Τη νιώθεις από την ώρα που περνάς την πύλη του "Grand Resort Lagonisi", την επιβεβαιώνεις όταν διασχίζεις τις μεγάλες γυάλινες πόρτες του "Captain’s House", που αφήνουν το βλέμμα να χαθεί στο θαλασσινό πανόραμα που έχει για background το κεντρικό εστιατόριο του resort: μια πυκνή αύρα βαθιάς αστικής ευμάρειας διατρέχει το χώρο, τόσο που αν ήταν βίντεο στο TikTok, το hashtag του θα ήταν το #OldMoney, αν ήταν ταινία, θα ήταν από εκείνες των ελληνικών ‘70s, με τον Άγγελο Αντωνόπουλο σε ριγέ κοστούμι και σταυρωτό σακάκι με φαρδιά, πλούσια πέτα. Αύρα μαγαζιού του οποίου οι δερμάτινες πολυθρόνες στην είσοδο, οι ζεστές ξύλινες επενδύσεις στο μπαρ, η κόκκινη τσόχα στο τραπέζι του μπιλιάρδου και τα φωτιστικά με τις ναυτικές λεπτομέρειες έχουν δει πράγματα κι ακούσει ιστορίες πολλές. Ένα εστιατόριο που μοιάζει σα να ήταν από πάντα εκεί, αυτή την αίσθηση δίνει το "Captain’s House", που κάθε στοιχείο του σχεδιασμού του, αλλά και οι σταθερές μουσικές βραδιές με φωνή και πιάνο, το κάνουν να μοιάζει με σαλόνι πολυτελούς κρουαζιεροπλοίου εν πλω στη βαθυγάλανη θάλασσα που το αγκαλιάζει σχεδόν περιμετρικά, και με τη Σαρωνίδα σα λαμπερό, άπιαστο προορισμό στο βάθος.
Και παρ’ ότι φαίνεται σαν οι καλύτερες μέρες του μαγαζιού να είναι πίσω του (πράγμα επόμενο, για ένα μαγαζί που όλο το χειμώνα παραδίδεται στις ορέξεις του καιρού και της θάλασσας), η πρόθεση υπάρχει, μαθαίνουμε, για ολικό φρεσκάρισμα σε σημεία όπου πονάει (οι ταλαιπωρημένες κουπαστές στην πασαρέλα γύρω από το, κατά τα άλλα, εντυπωσιακό και πολυφωτογραφημένο lagoon, για παράδειγμα), και τα οποία χτυπάνε κατευθείαν στο μάτι όποιου έχει κάνει μερικές βόλτες στην όλο και πιο ανταγωνιστική γειτονιά του "Grand Resort Lagonisi". Όχι ότι έχουν πολλή σημασία αυτά, βέβαια: όταν ο ήλιος πέσει, κι ο ολοφώτιστος απ’ τ’ άστρα νυχτερινός ουρανός πάρει τη θέση του ηλιοβασιλέματος, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός της αεράτης, al fresco σάλας οδηγεί τα βλέμματα απ’ την υπνωτιστική χορογραφία του σέρβις στα πιάτα που έρχονται στο τραπέζι, εκεί δηλαδή όπου η εμπειρία του "Captain’s House" βρίσκει την αληθινή της λάμψη.
Φέτος, στην τρίτη του χρονιά ως επί κεφαλής όλων των γευστικών εκφράσεων του "Grand Resort Lagonisi", ο executive chef του ξενοδοχείου Χρύσανθος Μανωλόπουλος παρουσιάζει εδώ ένα μενού όπου μεσογειακές αφετηρίες και ασιατικά δάνεια συνδυάζονται με δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη, αναδεικνύοντας την εκλεκτή πρώτη ύλη με κομψότητα και φαντασία. Έτσι, για να σταχυολογήσουμε μερικά hightlights το αφράτο ταρτάρ από μαγιάτικο, ολόφρεσκο και βελούδινο στη μπουκιά, γίνεται βάση για ένα παιχνιδιάρικο πάντρεμα δροσερής οξύτητας από το yuzu sorbet και φρουτένιας γλύκας από το mango dressing που το συνοδεύουν, ενώ ο πλούτος τεχνικών στην καραβίδα με καλαμπόκι ψητό και σε εσπούμα, παρέα με dashi και μπισκ καραβίδας αρωματισμένη με passion fruit, μεταφράζεται και σε πλούτο υφών και γεύσεων στη μπουκιά, σε ένα fine comfort πιάτο λιχούδικης νοστιμιάς. Τα spaghetti grossi με καβούρι και τρούφα, αν και απογοήτευσαν με την πολύ αλμυρή μπουκιά που έδινε το miso στη δική μας επίσκεψη, είχαν πλούσια τη γεύση του καβουριού στη θαλασσινή σάλτσα, ενώ στην κορύφωση της βραδιάς, το καλκάνι με σοτέ σπανάκι, πουρέ τοπιναμπούρ και μορχέλα, μας συστήθηκε ως ένα πιάτο που γοητεύει όχι μόνο με τη φινέτσα και την ισορροπία του, αλλά και το πολύ νόστιμο, ζουμερό ψάρι.