Τα εστιατόρια του ζεν "Amanzoe" ανοίγουν στους εξωτερικούς επισκέπτες και πήραμε μια γεύση

Το κορυφαίο resort ανοίγεται για πρώτη φορά γενναιόδωρα στο ελληνικό κοινό και τους εξωτερικούς επισκέπτες. Μπορείς να χαρείς μια εξαιρετική εμπειρία απολαμβάνοντας συναρπαστικό τοπίο στη γαλήνη του ηλιοβασιλέματος, εξαιρετικά κοκτέιλ, και γιαπωνέζικη κουζίνα επιπέδου στο εστιατόριο "Nama".

Amanzoe

Καλά κρυμμένο μυστικό, καυτό αντικείμενο πόθου, κορυφαίο στις προτιμήσεις έμπειρων, πλούσιων και διάσημων ταξιδιωτών, αλλά την ίδια στιγμή παρότι πολυφωτογραφημένο, είναι έξω από το show off των έντονα εξωστρεφών ξενοδοχείων. Με το ζεν της ήρεμης δύναμης που εκπέμπει το "Amanzoe" έχει καταξιωθεί σαν ένας από τους εμβληματικούς χώρους φιλοξενίας στον πλανήτη. Είναι 8 η ώρα το βράδυ και στη στρογγυλή πλατφόρμα στην κορυφή του λόφου στον Άγιο Παντελεήμονα στο Πόρτο Χέλι, οι bartender του  "Amanzoe" προτείνουν εξαιρετικά signature κοκτέιλ∙ το πιάνο παίζει απαλές μελωδίες και καθώς ο ήλιος δύει ανάμεσα στα νησάκια της αργολικής πολυνησίας και η θάλασσα βάφεται ασημένια και ρόδινη, μια βαθιά ηρεμία γεμίζει το είναι σου. 

Amanzoe

Και δεν είναι μόνο το ονειρεμένο τοπίο, είναι και η μοναδική αρχιτεκτονική του resort που ο εμβληματικός αρχιτέκτονας των Aman, o Ed Tuttle,  το σχεδίασε μ’ έναν σοφό μεταμοντερνισμό εμπνευσμένο από την αρχαία Ελλάδα∙  όπου όλα τα λεφτά εκτός από το δωρικό αφαιρετικό πνεύμα των μινιμαλιστικών κιονοστοιχιών και των κτιρίων που θυμίζουν αρχαίους ναούς, βρίσκονται στις ιδανικές τους αναλογίες∙ δεν ξέρω αν ακολουθούν τη χρυσή τομή, αλλά η χαριτωμένη τους αρμονία και η μεσογειακή ομορφιά των κήπων με τις ελιές, τους κισσούς, τις χαρουπιές, γαληνεύει την ψυχή σου.

Amanzoe

Αυτές οι μοναδικές στιγμές ήταν κομμάτι μιας εμπειρίας που μόνο οι φιλοξενούμενοι στο "Amanzoe" είχαν το προνόμιο να χαρούν μέχρι στιγμής. Από φέτος το καλοκαίρι όμως το resort είναι ανοιχτό σε κρατήσεις εξωτερικών πελατών στα εστιατόριά του, και οι σκηνές που περιέγραψα προηγουμένως είναι  η εξαιρετική εναρκτήρια σεκάνς μιας αίσθησης που θα την θυμάσαι για καιρό. Εκεί που στο open air "belvedere" ο head bartender Γιώργος Παναγόπουλος προτείνει φανταστικά κοκτέιλ σαν το αναμορφωμένο, δυναμικό και κλασικό Last Word με τσίπουρο αντί για τζιν, Chartreuse, Μαρασκίνο και χυμό λάιμ, ή σε ξεναγεί στον κόσμο των σπέσιαλ τζιν για να ανακαλύψεις την ιωδιούχα αρμονία, και μεταξωτή δύναμη του γιαπωνέζικου Etsu Pacific Ocean Water Gin που δίνει απολαυστικά x-dry martini. Παρεμπιπτόντως, τόσο η κάβα των ποτών όσο και των κρασιών και sake του σομελιέ Αντώνη Μπακιρτσίδη σε συνεργασία με τον f & b Βαγγέλη Λάπατα, είναι ενημερωμένες με εξαιρετικές ετικέτες.

Amanzoe

Επόμενος σταθμός της εμπειρίας το κλασικό γιαπωνέζικο εστιατόριο "Nama" όπου ο σεφ Daniel Oliveira καταφέρνει να το κάνει destination στην Πελοπόννησο και ένα από τα καλύτερα του είδους στην Ελλάδα. Πριν καθίσεις να φας στον περίπτερο "ναό" του ανάμεσα σε δύο πισίνες και πανέμορφα πεύκα, αξίζει να περιπλανηθείς στο χώρο για χαρείς την αισθητική του resort∙ οι κιονοστοιχίες δίπλα στη ρηχή πισίνα με τα βότσαλα, το καταπληκτικό εσωτερικό της βιβλιοθήκης, οι αλέες και οι γεωμετρημένοι κήποι μαζί με τους ελεύθερους μεσογειακούς, τα αμέτρητα κυπαρίσσια - πράσινοι κίονες – που κρεμούν από τον ουρανό σαν καρτ  - ποστάλ το τοπίο, εκφράζουν με σύγχρονο τρόπο το ιδεώδες της κλασικής αρμονίας. Με το που κάθεσαι στο τραπέζι, στο πιάτο η πετσέτα είναι διπλωμένη σαν κιμονό. Το ένα μετά το άλλο προσγειώνονται μια σειρά από ωμά∙ εξαιρετικό ταρτάρ τόνου με το χαβιάρι των Aman και τη λιτότητά του αρτυμένη με wasabi, πεντατράγανο τηγανισμένο sushi rice στεφανωμένο με φετούλες τόνου όλο ελαφρά ξινή και πικάντικη νοστιμιά, το σπέσιαλ zoe maki με βελούδινο γιαπωνέζικο Wagyu, το φανταστικό sashimi  από κοιλιά τόνου που λιώνει την απίθανη βουτυράτη ωμότητά της στο στόμα. Η άψογη τεχνική του τηγανίσματος δίνει αέρινα τραγανή tempura γλυκιάς γαρίδας, που παρoμοίως  τραγανή τη χαίρεσαι και σε άψογα τυλιγμένο ρολό μαζί με αβοκάντο και πικάντικη μαγιονέζα. 

