Κοσμοπολίτικο, φιλικό και εξωστρεφές, το εστιατόριο της Νέας Ερυθραίας είναι από τα δημοφιλέστερα σημεία συνάντησης στην πόλη. Με ανοιχτόκαρδη σάλα που βλέπει στον πανέμορφο κήπο, άνετους καναπέδες και φροντισμένα μενού σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, το "Zaatar" είναι προορισμός για τις θερινές μας εξόδους ανεξαρτήτως ώρας. Εδώ "μοιράζονται φαγητό, αγάπη και συναισθήματα" – για το πρώτο σκέλος αυτού του τρίπτυχου υπεύθυνος είναι ο έμπειρος σεφ Χρυσόστομος Πρασατζής, ο οποίος αναδεικνύει τα ελληνικά προϊόντα με ευρηματικές σπεσιαλιτέ που συνδυάζουν τη σύγχρονη παρουσίαση με την comfort νοστιμιά.
Ενδεικτικά, στο μενού βρίσκουμε πιάτα όπως συκώτι από μοσχαράκι γάλακτος βιολογικής εκτροφής, αβγά τηγανισμένα στη στάκα, με χειροποίητα τσιπς από φρέσκες πατάτες, προσούτο από πρόβατο και μαύρη τρούφα, ριζότο με μανιτάρια του δάσους αρωματισμένο με Frangelico, Chateaubriand με φιλέτο 600-700 γραμ. από μοσχάρια ελληνικής εκτροφής, με μιλφέιγ ψητών λαχανικών, σις κεμπάπ αρμένικο με πιτούλες και ψητά λαχανικά, αλλά και άψογα ψημένη σπαλομπριζόλα και κότσι μαύρου χοίρου με αρωματική κρέμα πατάτας.
Εκλεκτά κρασιά και signature cocktails συμπληρώνουν την εμπειρία, ενώ το δείπνο ολοκληρώνεται με επιδόρπια όπως το παγωτό βανίλια επικαλυμμένο με σάλτσα σοκολάτας και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς σερβιρισμένο με ένα παγωμένο σφηνάκι Vinsanto.
Χειμάρρας 7, Νέα Ερυθραία, 2108070969, www.zaatar.gr, FB: Zaatar, IG: @zaatar.gr