WHISPERS: Το "Amalia Hotel Athens" απέκτησε το rooftop που του αξίζει

Whispers Amalia

Ένα μοναδικό κάδρο της Ακρόπολης αλλά και του Εθνικού Κήπου μάς επιφυλάσσει το WHISPERS, το νέο rooftop restaurant bar στον έβδομο όροφο του εμβληματικού "Amalia Hotel Athens" στο Σύνταγμα.


Στα στιλάτα τραπέζια του ξεχνάμε εντελώς τη βοή της πόλης και αφήνουμε το βλέμμα μας να ταξιδέψει στον αττικό ορίζoντα. Το μενού συνδυάζει την ελληνικότητα με τις μοντέρνες τάσεις και την comfort γευστική φιλοσοφία, προτείνοντας πιάτα ευφάνταστα αλλά κατανοητά, με έμφαση στα ελληνικά προϊόντα και τις προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες.

Whispers Amalia

Κολοκυθοκεφτέδες με γάλα αμυγδάλου, σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνης και χαρίσα –μια vegan εκδοχή του παραδοσιακού πιάτου–, ημίπαστη παλαμίδα αρωματισμένη με ούζο, αλλά και καρπάτσιο από μοσχάρι Black Angus με flakes τυριού Σαν Μιχάλη, κάππαρη και άγρια ρόκα ανοίγουν το μενού, ενώ δροσερές σαλάτες όπως το ταμπουλέ με κεχρί, καραμελωμένο χέλι και δροσερό ντρέσινγκ ροδάκινου μας μυούν στο μοντέρνο πνεύμα της κουζίνας.

Φιλέτο λαβράκι με ρατατούι λαχανικών και σάλτσα βασιλικού, χοιρινή μπριζόλα Duroc από ελληνική φάρμα με σάλτσα από σιναπόσπορο, αλλά και φετουτσίνι με θαλασσινά και κολοκυθάκι, μας κρατούν νόστιμη παρέα. Γλυκά όπως το semifreddo καραμέλας με κρέμα από ελληνικό καφέ και καραμελωμένα φουντούκια, αλλά και παραδοσιακή πορτοκαλόπιτα με κρέμα απο φιστίκι Αιγίνης, κλείνουν μια ξεχωριστή βραδιά. 

Whispers Amalia

Λεωφ. Αμαλίας 10, Σύνταγμα, 10557,  Whispers Athens, whispers.athens
Κρατήσεις: 2103318662 & whispers@amaliahotels.com

Περισσότερες πληροφορίες

Whispers

Αμαλίας 10, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τελικά, που θα φάμε έναν καλό μουσακά στην Αθήνα;

Εκείνα τα μέρη της πόλης που σέβονται το (περίπου) εθνικό μας φαγητό, γητεύουν γευστικά κηπευτικά, καλμάρουν μπαχαρικά και στρώνουν χοντρόκοκκο κιμά, προτού δαμάσουν τα κύματα της μπεσαμέλ.

Τα σουβλάκια του κέντρου

Ένα update στα σημεία του αθηναϊκού downtown που αποθεώνουν το εθνικό street food.

"Coda Dessert Dining": Το γλυκό με νέους κανόνες

Επαναπροσδιορίζοντας τις νόρμες της καλοφαγίας, ο René Frank, chef-συνιδιοκτήτης του πρώτου -και μοναδικού- εστιατορίου επιδορπίων στη Γερμανία, καλιμπράρει την τέχνη της ζαχαροπλαστικής σε στέρεες γευστικές ερμηνείες.

Point A: Δείπνο και ποτό υπό το βλέμμα της Ακρόπολης!

Το πιο όμορφο rooftop της Αθήνας, το Point A Restaurant & Bar, είναι εδώ για ακόμα μία χρονιά.

Gargaretta: Έμπνευση από μία από τις παλαιότερες γειτονιές της Αθήνας!

Η Gargaretta δεν είναι απλά ένα όνομα αλλά μία ολόκληρη αναδρομή στην ιστορία της ομώνυμης Αθηναϊκής συνοικίας, Γαργαρέττα.