4 must προορισμοί για το καλοκαίρι

Maison "Maison Colette"

Στο "Rick’s Steakhouse" για αλλοτινό flair 

Με την αύρα εποχών αλλοτινών και την κομψότητα διάχυτη σε κάθε του πτυχή, το "Rick’s" εμπνέεται από τα αμερικάνικα steakhouses αλλά εντάσσει στην εκλεκτή κρεατοφαγική του γκάμα και στοιχεία κλασικής γαλλικής κουζίνας. Ανοιχτόκαρδο και προσιτό, ντύνει με βαθύ κόκκινο τους τοίχους του και τους στολίζει με ασπρόμαυρες φωτογραφίες παλαιότερων και νεότερων σταρ, που "επιβλέπουν" τα λευκοστρωμένα τραπέζια του. Το όμορφο τζαμωτό αίθριο που επεκτείνει το μακρόστενο εσωτερικό, πέρα από το φωτισμένο ημικυκλικό μπαρ, είναι δεδομένο πως θα εξελιχθεί σε must του καλοκαιριού στα βόρεια προάστια.

Πεντέλης 1, Κεφαλάρι, Κηφισιά, 2107548348, IG: @ricks_athens

Rick’s Steakhouse
"Rick’s Steakhouse"

Στον "Παπαϊωάννου" για θαλασσινή υπεροχή 

Σπάνια περίπτωση, ο Γιώργος Παπαϊωάννου έχει το μοναδικό χάρισμα να εντοπίζει την κορυφαίας ποιότητας πρώτη ύλη του αφρού και του βυθού, πάντα με σεβασμό στη βιωσιμότητα και την εποχικότητα. Σε αυτό, έρχεται να προστεθεί η έξοχη επεξεργασία και η συνέπεια – κάτι που τελικά δεν προκαλεί καμία απολύτως εντύπωση για τα όσα συμβαίνουν στα γευστικά τερέν των τριών εστιατορίων του στην Αθήνα, που δικαιολογημένα θεωρούνται κορυφαία στο είδος τους. Είτε στη ναυαρχίδα –πια– του brand στο Καβούρι και την αθηναϊκή ριβιέρα, είτε στην κινηματογραφικής αρχοντιάς σάλα του Κεφαλαρίου, είτε στο μέρος όπου ξεκίνησαν όλα, στο ανανεωμένο εστιατόριο του Μικρολίμανου, πειστικότατες αποδείξεις κατατίθενται στο τραπέζι.

Ηλίου 2, Βουλιαγμένη, 2111001117 / Κολοκοτρώνη 32, Κεφαλάρι, Κηφισιά, 2107546046 / 
Ακτή Κουμουνδούρου 42, Μικρολίμανο, Πειραιάς, 2104225059, www.papaioannourestaurants.com, FB: Papaioannou Restaurant, IG: @papaioannourestaurant

Παπαϊωάννου
"Παπαϊωάννου"

Στο "Maison Colette" στη… γαλλική εξοχή του Ψυχικού 

Ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία στο καρτιέ του Ψυχικού πήρε και πάλι ζωή, κομψότατο και ντυμένο στα μοβ, χάρη στο "Maison Colette". Κάπου ανάμεσα στο γαλλικό μπιστρό και την κλασική μπρασερί, το νεοκλασικό διώροφο κτίσμα στολίζεται με βαθιές αποχρώσεις, πολυελαίους στα ταβάνια και σκίτσα στους τοίχους, καθώς και δύο μπαρ από ξύλο και μάρμαρο, επεκτείνοντας μάλιστα τη δράση του αυτή την εποχή και στην κομψότατη αυλή. Η γαλλικής έμπνευσης κουζίνα του υπηρετεί τρεις διαφορετικές ζώνες (πρωί, μεσημέρι, βράδυ), καλύπτοντας κάθε γούστο και χρονική συγκυρία.

Δημ. Βασιλείου 14, Νέο Ψυχικό, 2102650200, FB: Maison Colette, IG: @maisoncolette.athens

Freud Oriental
"Freud Oriental" 

Ιαπωνική τελετουργία στο "Freud Oriental" 

Διακριτική πολυτέλεια, μινιμαλισμός και ατμόσφαιρα κομψότητας στήνουν το σκηνικό στο ονομαστό ιαπωνικό εστιατόριο, πριν πάρουν σειρά τα ατού της κουζίνας του, που υπηρετούν τις προσταγές της κουλτούρας της Άπω Ανατολής. Η φρεσκάδα και η ποιότητα των πρώτων υλών συναντούν τους αρμονικούς συνδυασμούς και την άψογη τεχνική, για να φτάσουν στο τραπέζι σου πιάτα γευστικής ευκρίνειας και απολαυστικής ακρίβειας. Στο πλάι τους, μια ενημερωμένη κάβα κρασιών από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα, καθώς και έξοχες δημιουργίες των mixologists.

Χαριλάου Τρικούπη 96 & Γορτυνίας, Κηφισιά, 2106231181, www.freudoriental.gr, FB: Freud Oriental Kifissia, IG: @freudoriental

Περισσότερες πληροφορίες

Παπαϊωάννου

Ακτή Κουμουνδούρου 42, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Freud Oriental

Χαριλάου Τρικούπη 96 & Γορτυνίας, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Παπαϊωάννου

Κολοκοτρώνη 32, Κεφαλάρι
  • Εστιατόρια

Παπαϊωάννου

Ηλίου 2, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Rick’s Steakhouse

Πεντέλης 1, Κεφαλάρι
  • Εστιατόρια

Maison Colette

Δημ. Βασιλείου 14, Νέο Ψυχικό
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια