To 'Kalimeres Bistro' στρέφει τα φώτα στου Ψυρρή

Όσα καθιστούν ιδανικό προορισμό το ολοήμερο σποτ που συνέβαλε στην αναγέννηση του Ψυρρή.

Το μπιστρό Kalimeres στου Ψυρρή © Λεωνίδας Τούμπανος

'Έχουν αλλάξει πάρα πολλά από την πρώτη στιγμή που το 'Kalimeres Bistro' έκανε -μερικά χρόνια πριν- την εμφάνισή του στου Ψυρρή, με το ίδιο και τους ανθρώπους του να μπορούν απολύτως δικαιολογημένα να κάνουν λόγο για τη συμβολή τους στην αναγέννηση της πάλαι ποτέ δημοφιλούς γειτονιάς. Πράγματι, μέρη σαν κι αυτό έβαλαν το λιθαράκι τους ώστε η περιοχή να δείξει στο ολοένα και μεγαλύτερο ποσοτικά αλλά και πιο απαιτητικό ποιοτικά κοινό, το καινούριο της πρόσωπο.

Ραντεβού στο ολόφρεσκο αίθριο

Και να φανταστείς πως ξεκίνησε σαν ένα μικροσκοπικό μπαρ 7 τμ, με ένα χαριτωμένο μπαλκονάκι που σέρβιρε ποτά επί της οδού Τάκη, πίσω στο 2018. Το 'Kalimeres Bistro' σταδιακά επεκτάθηκε και στον απέναντι χώρο. Πλέον, έχει μία ακόμη new entry πτυχή να σου παρουσιάσει.

Το μπιστρό Kalimeres στου Ψυρρή 5
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπιστρό Kalimeres στου Ψυρρή 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Πλάι στα τραπεζάκια του πεζοδρόμου, τη μίνι σάλα μπροστά από την κουζίνα στον πρώτο όροφο, την ταράτσα με την urban προοπτική και στο αρτιστίκ οικείο εσωτερικό του, έρχεται να προστεθεί και ένα θαυμάσια διαμορφωμένο αίθριο με ανοιγόμενη οροφή και κρεμαστά φυτά που εγγυώνται περαιτέρω feelgood ατμόσφαιρα και έξτρα δροσιά: Το ολοκαίνουριο section -κάπου ανάμεσα σε εσωτερική αυλή παλιού αθηναϊκού σπιτιού και open air χώρο ενός σύγχρονου all day σημείου- είναι μια έξτρα αφορμή για να αναθερμάνεις τη σχέση σου με τη γειτονιά του Ψυρρή ή να γνωρίζεις πως έχεις μία ακόμη θαυμάσια επιλογή σε περίπτωση που είσαι τακτικός θαμώνας της περιοχής. 

Το μπιστρό Kalimeres στου Ψυρρή 7
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπιστρό Kalimeres στου Ψυρρή 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπιστρό Kalimeres στου Ψυρρή 10
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπιστρό Kalimeres στου Ψυρρή 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπιστρό Kalimeres στου Ψυρρή 8
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπιστρό Kalimeres στου Ψυρρή 9
© Λεωνίδας Τούμπανος

Δεν είναι, προφανώς, τα μόνα θέλγητρα που έχει να επιδείξει το στέκι που βαπτίζεται με μία εκ των δημοφιλέστερων ελληνικών λέξεων που κάνουν διεθνή καριέρα και αβίαστα αποπνέει οικειότητα σπιτιού. Το ραφιναρισμένο comfort φαγητό στη λογική του μοιράσματος στέκεται πολύ σωστά σε κάθε περίσταση που απαιτείται - ακόμη και στις καταστάσεις που το bar food είναι απαραίτητο. Μεριμνά γι' αυτό ο σεφ Δημήτρης Γιαννόπουλος (με ενδιαφέρουσα πορεία σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και yachts), που καλύπτει με νόστιμο και ψαγμένο τρόπο αρκετά τερέν όσον αφορά τα γούστα και τις προτιμήσεις, με πρόσημο μεσογειακό και πινελιές από αρκετές άλλες γευστικές κουλτούρες.

