'Έχουν αλλάξει πάρα πολλά από την πρώτη στιγμή που το 'Kalimeres Bistro' έκανε -μερικά χρόνια πριν- την εμφάνισή του στου Ψυρρή, με το ίδιο και τους ανθρώπους του να μπορούν απολύτως δικαιολογημένα να κάνουν λόγο για τη συμβολή τους στην αναγέννηση της πάλαι ποτέ δημοφιλούς γειτονιάς. Πράγματι, μέρη σαν κι αυτό έβαλαν το λιθαράκι τους ώστε η περιοχή να δείξει στο ολοένα και μεγαλύτερο ποσοτικά αλλά και πιο απαιτητικό ποιοτικά κοινό, το καινούριο της πρόσωπο.
Ραντεβού στο ολόφρεσκο αίθριο
Και να φανταστείς πως ξεκίνησε σαν ένα μικροσκοπικό μπαρ 7 τμ, με ένα χαριτωμένο μπαλκονάκι που σέρβιρε ποτά επί της οδού Τάκη, πίσω στο 2018. Το 'Kalimeres Bistro' σταδιακά επεκτάθηκε και στον απέναντι χώρο. Πλέον, έχει μία ακόμη new entry πτυχή να σου παρουσιάσει.
Πλάι στα τραπεζάκια του πεζοδρόμου, τη μίνι σάλα μπροστά από την κουζίνα στον πρώτο όροφο, την ταράτσα με την urban προοπτική και στο αρτιστίκ οικείο εσωτερικό του, έρχεται να προστεθεί και ένα θαυμάσια διαμορφωμένο αίθριο με ανοιγόμενη οροφή και κρεμαστά φυτά που εγγυώνται περαιτέρω feelgood ατμόσφαιρα και έξτρα δροσιά: Το ολοκαίνουριο section -κάπου ανάμεσα σε εσωτερική αυλή παλιού αθηναϊκού σπιτιού και open air χώρο ενός σύγχρονου all day σημείου- είναι μια έξτρα αφορμή για να αναθερμάνεις τη σχέση σου με τη γειτονιά του Ψυρρή ή να γνωρίζεις πως έχεις μία ακόμη θαυμάσια επιλογή σε περίπτωση που είσαι τακτικός θαμώνας της περιοχής.
Δεν είναι, προφανώς, τα μόνα θέλγητρα που έχει να επιδείξει το στέκι που βαπτίζεται με μία εκ των δημοφιλέστερων ελληνικών λέξεων που κάνουν διεθνή καριέρα και αβίαστα αποπνέει οικειότητα σπιτιού. Το ραφιναρισμένο comfort φαγητό στη λογική του μοιράσματος στέκεται πολύ σωστά σε κάθε περίσταση που απαιτείται - ακόμη και στις καταστάσεις που το bar food είναι απαραίτητο. Μεριμνά γι' αυτό ο σεφ Δημήτρης Γιαννόπουλος (με ενδιαφέρουσα πορεία σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και yachts), που καλύπτει με νόστιμο και ψαγμένο τρόπο αρκετά τερέν όσον αφορά τα γούστα και τις προτιμήσεις, με πρόσημο μεσογειακό και πινελιές από αρκετές άλλες γευστικές κουλτούρες.
Δοκιμάζεις οπωσδήποτε τα ωραία ωμά (σεβίτσε με ψάρι ημέρας, γιαούρτι και αγουρίδα ή ταρτάρ σολομού με τηγανητό ρύζι, πικάντικη μαγιονέζα και σος tonkatsu), απολαμβάνεις τραγανό κουνουπίδι tempura με μαγιονέζα κάρι ή ζουμερό tsukune κοτόπουλο με σάλτσα βατόμουρο και επενδύεις σε σταθερές σαν το φιλέτο από ψάρι ημέρας με εθιστικό κους κους και φινόκιο. Σβήνεις ιδανικά με βάσκικο cheesecake, που καταφθάνει είτε με καραμέλα είτε με κομποτέ κόκκινων φρούτων.
Πριν από αυτά, ποιοτικός καφές και προσεγμένο brunch. Και μετά (ή και παράλληλα); Η λίστα των cocktails είναι πληθωρική και θαρραλέα με έξυπνα signatures, καλές ιδέες για spritzes (σαν το Mexico Spritz με τεκίλα, ιβίσκο, ανανά ή το Spicy Ginger με gin, ginger και το άχαστο combo βανίλια-τσίλι) καθώς και non-alcohol ποτά.
Έξτρα πόντοι για την απροσποίητα κουλ ατμόσφαιρα και το καλό σέρβις. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα μέρος ώστε να το κάνει στέκι;
Info
Τάκη 14, Ψυρρή
Τηλ. 211 4129537
www.kalimeres.gr
FB: Kalimeres
IG: @kalimeres.bistro
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.