Σχεδόν 30 χρόνια πέρασαν από τότε που πρωτάνοιξαν τις πόρτες τους οι "Λεύκες", ένα από τα πιο γευστικά σημεία αναφοράς στην Αθήνα. Παιδί του αεικίνητου σεφ Τάσου Ντούμα, το εστιατόριο που αγαπά την ελληνική κουζίνα μεταφράζοντάς τη δημιουργικά και με σεβασμό στην καλή πρώτη ύλη, διαθέτει μία από τις ομορφότερες αυλές της πόλης και τους θερινούς μήνες είναι σκέτη απόλαυση. Οι δροσερές πρασινάδες γύρω από τα τραπέζια σε κάνουν να ξεχνάς προς στιγμήν ότι βρίσκεσαι ακριβώς δίπλα στην πολύβουη Γαλατσίου, ενώ αν επιλέξεις τη χαλαρή και ατμοσφαιρική σάλα που φρεσκάρεται διακοσμητικά ανά τακτά χρονικά διαστήματα, θα περάσεις μια εξίσου όμορφη βραδιά.
Ο σεφ, με την εξαιρετική αισθητική που τον χαρακτηρίζει, φροντίζει να μεταφέρει τόσο στην κουζίνα όσο και ευρύτερα στο χώρο του εστιατορίου τις εμπνεύσεις που αποκομίζει από τα ταξίδια του. Διατηρώντας σταθερά ελληνικό γευστικό πρόσημο, φρεσκάρει γνώριμες σπεσιαλιτέ και εκφράζει έτσι τις μαγειρικές του ανησυχίες σε πιάτα άλλοτε πιο παραδοσιακά, άλλοτε μπολιασμένα με μοντέρνες λεπτομέρειες και διεθνείς πινελιές. Στις "Λεύκες", "η παράδοση ντύνεται με τα ρούχα της εξέλιξης", λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά. Το μότο του διαβάζεται ευκρινώς στο μενού του, όπου ξεχωρίζουν προτάσεις όπως το χαλούμι τυλιχτό σε αμπελόφυλλα με αφρό λεμονιού, τα κεφτεδάκια προβατίνας σε ζωμό βοτάνων και το σιγομαγειρεμένο χοιρινό με πουρέ καλαμπόκι.
Πυθαγόρα 1 & Λεωφ. Γαλατσίου 100, Γαλάτσι, 2102924458,
FB: Λεύκες, IG: lefkes_athens