Αν το Μόντε Κάρλο -μέρος στο οποίο γεννήθηκε το brand- είναι το σπίτι του Beefbar, τότε η Μύκονος είναι δίχως αμφιβολία το αγαπημένου του εξοχικό. Κι αυτό γιατί στο περίφημο διεθνές concept υψηλής κρεατοφαγίας μοιάζει να ταιριάζει απόλυτα η μαγνητική ενέργεια, το φως και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα της πιο διάσημης Κυκλάδας. Το Beefbar Mykonos επιστρέφει για ένα ακόμη θέρος στην ατμοσφαιρικά καλοκαιρινή αυλή του, που λούζεται από το φως της καλαμωτής, δροσίζεται από τα δέντρα καταμεσής της, αντλεί έμπνευση από την παραλία του Αγίου Ιωάννη και επικεντρώνει τη γευστική της δράση στα μαρμάρινα τραπέζια - με κομψότατη όψη που παραπέμπει στο 'μαρμάρωμα' των κρεατικών.
Κορυφαίο brand σε μυκονιάτικο ρυθμό
Σε αυτό το χαρούμενο, casual chic και εξόχως μεσογειακό τερέν λοιπόν, ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Μπάμπαλης κρατά τα ηνία μίας elegant και ταυτόχρονα ζουμερής κουζίνας, εκτελώντας με απίστευτη ακρίβεια τις best seller συνταγές του brand αλλά προσαρμόζοντας στα Beef, Reef, Leaf μενού και δικές του προτάσεις και πινελιές, σε ένα μπλεντάρισμα ιντριγκαδόρικα απολαυστικό.
Επιβεβαιώνουν του λόγους το ασφαλές επιλογές όπως ο φινετσάτος ταραμάς τόνου με yuzu, κάπαρη και αντζούγια, η κυκλαδίτικη σαλάτα με cherry tomatoes, αβοκάντο, γαλοτύρι, κρουτόν χαρουπιού και μάραθο ή το σεβίτσε rosado με λαβράκι, γλυκοπατάτα, σος raspberry, κινόα και τρούφα, πριν ακολουθήσουν κάποια από τα πιο βαριά χαρτιά της Beefbar γαστρονομικής φιλοσοφίας.
Ακριβώς εκεί παίζουν δηλαδή πιάτα σαν τον μοναδικό στο είδος του Kobe γύρο, τα τραγανά tacos με τόνο, το black beef (η ευφάνταστη προσαρμογή κορυφαίας ποιότητας μοσχαριού στο δημοφιλές black cod), η μπολονέζ με wagyu και ο άχαστος συνδυασμός filet-frites & Beefbar sauce. Προφανώς, δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν κορυφαίες κοπές σε ευφάνταστες προτάσεις.
Κάθε γεύμα εδώ κορυφώνεται εξίσου εντυπωσιακά γλυκά - δοκιμάζεις δίχως φόβο και πάθος το Baklava Cheesecake με καραμελωμένο φύλλο Βηρυτού και φιστίκι.
Πολύ αξιόλογη και η δουλειά στο πεδίο των cocktails, εκεί όπου μεταξύ άλλων μεριμνά και η ομάδα της Etiquette, των βραβευμένων bartenders Γεωργία Γεωργακοπούλου, Λευτέρη Πετρογεωργάκη και Νίκου Σουρμπάτη.
Info
Beefbar Mykonos
Bill & Coo Hotel, Άγιος Ιωάννης, Μύκονος
Τηλ. 6956 600169
beefbar.com/mykonos
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.