"Zaatar": Μοιρασιά αγάπης

Zaatar

Κοσμοπολίτικο, φιλικό και εξωστρεφές, το εστιατόριο της Νέας Ερυθραίας είναι από τα δημοφιλέστερα σημεία συνάντησης στην πόλη. Με ανοιχτόκαρδη σάλα που βλέπει στον πανέμορφο κήπο, άνετους καναπέδες και φροντισμένα μενού σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, το "Zaatar" είναι προορισμός για τις θερινές μας εξόδους ανεξαρτήτως ώρας. Εδώ "μοιράζονται φαγητό, αγάπη και συναισθήματα" – για το πρώτο σκέλος αυτού του τρίπτυχου υπεύθυνος είναι ο έμπειρος σεφ Χρυσόστομος Πρασατζής, ο οποίος αναδεικνύει τα ελληνικά προϊόντα με ευρηματικές σπεσιαλιτέ που συνδυάζουν τη σύγχρονη παρουσίαση με την comfort νοστιμιά.

Zaatar

Ενδεικτικά, στο μενού βρίσκουμε πιάτα όπως συκώτι από μοσχαράκι γάλακτος βιολογικής εκτροφής, αβγά τηγανισμένα στη στάκα, με χειροποίητα τσιπς από φρέσκες πατάτες, προσούτο από πρόβατο και μαύρη τρούφα, ριζότο με μανιτάρια του δάσους αρωματισμένο με Frangelico, Chateaubriand με φιλέτο 600-700 γραμ. από μοσχάρια ελληνικής εκτροφής, με μιλφέιγ ψητών λαχανικών, σις κεμπάπ αρμένικο με πιτούλες και ψητά λαχανικά, αλλά και άψογα ψημένη σπαλομπριζόλα και κότσι μαύρου χοίρου με αρωματική κρέμα πατάτας.

Zaatar

Εκλεκτά κρασιά και signature cocktails συμπληρώνουν την εμπειρία, ενώ το δείπνο ολοκληρώνεται με επιδόρπια όπως το παγωτό βανίλια επικαλυμμένο με σάλτσα σοκολάτας και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς σερβιρισμένο με ένα παγωμένο σφηνάκι Vinsanto.

Χειμάρρας 7, Νέα Ερυθραία, 2108070969, www.zaatar.gr, FB: Zaatar, IG: @zaatar.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Ζάαταρ

Χειμάρρας 7, Νέα Ερυθραία
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Αποκαλόκαιρο γεμάτο νοστιμιά στην Πάρο και την Αντίπαρο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές. Εξαιρετική αφορμή για να ανακαλύψουμε τα καλύτερα εστιατόρια της Πάρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/10/2024

Joan Roca: Μια συζήτηση με τον σεφ-ποιητή της Καταλονίας

Μετά από πολλές επισκέψεις στο "El Celler de Can Roca", καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο το 2013 και 2015, συναντήσαμε τον επικεφαλής του Joan Roca, στα Culinary Journeys του "Daios Cove Resort" στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης και κάναμε μια συζήτηση εκ βαθέων.

Γεύσεις και ατμόσφαιρα για κάθε διάθεση στο Νέο Ψυχικό

Από casual burger joints μέχρι elegant bistrot, ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Νέο Ψυχικό έχει ενδιαφέρουσες επιλογές.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Ιδού η αφορμή για εξαιρετικό γευστικό τουρ στην Πελοπόννησο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές. Εξαιρετική αφορμή για μια περιήγηση στις γαστρονομικές ομορφιές της Πελοποννήσου.

Η Miyoko Schinner είναι μια vegan αντάρτισσα

H Ιαπωνο-Αμερικανή vegan chef και επιχειρηματίας μιλά στο "α" λίγο πριν την εμφάνισή της στην σκηνή του TEDx Athens για τη γαστρονομική της επανάσταση, τα φυτικής προέλευσης προϊόντα και πώς ο διατροφικός ακτιβισμός άλλαξε τη ζωή της.

Preview: Ο Άνταμ Κοντοβάς σε fusion με το "Rock ‘n’ Roll"

O δημοφιλής out of the box σεφ αλλάζει ριζικά το μενού του εμβληματικού μπαρ-ρεστοράν.

Γευστική βόλτα στην Καλλιθέα: Από fine dining μέχρι θαλασσινά μεζεδάκια

Η Καλλιθέα προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία γευστικών επιλογών, και ακολουθούν πέντε εστιατόρια που καλύπτουν από fine dining εμπειρίες μέχρι all-day στέκια και παραδοσιακές γεύσεις.