Η ιδέα του δημιουργικού σεφ Luca Piscazzi να γυρίσει τα ελληνικά νησιά με την ομάδα του και να εξερευνήσει τη γευστική κουλτούρα τους, να στηρίξει τους μικρούς παραγωγούς και να αναδείξει τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα έχει δώσει εξαιρετικούς καρπούς. Για τρίτη συνεχή χρονιά, τα απολαυστικά γαστρονομικά αποτελέσματα της ξεχωριστής αυτής έρευνας παρουσιάζονται στο "Pelagos", το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin εστιατόριο του "Four Seasons Astir Palace", στη σειρά μενού "Pelagos On Tour".
Δύο εξαιρετικά μενού γευσιγνωσίας έξι και εννέα πιάτων –τα "Discovery" και "Adventure"– που προέκυψαν από τα φετινά ταξίδια σε Σίφνο, Σαντορίνη και Νάξο συνοδεύονται από ένα μενού έξι πιάτων "best of", που τιμά τα τρία χρόνια της περιοδείας, περιλαμβάνοντας αγαπημένα πιάτα εμπνευσμένα από την Κρήτη και την Τήνο. Για καθένα από τα νέα μενού, προτείνεται ένα πλήρες ελληνικό pairing κρασιών, αλλά και κοκτέιλ εμπνευσμένα από τις Κυκλάδες.
Εννέα υλικά-αστέρια από τα τρία νησιά πρωταγωνιστούν στα μενού και διηγούνται ιστορίες: από την κάππαρη της Σίφνου που γίνεται παγωτό ως μια παιγνιώδης νότα δίπλα στο ταρτάρ τόνου μέχρι τη λευκή μελιτζάνα της Σαντορίνης που συνδυάζεται αριστουργηματικά με κάρι Madras, χοιρινή κοιλιά και στρείδι και το ξηρό ωριμασμένο βοδινό της Νάξου που σερβίρεται με ζωμό ντομάτας, αγγουριού και σουσαμιού.
"Four Seasons Astir Palace Hotel Athens", Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 2108901192,
www.fourseasons.com, FB: Pelagos at Four Seasons Astir Palace Hotel, IG: @pelagosathens