Σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό που μας ταξιδεύει στην Πολυνησία (zambri άλλωστε, στη γλώσσα των Μαορί, σημαίνει "αποικία"), με εξωτικά μοτίβα, καλάμια, κάθετη βλάστηση, μπαμπού έπιπλα και έναν ατμοσφαιρικό φωτισμό που δημιουργεί ένα μαγευτικό σκηνικό δροσιάς, το "Zambri" υποδέχεται το καλοκαίρι στην αυλή του κηφισιώτικου νεοκλασικού με ένα ολοκαίνουργιο μενού.
Η δημιουργική fusion γαστρονομική πρόταση του executive chef Κωνσταντίνου Ακούρου, την οποία εκτελούν με προσοχή ο head chef Κωνσταντίνος Άκουρος και η ομάδα του, ισορροπεί με φινέτσα ανάμεσα στο comfort και το κοσμοπολίτικο, με starters όπως ο μοσχαρίσιος γύρος με Black Angus, pico de gallo, πίτα, γιαούρτι με σουμάκ και τσιμιτσούρι, η δροσερή αθηναϊκή σαλάτα με κολοκύθι, καρότο, κάππαρη, μαγιονέζα και μπακαλιάρο ή το ευφάνταστο μωσαϊκό καρότο με φύλλα νόρι, πολύχρωμα καρότα, σάλτσα hoisin και πουρέ από καρότο σε ζύμωση.
Ωραίες επιλογές και στα ωμά, με τιραντίτο ψαριού ημέρας, καρπάτσιο και σεβίτσε τόσο για ψαροφάγους όσο και για vegan, surf n’ turf, ζυμαρικά και ριζότι που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, όπως το τοναρέλι με γαρίδα Κοιλάδας, μπουράτα, φιστίκι, αβγοτάραχο και φιστίκι ή το ριζότο καλαμάρι-σπανακόρυζο, και βέβαια premium κοπές κρέατος συνθέτουν την πολυσυλλεκτική κάρτα. Δεν λείπουν τα λαχταριστά πλατό τυριών και αλλαντικών και pinsa to share, ενώ δύσκολα λες "όχι" στον signature πύργο από σου με κρέμα gianduja, παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης, καραμελωμένα φουντούκια, σάλτσα σοκολάτας Lactee Barry και καραμέλα!
Αγίου Δημητρίου 9, Κηφισιά, 2106230063, FB: ZAMBRI, IG: zambri_all_day