Αφιέρωμα: Η γαστρονομία της καλοκαιρινής Ελλάδας | Εστιατόρια και ταβέρνες που δεν χάνουμε στις διακοπές

Το φαγητό είναι από τα κλειδιά των πετυχημένων διακοπών. Πριν ξεκινήσετε για τα νησιά και τις παραλίες δείτε το μεγάλο μας αφιέρωμα στα εστιατόρια και τις ταβέρνες του καλοκαιριού που δεν πρέπει να χάσετε.

Η γαστρονομία της καλοκαιρινής Ελλάδας

Από τα βραβευμένα εστιατόρια των Κυκλάδων και του Ιονίου μέχρι τα παραδοσιακά ταβερνάκια της Κρήτης και της Πελοποννήσου, ακολουθούν μερικά από τα πιο ξεχωριστά γευστικά spots στους δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς και τα νέα πιάτα που ετοίμασαν οι σεφ τους. Δείτε πού θα φάτε φέτος στις διακοπές και φτιάξτε βαλίτσες! 

Η γαστρονομία της καλοκαιρινής Ελλάδας

Αναζητάτε ένα ήσυχο και γραφικό ταβερνάκι πάνω στο κύμα είτε σε ένα ορεινό νησιώτικο χωριό με πανοραμική θέα και μακριά από τα πλήθη; Ή μήπως ένα γκουρμέ all-day εστιατόριο με σέρβις στην παραλία; Θέλετε να κλείσετε τραπέζι για ένα ξεχωριστό γαστρονομικό δείπνο σε ρομαντικό εστιατόριο με θέα ή να ανακαλύψετε μια κρυμμένη ταβέρνα μες στις ελιές με τοπικά μαγειρευτά αλλά και πιο δημιουργικές εκδοχές τους;

Η γαστρονομία της καλοκαιρινής Ελλάδας

Όπως κι αν έχετε φανταστεί την ιδανική γεύση των διακοπών και ανάλογα με τον προορισμό που θα ταξιδέψετε αυτό το καλοκαίρι, στο αφιέρωμά μας θα βρείτε ξεχωριστά εστιατόρια και ταβέρνες για κάθε διάθεση που θα σας φτιάξουν τις διακοπές. Νέες δημιουργικές συμμαχίες στον Αργοσαρωνικό, μια ταβέρνα έκπληξη στο Ανατολικό Αιγαίο, βραβευμένη ελληνική κουζίνα στη Θράκη, διαχρονικές βεράντες και νέα ψαγμένα γαστρο-οινικά στέκια στη Θεσσαλονίκη, γκουρμέ εστιατόρια στη Χαλκιδική, ρομαντικές προτάσεις με θέα στις Κυκλάδες, εστιατόρια που εξελίσσουν την τοπική γαστρονομία στα Επτάνησα, τα Δωδεκάνησα αλλά και την Κρήτη, άχαστα spots για να κάνετε στάση στο καλοκαιρινό σας on the road στην Πελοπόννησο, από το Ναύπλιο και τη Μάνη ως την Καλαμάτα και την Πύλο και πολλά ακόμη. 

Η γαστρονομία της καλοκαιρινής Ελλάδας

Ασιατική κουζίνα σε club restaurants που κάνουν αίσθηση, μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες σε κορυφαία ξενοδοχεία ανοιχτές και στους εξωτερικούς πελάτες, αξέχαστες τοπικές νοστιμιές σε χαλαρό και προσιτό περιβάλλον, γαστροταβέρνες που πρέπει να δοκιμάσετε συνθέτουν τον πιο γευστικό χάρτη της καλοκαιρινής Ελλάδας, από τη Ζάκυνθο ως την Κρήτη κι από την Αλεξανδρούπολη ως την Ίο και τη Σαντορίνη. 

Η γαστρονομία της καλοκαιρινής Ελλάδας

Το φαγητό στις διακοπές είναι υπόθεση διάθεσης, budget, στιγμής, σίγουρα όμως πρέπει να είναι νόστιμο και περιποιημένο και σε αυτά τα εστιατόρια και τις ταβέρνες που σας παρουσιάζουμε το παίρνουν σοβαρά υπόψη. 

Διαβάστε αναλυτικά το αφιέρωμά μας στην καλοκαιρινή γαστρονομία της Ελλάδας! 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Πάρος στον αστερισμό του 'Crios'

Ένα φρέσκο Beach Bar & Restaurant στην αμμουδιά του Κριού εμπλουτίζει το θερινό fine living by the sea στη δημοφιλή Κυκλάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/07/2024

'Ora' για μπάρμπεκιου δίπλα στο κύμα

Τα BBQ Nights του 'One&Only Aesthesis' δίνουν άλλον γευστικό αέρα στις καλοκαιρινές Πέμπτες.

Τα εστιατόρια του ζεν "Amanzoe" ανοίγουν στους εξωτερικούς επισκέπτες και πήραμε μια γεύση

Το κορυφαίο resort ανοίγεται για πρώτη φορά γενναιόδωρα στο ελληνικό κοινό και τους εξωτερικούς επισκέπτες. Μπορείς να χαρείς μια εξαιρετική εμπειρία απολαμβάνοντας συναρπαστικό τοπίο στη γαλήνη του ηλιοβασιλέματος, εξαιρετικά κοκτέιλ, και γιαπωνέζικη κουζίνα επιπέδου στο εστιατόριο "Nama".

Ξέρουμε πού θα απολαύσεις την Πανσέληνο του Ελαφιού

Εστιατόρια και μπαρ σε ταράτσες της Αθήνας για το υπέροχο φεγγάρι του Ιουλίου.

Το Βερολίνο είναι μια σπουδή στη γαστρονομική ποικιλομορφία και αυτά είναι μερικά ξεχωριστά εστιατόρια που την κάνουν πράξη

Συνυφαίνοντας κλασικά και σύγχρονα ρεύματα σε εστιατόρια που απαγορεύουν τις φωτογραφίες, με "υπερ-τοπική" και "fine-casual" γαστρονομία, φυσικά κρασιά να ρέουν σε αφθονία και βινύλια να παίζουν στα ηχεία δυνατά, η ιστορική γερμανική πρωτεύουσα είναι μια σπουδή στην ποικιλομορφία.

Τρία τίμια μεζεδοπωλεία της Αθήνας που αγνοεί ο αλγόριθμος

Τρεις τίμιες ιστορίες για τρία τίμια μεζεδοπωλεία- αναχώματα του φασεϊσμού, που μάλλον δεν τα ξέρει ούτε ο αλγόριθμος.

Μοναδικές γευστικές εμπειρίες μετά μουσικής στη Σίφνο

Ξεκινώντας από την ερχόμενη Παρασκευή 19 Ιουλίου, το εστιατόριο του NŌS Hotel &Villas σου προτείνει 4 μουσικές βραδιές και υπόσχεται ένα Σιφνιώτικο καλοκαίρι που εγείρει όλες τις αισθήσεις