανέλα.
Ηρακλειδών 3, Θησείο, 2103426794, www.abibayio.gr, IG: @abibayio