"Taverna 37": Η ελληνική ταβέρνα στην πιο κομψή εκδοχή της

Taverna 37

Με το πανέμορφο σκηνικό πάνω στη θάλασσα να προσφέρει το ιδανικό φόντο, η "Taverna 37" του "Four Seasons Astir Palace Hotel Athens" ενσαρκώνει την πιο νόστιμη εκδοχή του ελληνικού καλοκαιριού όπως παλιά, στην πλέον ατμοσφαιρική και fun εκδοχή της. Ένα χρόνο αφότου ανέλαβε τα ηνία της κουζίνας, ο βραβευμένος σεφ Αλέξανδρος Κοσκινάς ξεδιπλώνει ολοένα και πιο δυναμικά τη φιλοσοφία της ελληνικής κουζίνας του, φαγητό με ψυχή, φτιαγμένο με αγάπη για να μπαίνει στο κέντρο του τραπεζιού και να ευνοεί τη μοιρασιά.

Taverna 37

Ξύλινοι δίσκοι με αλοιφές και μεζεδάκια για να διαλέξεις (αν και δύσκολα αντιστέκεσαι στον πειρασμό να τα κρατήσεις όλα), αέρινοι κολοκυθοκεφτέδες και καλαμαράκια τηγανητά, λαχταριστά παϊδάκια, αλλά και φρέσκα ψάρια στη σχάρα που δεν ξεχνάς, μερακλίδικος γύρος, μελωμένο κριθαράκι με μοσχαρίσια μάγουλα και αρνάκι με πουρέ μελιτζάνας, κατσικίσιο γιαούρτι και κάρδαμο ξυπνούν μνήμες οικογενειακών τραπεζιών στις ταβέρνες των παιδικών μας χρόνων, με τις ραφιναρισμένες γεύσεις να διατηρούν ατόφια την παραδοσιακή νοστιμιά τους.

Taverna 37

Η αλέγρα, έξω καρδιά προσωπικότητα της "Taverna 37" απλώνεται από τα πιάτα ως την ατμόσφαιρα, αλλά και το σέρβις στην παραλία, συνθέτοντας μία από τις πιο ξεχωριστές μεσημεριανο-απογευματινές εμπειρίες που μπορεί να ζήσει κανείςτο καλοκαίρι δίπλα στη θάλασσα. Μια εμπειρία που αποθεώνεται στο ειδικό μενού "Πανηγύρι", μια παρέλαση πιάτων που περιλαμβάνουν από σαγανάκι παλαιωμένης γραβιέρας και αντικριστό αρνάκι μέχρι θαλασσινά στο γκριλ και λουκουμάδες. 

Taverna 37

"Four Seasons Astir Palace Hotel Athens", Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 2108901037, 
www.fourseasons.com, FB: Taverna 37, IG: @taverna37athens

Περισσότερες πληροφορίες

Taverna 37

(ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens»), Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Αποκαλόκαιρο γεμάτο νοστιμιά στην Πάρο και την Αντίπαρο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές. Εξαιρετική αφορμή για να ανακαλύψουμε τα καλύτερα εστιατόρια της Πάρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/10/2024

Joan Roca: Μια συζήτηση με τον σεφ-ποιητή της Καταλονίας

Μετά από πολλές επισκέψεις στο "El Celler de Can Roca", καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο το 2013 και 2015, συναντήσαμε τον επικεφαλής του Joan Roca, στα Culinary Journeys του "Daios Cove Resort" στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης και κάναμε μια συζήτηση εκ βαθέων.

Γεύσεις και ατμόσφαιρα για κάθε διάθεση στο Νέο Ψυχικό

Από casual burger joints μέχρι elegant bistrot, ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Νέο Ψυχικό έχει ενδιαφέρουσες επιλογές.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Ιδού η αφορμή για εξαιρετικό γευστικό τουρ στην Πελοπόννησο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές. Εξαιρετική αφορμή για μια περιήγηση στις γαστρονομικές ομορφιές της Πελοποννήσου.

Η Miyoko Schinner είναι μια vegan αντάρτισσα

H Ιαπωνο-Αμερικανή vegan chef και επιχειρηματίας μιλά στο "α" λίγο πριν την εμφάνισή της στην σκηνή του TEDx Athens για τη γαστρονομική της επανάσταση, τα φυτικής προέλευσης προϊόντα και πώς ο διατροφικός ακτιβισμός άλλαξε τη ζωή της.

Preview: Ο Άνταμ Κοντοβάς σε fusion με το "Rock ‘n’ Roll"

O δημοφιλής out of the box σεφ αλλάζει ριζικά το μενού του εμβληματικού μπαρ-ρεστοράν.

Γευστική βόλτα στην Καλλιθέα: Από fine dining μέχρι θαλασσινά μεζεδάκια

Η Καλλιθέα προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία γευστικών επιλογών, και ακολουθούν πέντε εστιατόρια που καλύπτουν από fine dining εμπειρίες μέχρι all-day στέκια και παραδοσιακές γεύσεις.