Ένα ξεχωριστό δείπνο σε ένα πολυτελές roof garden κάτω από τα αστέρια και με θέα στο φωτισμένο Παρθενώνα είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες εμπειρίες που έχει να μας προσφέρει το Αθηναϊκό καλοκαίρι. Και το εμβληματικό εστιατόριο στον δέκατο όροφο του πολυτελούς ξενοδοχείου "Athenaeum InterContinental" είναι μια από τις πιο ιδανικές προτάσεις για να το κάνουμε πράξη.
Αξίζει να έρθουμε εδώ νωρίς για να απολαύσουμε παρέα με ένα aperitivo το δειλινό και το ηλιοβασίλεμα να χαρίζει κάθε λεπτό και άλλα χρώματα στον Αττικό ορίζοντα με την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό στο κέντρο να στολίζουν το κάδρο.
Από την υποδοχή με τα έργα τέχνης κορυφαίων καλλιτεχνών μέχρι τη walk in διάφανη κάβα που κρύβει διαμαντάκια για να συντροφεύσετε τα πιάτα της επιλογής σας, η αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε ένα grand restaurant είναι ορατή παντού στο "Première". To νέο μενού συνδυάζει τη γαστρονομική φινέτσα με την comfort οικειότητα καλύπτοντας διαφορετικά γούστα.
Ξεκινάμε με καλοφτιαγμένα ωμά όπως το μοσχαρίσιο ταρτάρ με μουστάρδα Dijon, κάπαρη, κρεμμύδι κοκκάρι, κρόκο αυγού και το λαβράκι ceviche με καρύδα, μοσχολέμονο και φρούτο του πάθους, αλλά και έξυπνες κρύες σούπες όπως η κρύα σούπα μυρωδικών με ελληνικό γιαούρτι, κουνουπίδι, φρέσκα μυρωδικά αλλά και αυτή με ψημένη ντομάτα με burrata και κρουτόν από προζυμένιο ψωμί.
Στα κυρίως που συνδυάζουν τόσο πιο πληθωρικές όσο και πιο ανάλαφρες προτάσεις μερικά από τα must - taste είναι τα short rib με σκιουφιχτά Κρήτης, ντομάτα, χυμό μοσχάρι, λαχανικά και γραβιέρα, η σφυρίδα φιλέτο με πουρέ σελινόριζας, πράσινα σπαράγγια, καρότα χρωματιστά και σάλτσα βασιλικού, τα μοσχαρίσια μάγουλα με κριθαράκι, μανούρα Σίφνου, λαχανικά και ξηρούς καρπούς και το φιλέτο γλώσσας με πουρέ καλαμποκιού, μαύρο μελάνι σουπιάς, φύλλα κάπαρης και λευκή σάλτσα βουτύρου.
Οι vegan έχουν εδώ τις δικές τους επιλογές όπως τάκος με vegan κρέας, guacamole και σάλτσα pico de gallo αλλά και steak κουνουπιδιού με καπνιστή σάλτσα Romesco, φακές beluga και κρεμμυδάκι.
Δεν λείπουν οι premium κοπές (USA Black Angus Prime Rib, Ribeye και Striploin) αλλά και τα λαχταριστά επιδόρπια όπως ρεβανί με κρέμα λεμονιού, φιλέτο πορτοκάλι, σαφράν, παγωτό βανίλια, γαλακτομπούρεκο με σιρόπι εσπεριδοειδών και κομπόστα βατόμουρο αλλά και κακάο με κρέμα πικρής σοκολάτας 70%, σοκολάτα γάλακτος, glacage καραμέλας και φύλλα χρυσού.
"Athenaeum InterContinental", Λεωφ. Συγγρού 89-93, Αθήνα, 2109206000, www.intercontinental.com/athens