"Belle Amie": Για belle vie στο Πασαλιμάνι

Ατμοσφαιρικό και ιστορικό, με τη ρετρό γοητεία του να φέρνει στο προσκήνιο την πυκνή αστική του παράδοση, το σημείο αναφοράς του Πειραιά στρέφει πλώρη για νέες κατακτήσεις, με ζωηρή ενέργεια στη βεράντα και την πλατεία του, αλλά και κουζίνα που δίνει διαφορετική γεύση στην έννοια του all day.

Belle Amie εστιατόριο στον Πειραιά Λεωνίδας Τούμπανος

Έχει υπάρξει κατοικία γιατρών, έχει υπάρξει ξενοδοχείο ναυτικών, έχει υπάρξει φυσικά και ουζερί δοξασμένο από τον Μπιθικώτση, στη σημερινή μας εποχή, όμως, το "Belle Amie" έχει ταυτιστεί όχι μόνο με την πυκνή του παράδοση, αλλά και με τις καινούριες του κατακτήσεις. Ένα από τα πιο δημοφιλή στέκια του Πειραιά, με τη μεγάλη βεράντα σε χρώμα εξωτικό, σκεπασμένη όπως είναι από πυκνή βλάστηση και κατάφυτες μπουκαμβίλιες, αλλά και την άνετη εξωτερική σάλα στην πλατεία Κανάρη, να έρχονται τώρα το καλοκαίρι στο προσκήνιο, το "Belle Amie" περνάει την πιο εξωστρεφή του φάση, σκορπώντας ζωηρή ενέργεια στο Πασαλιμάνι, αλλά και κουζίνα που δίνει διαφορετική γεύση στην έννοια του all day.

Belle Amie εστιατόριο στον Πειραιά

Ισορροπώντας ανάμεσα στην ελληνική παράδοση και τα μοντέρνα διεθνή φαβορί, ο σεφ Χρήστος Κολλιαγάννης μιξάρει οικείο comfort με λιχούδικους μοντερνισμούς. Σχεδιασμένα για κάθε είδος όρεξης και κάθε ώρα της ημέρας, αλλά με μαγειρέματα εστιατορικά και γεύσεις πλούσιες, τα πιάτα αντλούν έμπνευση απ' όλα τα σημεία του χάρτη, με το ελληνικό στοιχείο να δίνει όμως σταθερά το παρόν, μέσα από προτάσεις όπως οι τυρολουκουμάδες με ξυνομυζήθρα και ανεβατό, το κριθαρότο με τσορίθο, το κατσίκι στη γάστρα με γιουβέτσι, ή ακόμη και τα bao buns με γουρουνοπούλα.

Η σαλάτα με αλμύρα, γαρίδα, βινεγκρέτ εσπεριδοειδών, κολοκυθάκι και βερίκοκο, που ήρθε ζουμερή, δροσερή και γεμάτη φρουτένια γλύκα στο τραπέζι μας, ξεκίνησε τη βραδιά μας ως  μια healthty και χορταστική πρόταση ιδανική για καλοκαιρινά απόβραδα, ενώ η κολοκυθόπιτα σε φύλλο περέκ με τραχανά και κρέμα φέτας, που ακολούθησε, περασμένη απ’ τη σχάρα για να πάρει ωραίες μυρωδιές, είναι ένα πιάτο λιχούδικο κι ανάλαφρο, με την μπουκιά γεμάτη αρώματα κι εντάσεις από τα χορταρικά, να ισορροπεί ορεκτικά ανάμεσα στο ρουστίκ και το μοντέρνο.

Belle Amie εστιατόριο στον Πειραιά

Από την κατηγορία των ζυμαρικών, όπου φιγουράρουν πιάτα όπως τα ραβιόλι μανιταριών με σάλτσα παρμεζάνας και flakes φρέσκιας τρούφας, ή τα νιόκι με στάκα και τραγανό απάκι, ίσως αστοχήσαμε επιλέγοντας το ριζότο με ταρτάρ κόκκινης γαρίδας, κολοκύθα και πορτοκάλι (το πιάτο σηκώνει δουλειά στην ισορροπία των γεύσεων, αλλά και της θερμοκρασίας ριζότο – ταρτάρ), βάλαμε όμως την best – seller γαριδομακαρονάδα με linguini, που είδαμε να κυκλοφορεί σε πολλά από τα γύρω τραπέζια, στο στόχαστρό μας για επόμενη επίσκεψη. Το αίμα μας πίσω πήραμε, πάντως, με τη σιγομαγειρεμένη χοιρινή πανσέτα, που έρχεται καρααμελωμένη σε σάλτσα πετιμέζι, παρέα με αφράτο πουρέ παστινάκι και καβουρδισμένα φουντούκια: λουκουμάκι το κρέας, πληθωρική η μπουκιά και πλούσια η γεύση, δεν το λες ακριβώς καλοκαιρινό πιάτο, είναι όμως από εκείνα τα μαγειρέματα που δύσκολα σταματάς να τρως αν δεν τελειώσει.

Για φινάλε, ανάμεσα σε επιλογές όπως η κλασική προφιτερόλ, ή το σπασμένο μιλφέιγ με σιρόπι καραμέλα, το οποίο ίσως αναγνωρίσετε ως εμβληματικό επιδόρπιο στο αδερφάκι "Piu Verde" του Παπάγου, ποντάραμε στη lemon pie με κρέμα λεμόνι, τραγανό φύλλο και καμένη μαρέγκα κι αποχαιρετιστήκαμε ανάλαφρα και δροσερά – σα να καληνυχτίζουμε τη belle amie μας, δηλαδή.

Περισσότερες πληροφορίες

Belle Amie

Αγγέλου Μεταξά 11 & Βούλγαρη, Πλ. Κανάρη, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Γιάννης Γαβαλάς στο Ark και το "Ημερολόγιο των Σεφ"

Ο δημιουργός της υπέροχης Αρακλειάς, καλεσμένος του Γιάννη Μπαξεβάνη για μία ακόμη νόστιμη βραδιά στη Γλυφάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
11/11/2024

Οι Jonathan Brincat και Θάνος Φέσκος συναντούν τον Γρηγόρη Κίκη στο Upon

Ένα πολυβραβευμένο six-hands βράδυ στο δημοφιλές σποτ του Παλαιού Φαλήρου.

Στο multi culti Νέο Ψυχικό

Τη γειτονιά μου την έχω πει πολλά πράγματα, multi-culti δεν θα μου περνούσε από το μυαλό ποτέ. Το Νέο Ψυχικό όμως δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη…

Εκεί θα φας και θα πιεις μετά τον Μαραθώνιο

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για την 10η ημέρα του Νοεμβρίου, μετά το σημαντικό αθλητικό event.

'Αλεξ Βασιλάτου και Γρηγόρης Κίκης στη λίστα 30 Under 30 του Forbes

Δύο αληθινά αστέρια της γεύσης στους 30 πιο επιδραστικούς νέους κάτω των 30 ετών για το 2025.

The Best Chef Awards 2024: Ο Rasmus Munk στην κορυφή των καλύτερων σεφ του κόσμου

Ο προβοκάτορας μύστης του ευ τρώγειν αναδείχθηκε κορυφαίος σεφ του πλανήτη για φέτος, σύμφωνα με τον έγκριτο θεσμό.