"Zambri": Δημιουργικό fusion στην εξωτική "αποικία" της Κηφισιάς

Zambri © Λεωνίδας Τούμπανος

Σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό που μας ταξιδεύει στην Πολυνησία (zambri άλλωστε, στη γλώσσα των Μαορί, σημαίνει "αποικία"), με εξωτικά μοτίβα, καλάμια, κάθετη βλάστηση, μπαμπού έπιπλα και έναν ατμοσφαιρικό φωτισμό που δημιουργεί ένα μαγευτικό σκηνικό δροσιάς, το "Zambri" υποδέχεται το καλοκαίρι στην αυλή του κηφισιώτικου νεοκλασικού με ένα ολοκαίνουργιο μενού.

Zambri
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η δημιουργική fusion γαστρονομική πρόταση του executive chef Κωνσταντίνου Ακούρου, την οποία εκτελούν με προσοχή ο head chef Κωνσταντίνος Άκουρος και η ομάδα του, ισορροπεί με φινέτσα ανάμεσα στο comfort και το κοσμοπολίτικο, με starters όπως ο μοσχαρίσιος γύρος με Black Angus, pico de gallo, πίτα, γιαούρτι με σουμάκ και τσιμιτσούρι, η δροσερή αθηναϊκή σαλάτα με κολοκύθι, καρότο, κάππαρη, μαγιονέζα και μπακαλιάρο ή το ευφάνταστο μωσαϊκό καρότο με φύλλα νόρι, πολύχρωμα καρότα, σάλτσα hoisin και πουρέ από καρότο σε ζύμωση.

Zambri
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ωραίες επιλογές και στα ωμά, με τιραντίτο ψαριού ημέρας, καρπάτσιο και σεβίτσε τόσο για ψαροφάγους όσο και για vegan, surf n’ turf, ζυμαρικά και ριζότι που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, όπως το τοναρέλι με γαρίδα Κοιλάδας, μπουράτα, φιστίκι, αβγοτάραχο και φιστίκι ή το ριζότο καλαμάρι-σπανακόρυζο, και βέβαια premium κοπές κρέατος συνθέτουν την πολυσυλλεκτική κάρτα. Δεν λείπουν τα λαχταριστά πλατό τυριών και αλλαντικών και pinsa to share, ενώ δύσκολα λες "όχι" στον signature πύργο από σου με κρέμα gianduja, παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης, καραμελωμένα φουντούκια, σάλτσα σοκολάτας Lactee Barry και καραμέλα!

Zambri
© Λεωνίδας Τούμπανος

Αγίου Δημητρίου 9, Κηφισιά, 2106230063, FB: ZAMBRI, IG: zambri_all_day

Περισσότερες πληροφορίες

Zambri

Αγίου Δημητρίου 9, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πού βγαίνουμε πριν και μετά το Ηρώδειο;

Παλιά και νέα στέκια γύρω από το εμβληματικό αθηναϊκό τοπόσημο, για να επεκτείνεις την εμπειρία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/07/2024

"Wood": Premium κρεοφαγία στην αυλή

Με ανοιχτόκαρδη φροντισμένη αυλή και υψηλών προδιαγραφών γαστρονομικές προτάσεις, το κρεοφαγικό στέκι στην Κηφισιά αποτελεί γευστικό σημείο αναφοράς της περιοχής.

Στο Buba, για ένα εξωτικά spicy καλοκαίρι

Μίνι αποδράσεις στη μικρή Ταϊλάνδη της Κηφισιάς, κατά την πιο ανέμελη εποχή του έτους.

Φινετσάτο, Ζωηρό ή Πολύπλοκο? Ιδού τα 3 μονοποικιλιακά κρασιά από Boutari Wineries

Είναι οι 3 αγαπημένες ελληνικές ποικιλίες που συστήνουν τα 3 μονοποικιλιακά κρασιά από Boutari Wineries για κάθε στιγμή της ημέρας.

Ο Γιώργος Πλατινός υποδέχεται τον Arnaud Bignon στο Zillers Pastry Bar

Κάτι ενδιαφέρον ετοιμάζεται απόψε στην Παλαιολόγου Βενιζέλου.

H ταβέρνα του Κουτσονικολιά είναι μια κιβωτός τοπικής νοστιμιάς

Κανονικά, όποιος θέλει να λέγεται ταβερνιάρης κι εστιάτορας στην Κύπρο, θα έπρεπε να περνάει από υποχρεωτική μαθητεία στην κουζίνα ενός από τους πιο πολύτιμους καλοφαγικούς θησαυρούς της Μεγαλονήσου, που κρατά ζωντανή τη γευστική μνήμη της κατεχώμενης Κερύνειας μέσα από πιάτα με μεγάλη ιστορία και αυθεντική νοστιμιά.