"Belle Amie": Για belle vie στο Πασαλιμάνι

Ατμοσφαιρικό και ιστορικό, με τη ρετρό γοητεία του να φέρνει στο προσκήνιο την πυκνή αστική του παράδοση, το σημείο αναφοράς του Πειραιά στρέφει πλώρη για νέες κατακτήσεις, με ζωηρή ενέργεια στη βεράντα και την πλατεία του, αλλά και κουζίνα που δίνει διαφορετική γεύση στην έννοια του all day.

Belle Amie εστιατόριο στον Πειραιά Λεωνίδας Τούμπανος

Έχει υπάρξει κατοικία γιατρών, έχει υπάρξει ξενοδοχείο ναυτικών, έχει υπάρξει φυσικά και ουζερί δοξασμένο από τον Μπιθικώτση, στη σημερινή μας εποχή, όμως, το "Belle Amie" έχει ταυτιστεί όχι μόνο με την πυκνή του παράδοση, αλλά και με τις καινούριες του κατακτήσεις. Ένα από τα πιο δημοφιλή στέκια του Πειραιά, με τη μεγάλη βεράντα σε χρώμα εξωτικό, σκεπασμένη όπως είναι από πυκνή βλάστηση και κατάφυτες μπουκαμβίλιες, αλλά και την άνετη εξωτερική σάλα στην πλατεία Κανάρη, να έρχονται τώρα το καλοκαίρι στο προσκήνιο, το "Belle Amie" περνάει την πιο εξωστρεφή του φάση, σκορπώντας ζωηρή ενέργεια στο Πασαλιμάνι, αλλά και κουζίνα που δίνει διαφορετική γεύση στην έννοια του all day.

Belle Amie εστιατόριο στον Πειραιά

Ισορροπώντας ανάμεσα στην ελληνική παράδοση και τα μοντέρνα διεθνή φαβορί, ο σεφ Χρήστος Κολλιαγάννης μιξάρει οικείο comfort με λιχούδικους μοντερνισμούς. Σχεδιασμένα για κάθε είδος όρεξης και κάθε ώρα της ημέρας, αλλά με μαγειρέματα εστιατορικά και γεύσεις πλούσιες, τα πιάτα αντλούν έμπνευση απ' όλα τα σημεία του χάρτη, με το ελληνικό στοιχείο να δίνει όμως σταθερά το παρόν, μέσα από προτάσεις όπως οι τυρολουκουμάδες με ξυνομυζήθρα και ανεβατό, το κριθαρότο με τσορίθο, το κατσίκι στη γάστρα με γιουβέτσι, ή ακόμη και τα bao buns με γουρουνοπούλα.

Η σαλάτα με αλμύρα, γαρίδα, βινεγκρέτ εσπεριδοειδών, κολοκυθάκι και βερίκοκο, που ήρθε ζουμερή, δροσερή και γεμάτη φρουτένια γλύκα στο τραπέζι μας, ξεκίνησε τη βραδιά μας ως  μια healthty και χορταστική πρόταση ιδανική για καλοκαιρινά απόβραδα, ενώ η κολοκυθόπιτα σε φύλλο περέκ με τραχανά και κρέμα φέτας, που ακολούθησε, περασμένη απ’ τη σχάρα για να πάρει ωραίες μυρωδιές, είναι ένα πιάτο λιχούδικο κι ανάλαφρο, με την μπουκιά γεμάτη αρώματα κι εντάσεις από τα χορταρικά, να ισορροπεί ορεκτικά ανάμεσα στο ρουστίκ και το μοντέρνο.

Belle Amie εστιατόριο στον Πειραιά

Από την κατηγορία των ζυμαρικών, όπου φιγουράρουν πιάτα όπως τα ραβιόλι μανιταριών με σάλτσα παρμεζάνας και flakes φρέσκιας τρούφας, ή τα νιόκι με στάκα και τραγανό απάκι, ίσως αστοχήσαμε επιλέγοντας το ριζότο με ταρτάρ κόκκινης γαρίδας, κολοκύθα και πορτοκάλι (το πιάτο σηκώνει δουλειά στην ισορροπία των γεύσεων, αλλά και της θερμοκρασίας ριζότο – ταρτάρ), βάλαμε όμως την best – seller γαριδομακαρονάδα με linguini, που είδαμε να κυκλοφορεί σε πολλά από τα γύρω τραπέζια, στο στόχαστρό μας για επόμενη επίσκεψη. Το αίμα μας πίσω πήραμε, πάντως, με τη σιγομαγειρεμένη χοιρινή πανσέτα, που έρχεται καρααμελωμένη σε σάλτσα πετιμέζι, παρέα με αφράτο πουρέ παστινάκι και καβουρδισμένα φουντούκια: λουκουμάκι το κρέας, πληθωρική η μπουκιά και πλούσια η γεύση, δεν το λες ακριβώς καλοκαιρινό πιάτο, είναι όμως από εκείνα τα μαγειρέματα που δύσκολα σταματάς να τρως αν δεν τελειώσει.

Για φινάλε, ανάμεσα σε επιλογές όπως η κλασική προφιτερόλ, ή το σπασμένο μιλφέιγ με σιρόπι καραμέλα, το οποίο ίσως αναγνωρίσετε ως εμβληματικό επιδόρπιο στο αδερφάκι "Piu Verde" του Παπάγου, ποντάραμε στη lemon pie με κρέμα λεμόνι, τραγανό φύλλο και καμένη μαρέγκα κι αποχαιρετιστήκαμε ανάλαφρα και δροσερά – σα να καληνυχτίζουμε τη belle amie μας, δηλαδή.

Περισσότερες πληροφορίες

Belle Amie

Αγγέλου Μεταξά 11 & Βούλγαρη, Πλ. Κανάρη, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/11/2024

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.

Ο "Paleos" είναι αλλιώς

Αύρα από τα παλιά στον πεζόδρομο της Αδριανού φέρνει το καινούργιο αυτό μεζεδοπωλείο με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τις προσεγμένες γεύσεις που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού.