"Κυρά Πόπη": Θαλασσινή αύρα με ιστορία

Κυρά Πόπη

Η τέχνη του ψαριού ξεδιπλώνεται εδώ και σχεδόν 30 χρόνια με ολόφρεσκες προτάσεις σπιτικής νοστιμιάς στη δροσερή και σκιερή χάρη στις μουριές αυλή της "Κυρά Πόπης". Ο καλοφαγικός προορισμός, απέναντι ακριβώς από το "Lagonissi Resort", έχει ως ατού τη μαγειρική γνώση και την εξαιρετική πρώτη ύλη, προσφέροντας στους θαμώνες του ένα καλογραμμένο σενάριο θαλασσοφαγίας. Ψαριές από τα αιγαιοπελαγίτικα νερά αγκυροβολούν στην κουζίνα και, αφού περάσουν από τηγάνι, σχάρα ή από μαστορικά μαγειρικά χέρια, αρμενίζουν στα τραπέζια πλάι σε ευφάνταστες σαλάτες, καλοφτιαγμένες αλοιφές και σαγανάκια.

Κυρά Πόπη

Στο ξεκίνημα πριν απ' όλα είναι ιδανικό ένα σεβίτσε καραβίδας με αβοκάντο, τσίλι και κόλιανδρο. Την όρεξη ανοίγουν η καβουροσαλάτα, τα αχνιστά μύδια, η αέρινα τηγανισμένη καραβιδόψιχα, το ξιδάτο χταπόδι, η βελούδινη φάβα Σαντορίνης  και η παραδοσιακή χορτόπιτα της κυρίας Πόπης, αλλά μην παραλείψετε να συμπεριλάβετε στο γεύμα σας μια πλούσια μακαρονάδα με αστακό ή ένα ωραία χυλωμένο κριθαρότο με γαρίδες, τις οποίες σερβίρουν και με tempura με πικάντικη μαγιονέζα.

Κυρά Πόπη

Αναζητήστε τις μεγάλες ψαριές της ημέρας που ψήνονται ολόσωστα στη σχάρα· είναι απολαυστικές και λιτά αρτυμένες με μπόλικο λαδολέμονο. Αφήστε όμως λίγο χώρο και για τα γλυκά του κουταλιού της κυρίας Πόπης, τα οποία θα ολοκληρώσουν όμορφα το γεύμα σας. 

40,5 χλμ. Αθηνών-Σουνίου, Λαγονήσι, 2291026388, kyrapopi.gr, FB: Ψαροταβέρνα Η κυρά Πόπη - Λαγονήσι

Περισσότερες πληροφορίες

Κυρά Πόπη

40,5 χλμ. Αθηνών-Σουνίου, Λαγονήσι (απέναντι από το Lagonissi Resort)
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι τρέχει στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Τα πιο φρέσκα σημεία της παρά θίν' αλός αστικής πραγματικότητας μας τραβάνε όλο και περισσότερο πιο κοντά στη θάλασσα, σερβίροντας εμπειρίες ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα.

Βραβευμένες γυναίκες στο Local Gourmet Festival του "Noble" στη Ρόδο

Τέσσερα δημιουργικά 4 hands δείπνα στο καταξιωμένο Φεστιβάλ Γαστρονομίας του Elysium Resort & Spa με τηv πρωτοκαθεδρία γυναικών σεφ με αστέρι Michelin από τη Μεσόγειο ∙ γαστροτουρισμός επιπέδου δηλαδή.