Το μπιστρό Kalimeres στου Ψυρρή 11
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το Kalimeres Bistro στου Ψυρρή 3

Το μπιστρό Kalimeres στου Ψυρρή 12
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπιστρό Kalimeres στου Ψυρρή 14
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπιστρό Kalimeres στου Ψυρρή 13
© Λεωνίδας Τούμπανος

Δοκιμάζεις οπωσδήποτε τα ωραία ωμά (σεβίτσε με ψάρι ημέρας, γιαούρτι και αγουρίδα ή ταρτάρ σολομού με τηγανητό ρύζι, πικάντικη μαγιονέζα και σος tonkatsu), απολαμβάνεις τραγανό κουνουπίδι tempura με μαγιονέζα κάρι ή ζουμερό tsukune κοτόπουλο με σάλτσα βατόμουρο και επενδύεις σε σταθερές σαν το φιλέτο από ψάρι ημέρας με εθιστικό κους κους και φινόκιο. Σβήνεις ιδανικά με βάσκικο cheesecake, που καταφθάνει είτε με καραμέλα είτε με κομποτέ κόκκινων φρούτων.

Το Kalimeres Bistro στου Ψυρρή 6

Το Kalimeres Bistro στου Ψυρρή 1

Πριν από αυτά, ποιοτικός καφές και προσεγμένο brunch. Και μετά (ή και παράλληλα); Η λίστα των cocktails είναι πληθωρική και θαρραλέα με έξυπνα signatures, καλές ιδέες για spritzes (σαν το Mexico Spritz με τεκίλα, ιβίσκο, ανανά ή το Spicy Ginger με gin, ginger και το άχαστο combo βανίλια-τσίλι) καθώς και non-alcohol ποτά. 

Έξτρα πόντοι για την απροσποίητα κουλ ατμόσφαιρα και το καλό σέρβις. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα μέρος ώστε να το κάνει στέκι;


Info

Τάκη 14, Ψυρρή
Τηλ. 211 4129537
www.kalimeres.gr
FB: Kalimeres
IG: @kalimeres.bistro

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Kalimeres Bistro

Τάκη 14, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Πάρος στον αστερισμό του 'Crios'

Ένα φρέσκο Beach Bar & Restaurant στην αμμουδιά του Κριού εμπλουτίζει το θερινό fine living by the sea στη δημοφιλή Κυκλάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/07/2024

'Ora' για μπάρμπεκιου δίπλα στο κύμα

Τα BBQ Nights του 'One&Only Aesthesis' δίνουν άλλον γευστικό αέρα στις καλοκαιρινές Πέμπτες.

Τα εστιατόρια του ζεν "Amanzoe" ανοίγουν στους εξωτερικούς επισκέπτες και πήραμε μια γεύση

Το κορυφαίο resort ανοίγεται για πρώτη φορά γενναιόδωρα στο ελληνικό κοινό και τους εξωτερικούς επισκέπτες. Μπορείς να χαρείς μια εξαιρετική εμπειρία απολαμβάνοντας συναρπαστικό τοπίο στη γαλήνη του ηλιοβασιλέματος, εξαιρετικά κοκτέιλ, και γιαπωνέζικη κουζίνα επιπέδου στο εστιατόριο "Nama".

Ξέρουμε πού θα απολαύσεις την Πανσέληνο του Ελαφιού

Εστιατόρια και μπαρ σε ταράτσες της Αθήνας για το υπέροχο φεγγάρι του Ιουλίου.

Το Βερολίνο είναι μια σπουδή στη γαστρονομική ποικιλομορφία και αυτά είναι μερικά ξεχωριστά εστιατόρια που την κάνουν πράξη

Συνυφαίνοντας κλασικά και σύγχρονα ρεύματα σε εστιατόρια που απαγορεύουν τις φωτογραφίες, με "υπερ-τοπική" και "fine-casual" γαστρονομία, φυσικά κρασιά να ρέουν σε αφθονία και βινύλια να παίζουν στα ηχεία δυνατά, η ιστορική γερμανική πρωτεύουσα είναι μια σπουδή στην ποικιλομορφία.

Τρία τίμια μεζεδοπωλεία της Αθήνας που αγνοεί ο αλγόριθμος

Τρεις τίμιες ιστορίες για τρία τίμια μεζεδοπωλεία- αναχώματα του φασεϊσμού, που μάλλον δεν τα ξέρει ούτε ο αλγόριθμος.

Μοναδικές γευστικές εμπειρίες μετά μουσικής στη Σίφνο

Ξεκινώντας από την ερχόμενη Παρασκευή 19 Ιουλίου, το εστιατόριο του NŌS Hotel &Villas σου προτείνει 4 μουσικές βραδιές και υπόσχεται ένα Σιφνιώτικο καλοκαίρι που εγείρει όλες τις αισθήσεις