"Μικρές Κυκλάδες": Νοερό island hopping με πυξίδα τη γεύση

Μικρές Κυκλάδες © Λεωνίδας Τούμπανος

Η off-Broadway ψαροταβέρνα, που χωρίς καμία προσποίηση αλλά με σπιτική φροντίδα σερβίρει όλα τα καλά του βυθού, έχει εδώ και χρόνια το πιστό της κοινό. Σε μια ήσυχη γειτονιά της Ηλιούπολης, ο Αντώνης Κωβαίος, με καταγωγή από τη Σχοινούσα, παραλαμβάνει σχεδόν καθημερινά ψαριές από το νησί του αλλά και από την Ηρακλειά, τα Κουφονήσια, τη Νάξο, την Πάρο, την Εύβοια και τον Αμβρακικό. Με αγάπη για την ποιοτική πρώτη ύλη, που είναι πάντα πρωταγωνίστρια, και μπόλικη φαντασία, οι αναμνήσεις του Αιγαίου μεταφράζονται σε κλασικά και πιο ιδιαίτερα πιάτα θαλασσινών και ψαρικών, δημιουργώντας ένα μενού με πολλαπλά επίπεδα και υφές.

Μικρές Κυκλάδες
© Λεωνίδας Τούμπανος

Highlight τα ωμά εδέσματα, όπως ψάρια σεβίτσε, ταρτάρ ή καρπάτσιο, διάφορα οστρακόδερμα και αχινοσαλάτα. Τα ντολμαδάκια ψαριού αβγολέμονο, το τραγανό συμιακό γαριδάκι και το χταποδάκι στιφάδο δίνουν ωραία πάσα σε πιο comfort πιάτα ζυμαρικών και ριζότι με βάση τη θαλασσινή νοστιμιά. Ροφοί, πεσκανδρίτσες, σφυρίδες, στήρες, σκορπίνες, οστρακόδερμα και ό,τι άλλο φτάνει από τα καΐκια σερβίρονται λιτά και απέριττα περασμένα από τη σχάρα ή αχνιστά. Η προσεγμένη κάβα τουεστιατορίου διαθέτει κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα αλλά και κάποιες ετικέτες από το εξωτερικό.

Μικρές Κυκλάδες

Πανταζή 56, Ηλιούπολη, 2109709150, www.mikreskyklades.gr, 
FB: Μικρές Κυκλάδες

Περισσότερες πληροφορίες

Μικρές Κυκλάδες

Πανταζή 56, Ηλιούπολη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Δείπνο σε 7 από τα καλύτερα σαλόνια της Αθήνας σε τιμές - έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.

20/09/2024

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: 6 κορυφαία εστιατόρια της Αθήνας για ρομαντική έξοδο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, μερικά απ’ αυτά όμως είναι ιδανικά για τετ α τετ όχι μόνο με τη γαστρονομία, αλλά και με το έτερο ήμισυ.

Τι θα τρώμε στον "Asωtos", Μιχάλη Μερζένη;

Πειραγμένα ελληνικά κλασικά και απροσδόκητες πρώτες ύλες, επιλεγμένες με επιμέλεια, θα αποτελέσουν την καρδιά του μενού στο νέο καλοφαγικό στέκι του Παγκρατίου που θα πάρει τη θέση του "Frater and Sorror", αλλά τα πράγματα δεν τελειώνουν εκεί.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σε περιμένουν με σπέσιαλ τιμή

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές και να μας δίνουν την ιδανική αφορμή να off season γαστρονομικές αποδράσεις σε κορυφαίους γευστικούς προορισμούς. Μήπως είναι η ώρα για μια επίσκεψη στο γαστροπαράδεισο της Σαντορίνης;

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: 4 από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας ιδανικά για παρέες!

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, υπάρχουν όμως μερικά που ενδείκνυνται για ραντεβού όχι μόνο με την γεύση, αλλά και με την παρέα.

"Serza": Το νέο εστιατόριο της Λέρου που πρέπει να δοκιμάσεις

Στη μοντέρνα ταβέρνα των Γιώργου Μητράκου και Θεοδόση Θεοδοσίου, απολαύστε εξαιρετικά πιάτα όπως χταποδοκεφτέδες με συνταγή από την Κάλυμνο και μελωμένο χταπόδι, σε συνδυασμό με μια προσεκτικά επιλεγμένη λίστα κρασιών.

Η επιστροφή του ανανεωμένου εστιατορίου "GB Roof Garden"

Το εντυπωσιακό εστιατόριο στον 8ο όροφο του ιστορικού Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία ανακαινίστηκε διατηρώντας τη μεγαλοπρέπεια και διαχρονική του αίγλη.