"Γάκιας": Καφενείο όπως στο χωριό

Γάκιας © Λεωνίδας Τούμπανος

Αν κάτι μας λείπει ακόμα περισσότερο το καλοκαίρι στην πόλη, είναι αυτή η αύρα χαλαρότητας. Το κενό έρχεται να καλύψει ο "Γάκιας", σερβίροντας δυσεύρετες για τους Αθηναίους νοστιμιές του χωριού σε ένα χώρο με αισθητική παλιού μπακάλικου, και μας βοηθάει να τηλεμεταφερθούμε σε μια άλλη εποχή αβίαστης απλότητας και ειλικρινούς κεφιού. Σε μια ήρεμη γειτονιά της Νέας Ερυθραίας, ο "Γάκιας" αυτοπροσδιορίζεται ως καφενείο-μεζετζίδικο, προτείνοντας μικρά πιάτα για τη μέση που ενθαρρύνουν τον αυθορμητισμό και το παρεΐστικο κλίμα σε έναπλαίσιο αγνού comfort.

Γάκιας
© Λεωνίδας Τούμπανος

Γίγαντες με παστουρμά, τυροπιτάρι αμοργιανό με μαρμελάδα ντομάτας, μοσχαράκι με καπνιστό τυρί Μετσόβου, κολοκυθοκεφτέδες, ντουρλαντάδικο μπουγιουρντί, μελιτζάνες στο πήλινο με σάλτσαφρέσκιας ντομάτας, πατάτες και φέτα Τρίπολης και ζουμερή καπνιστή μπριζόλα αρωματισμένη με πάπρικα, φασκόμηλο και μπίρα είναι μερικές μόνο από τις γευστικές επιλογές που μας στέλνουν σε νόστιμο ταξίδι σε όλη την περιφέρεια.

Γάκιας
© Λεωνίδας Τούμπανος

Όσο για τα τσουγκρίσματα, δίνουν και παίρνουν χάρη στην καλή συλλογή αποσταγμάτων, αλλά και το διαλεχτό κρασί που δίνουν τον τόνο στη μεζεδοκατάνυξη. Φροντίστε να κάνετε έγκαιρα τις κρατήσεις σας, ειδικά για τα σαββατοκύριακα! 

Κρήνης 16 & Ευαγήνης 16 & Ευαγγελιστρίας, Νέα Ερυθραία, 2106203934, FB: Καφενείον "Γάκιας" Μεζετζίδικον, IG: kafeneiongakias

Περισσότερες πληροφορίες

Γάκιας

Ευαγγελιστρίας 16 & Κρήνης, Ν. Ερυθραία
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Noble / Ρόδος

Μια γαστρονομική performance χωρίς προηγούμενο, ένα εστιατόριο καλύτερο από ποτέ, τολμά να μεταμορφώνει την τοπική ροδίτικη κουζίνα σε ονειρεμένο fine dining με σύνθημα "γνώρισε, νοστάλγησε, μύρισε, γεύσου". Εμπειρία αξέχαστη!

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
08/08/2024

Over Water / Sani Resort, Χαλκιδική

Σε μια ήσυχη ατμοσφαιρική βεράντα, με πανοραμική θέα στη μαρίνα του Sani Resort, το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "Sani Asterias" παρουσιάζει τη γαστρονομική ματιά της διεθνούς star-chef Stephanie Le Quellec μέσα από πιάτα-σύμβολα της γαλλικής γαστρονομίας, περασμένα από από Mediterranean - comfort φίλτρο.

Είναι το Dry Martini το ιδανικό κοκτέιλ για φαγητό;

Το ένδοξο κοκτέιλ με τη μοναδική ιστορία και το μοναδικό σεξ απήλ, είναι μετρ της one drink αρμονίας με τις πιο διαφορετικές γεύσεις.

Bungalow 7

Το εντυπωσιακά κοσμοπολίτικο beach bar restaurant στα Αστέρια της Γλυφάδας του Ομίλου Παπαθεοχάρη έχει μοδάτη αύρα, κομψό ντεκόρ και προσεγμένη κουζίνα από τον βραβευμένο Ντίνο Φωτεινάκη.

Χρήστος Σιδηρόπουλος: Γνωριμία με τον σεφ του νέου fine dining εστιατορίου "Agora" στη Σύμη

Ο 30χρονος ταλαντούχος σεφ του ολοκαίνουριου εστιατορίου στο boutique ξενοδοχείο "The Old Market" στο νησί των τριών Χαρίτων συστήνεται στο "α" μέσα από τις εμπειρίες και τη μαγειρική του φιλοσοφία.

"Dominicale": Θαλασσινό τραπέζι σε βενετσιάνικο σκηνικό και το Ιόνιο στο πιάτο

Στο Αργάσι της Ζακύνθου, πάνω στο κύμα και στη σκιά ενός βενετσιάνικου πύργου, εκεί που το μεγαλόπρεπο μεσογειακό τοπίο συναντά το λαμπρό ζακυνθινό παρελθόν, το Dominicale αποτελεί προορισμό για εκλεκτή ψαροφαγία.

Το "Nobelhart & Schmutzig" στο Βερολίνο είναι γροθιά στο παγκόσμιο γαστρονομικό κατεστημένο

Το μανιφέστο του εστιατορίου που δημιούργησαν οι Billy Wagner και Micha Schäfer στο Βερολίνο αποτελεί λόγο σύγκρισης της εξόδου για φαγητό με την προσφυγή στις κάλπες.