"Τ’ Αλώνι": Αυθεντική νοστιμιά με την πρώτη ύλη σε πρώτο πλάνο

Τ’ Αλώνι

Εστιατόριο φαβορί στα ορεινά της Λευκάδας, με farm to table φιλοσοφία και πρώτη ύλη που μιλάει μόνο ελληνικά, το "Αλώνι" μπλέκει την επτανησιακή παράδοση με το λευκαδίτικο ιδίωμα, σε πιάτα που έχουν τη γεύση της αυθεντικής νοστιμιάς. Στην άκρη ενός καταπράσινου χωριού στη δυτική πλευρά της Λευκάδας, κρεμασμένο απ’ το βράχο που επιβλέπει ένα από τα πιο όμορφα κομμάτια του νησιού, το γαστρονομικό σπιτικό του σεφ Θεόδωρου Βουκελάτου έχει την αυθεντική φιλοξενία ως πρώτο πιάτο, κι έτσι όπως ο καλός οικοδεσπότης προσφέρει τα καλύτερα του σπιτιού στους μουσαφιραίους του, έτσι και "Τ’ Αλώνι" προσφέρει στους επισκέπτες τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς: λαχανικά από τον κήπο, φέτα και λάδι δικής τους παρασκευής και γνήσιο λευκαδίτικο κρασί από τον ιδιόκτητο αμπελώνα θέτουν τις βάσεις ενός μενού που δείχνει ότι η αξία της πρώτης ύλης αποκτά άλλη βαρύτητα όταν επιλέγεται με αγάπη, μεράκι και ουσιαστική φροντίδα.

Τ’ Αλώνι

Έτσι, λιχουδιές όπως το λουκάνικο Λευκάδας, που σερβίρεται σε μπριάμ με κρέμα μετσοβόνε, αβγό ποσέ και σάλτσα από θυμάρι, ή οι σπάνιες κι εκλεκτές φακές Εγκλουβής, που έρχονται "παντρεμένες" με το διάσημο σαλάμι αέρος Λευκάδος, δίνουν πάσα σε πιάτα βασισμένα στην επτανησιακή παράδοση, όπως ο κόκορας παστιτσάδα με κρέμα πεκορίνο, ή το σοφιγάδο με μοσχαρίσια μάγουλα και κρέμα μαϊντανόριζας, ενώ το ντόπιο αρνάκι μπρεζέ με πατάτες φούρνου και σπιτικό πετιμέζι ή η μανέστρα με προβατίνα και κονφί ντομάτας βάζουν φαρδιά πλατιά τη γευστική υπογραφή του νησιού, σε μια από τις πιο ξεχωριστές εμπειρίες που προσφέρει η Λευκάδα.

Χορτάτα, Λευκάδα, 2645033240, https://t-aloni.gr/, FB: Τ' Αλώνι - T' Aloni, IG: @taloni_lefkada

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

To 'Kalimeres Bistro' στρέφει τα φώτα στου Ψυρρή

Όσα καθιστούν ιδανικό προορισμό το ολοήμερο σποτ που συνέβαλε στην αναγέννηση του Ψυρρή.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/07/2024

Η Πάρος στον αστερισμό του 'Crios'

Ένα φρέσκο Beach Bar & Restaurant στην αμμουδιά του Κριού εμπλουτίζει το θερινό fine living by the sea στη δημοφιλή Κυκλάδα.

'Ora' για μπάρμπεκιου δίπλα στο κύμα

Τα BBQ Nights του 'One&Only Aesthesis' δίνουν άλλον γευστικό αέρα στις καλοκαιρινές Πέμπτες.

Τα εστιατόρια του ζεν "Amanzoe" ανοίγουν στους εξωτερικούς επισκέπτες και πήραμε μια γεύση

Το κορυφαίο resort ανοίγεται για πρώτη φορά γενναιόδωρα στο ελληνικό κοινό και τους εξωτερικούς επισκέπτες. Μπορείς να χαρείς μια εξαιρετική εμπειρία απολαμβάνοντας συναρπαστικό τοπίο στη γαλήνη του ηλιοβασιλέματος, εξαιρετικά κοκτέιλ, και γιαπωνέζικη κουζίνα επιπέδου στο εστιατόριο "Nama".

Ξέρουμε πού θα απολαύσεις την Πανσέληνο του Ελαφιού

Εστιατόρια και μπαρ σε ταράτσες της Αθήνας για το υπέροχο φεγγάρι του Ιουλίου.

Το Βερολίνο είναι μια σπουδή στη γαστρονομική ποικιλομορφία και αυτά είναι μερικά ξεχωριστά εστιατόρια που την κάνουν πράξη

Συνυφαίνοντας κλασικά και σύγχρονα ρεύματα σε εστιατόρια που απαγορεύουν τις φωτογραφίες, με "υπερ-τοπική" και "fine-casual" γαστρονομία, φυσικά κρασιά να ρέουν σε αφθονία και βινύλια να παίζουν στα ηχεία δυνατά, η ιστορική γερμανική πρωτεύουσα είναι μια σπουδή στην ποικιλομορφία.

Τρία τίμια μεζεδοπωλεία της Αθήνας που αγνοεί ο αλγόριθμος

Τρεις τίμιες ιστορίες για τρία τίμια μεζεδοπωλεία- αναχώματα του φασεϊσμού, που μάλλον δεν τα ξέρει ούτε ο αλγόριθμος.