Amanzoe

Μπορεί να μην μας ήρθαν στακάτα τραγανές οι gyoza με black cod αλλά το τρυφερό τους dumpling είναι επιπέδου. Από το μαριναρισμένο σε γλυκό miso black cod, προτίμησα την υπέροχη αχνιστή μελιτζάνα nasu για την υπέροχη μεταξωτή υφή της και μια υπαινικτική γευστική απόχρωση από ταχίνι. Κορυφαίο όλων, ένα wagyu κόντρα φιλέτο πυκνά "μαρμαρωμένο" με ενδομυϊκό λίπος να του δίνει απαράμιλλη τρυφερότητα και νοστιμάδα. Νιώθεις σε κάθε μπουκιά την εκφραστικότητα και την καθαρότητα των γιαπωνέζικων γεύσεων που εκτός από απόλαυση δημιουργούν σχεδόν ψυχοθεραπευτική  αίσθηση στο τέλος του δείπνου. Ειδικά όταν τρως σ’ ένα τόσο γαλήνια όμορφο περιβάλλον. 

Nama
© Dimitris Antonopoulos

Ανάλογου επιπέδου είναι και τα επιδόρπια όπως η ντελικάτη τάρτα κερασιού με ζελέ τριαντάφυλλου και κρεμέ γιαουρτιού με λάιμ, και η τάρτα καραμελωμένου φουντουκιού με μαύρο σουσάμι που ολοκληρώνουν μια βραδιά γεμάτη αισθητικές συγκινήσεις. Υπ΄ όψιν ότι φέτος στο Beach Club στην παραλία του ξενοδοχείου δημιουργήθηκε το καινούργιο concept του εστιατορίου "Nura" που εστιάζει στη μεσογειακή γαστρονομία με έμφαση στην Ισπανία αλλά και ελληνικές γεύσεις, ενώ από Σεπτέμβριο μέχρι Νοέμβριο ισχύει για το ελληνικό κοινό έκπτωση 30% σ’ ένα ελκυστικό πακέτο παροχών. 

Άγιος Παντελεήμονας, Κρανίδι Αργολίδας, 2754772888
www.namabyaman.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

To 'Kalimeres Bistro' στρέφει τα φώτα στου Ψυρρή

Όσα καθιστούν ιδανικό προορισμό το ολοήμερο σποτ που συνέβαλε στην αναγέννηση του Ψυρρή.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/07/2024

Η Πάρος στον αστερισμό του 'Crios'

Ένα φρέσκο Beach Bar & Restaurant στην αμμουδιά του Κριού εμπλουτίζει το θερινό fine living by the sea στη δημοφιλή Κυκλάδα.

'Ora' για μπάρμπεκιου δίπλα στο κύμα

Τα BBQ Nights του 'One&Only Aesthesis' δίνουν άλλον γευστικό αέρα στις καλοκαιρινές Πέμπτες.

Ξέρουμε πού θα απολαύσεις την Πανσέληνο του Ελαφιού

Εστιατόρια και μπαρ σε ταράτσες της Αθήνας για το υπέροχο φεγγάρι του Ιουλίου.

Το Βερολίνο είναι μια σπουδή στη γαστρονομική ποικιλομορφία και αυτά είναι μερικά ξεχωριστά εστιατόρια που την κάνουν πράξη

Συνυφαίνοντας κλασικά και σύγχρονα ρεύματα σε εστιατόρια που απαγορεύουν τις φωτογραφίες, με "υπερ-τοπική" και "fine-casual" γαστρονομία, φυσικά κρασιά να ρέουν σε αφθονία και βινύλια να παίζουν στα ηχεία δυνατά, η ιστορική γερμανική πρωτεύουσα είναι μια σπουδή στην ποικιλομορφία.

Τρία τίμια μεζεδοπωλεία της Αθήνας που αγνοεί ο αλγόριθμος

Τρεις τίμιες ιστορίες για τρία τίμια μεζεδοπωλεία- αναχώματα του φασεϊσμού, που μάλλον δεν τα ξέρει ούτε ο αλγόριθμος.

Μοναδικές γευστικές εμπειρίες μετά μουσικής στη Σίφνο

Ξεκινώντας από την ερχόμενη Παρασκευή 19 Ιουλίου, το εστιατόριο του NŌS Hotel &Villas σου προτείνει 4 μουσικές βραδιές και υπόσχεται ένα Σιφνιώτικο καλοκαίρι που εγείρει όλες τις αισθήσεις