"Pelagos": Βραβευμένη γαστρονομία που μας ταξιδεύει στα ελληνικά νησιά

Pelagos

Η ιδέα του δημιουργικού σεφ Luca Piscazzi να γυρίσει τα ελληνικά νησιά με την ομάδα του και να εξερευνήσει τη γευστική κουλτούρα τους, να στηρίξει τους μικρούς παραγωγούς και να αναδείξει τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα έχει δώσει εξαιρετικούς καρπούς. Για τρίτη συνεχή χρονιά, τα απολαυστικά γαστρονομικά αποτελέσματα της ξεχωριστής αυτής έρευνας παρουσιάζονται στο "Pelagos", το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin εστιατόριο του "Four Seasons Astir Palace", στη σειρά μενού "Pelagos On Tour".

Pelagos

Δύο εξαιρετικά μενού γευσιγνωσίας έξι και εννέα πιάτων –τα "Discovery" και "Adventure"– που προέκυψαν από τα φετινά ταξίδια σε Σίφνο, Σαντορίνη και Νάξο συνοδεύονται από ένα μενού έξι πιάτων "best of", που τιμά τα τρία χρόνια της περιοδείας, περιλαμβάνοντας αγαπημένα πιάτα εμπνευσμένα από την Κρήτη και την Τήνο. Για καθένα από τα νέα μενού, προτείνεται ένα πλήρες ελληνικό pairing κρασιών, αλλά και κοκτέιλ εμπνευσμένα από τις Κυκλάδες.

Pelagos

Εννέα υλικά-αστέρια από τα τρία νησιά πρωταγωνιστούν στα μενού και διηγούνται ιστορίες: από την κάππαρη της Σίφνου που γίνεται παγωτό ως μια παιγνιώδης νότα δίπλα στο ταρτάρ τόνου μέχρι τη λευκή μελιτζάνα της Σαντορίνης που συνδυάζεται αριστουργηματικά με κάρι Madras, χοιρινή κοιλιά και στρείδι και το ξηρό ωριμασμένο βοδινό της Νάξου που σερβίρεται με ζωμό ντομάτας, αγγουριού και σουσαμιού. 

Pelagos

"Four Seasons Astir Palace Hotel Athens", Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 2108901192, 
www.fourseasons.com, FB: Pelagos at Four Seasons Astir Palace Hotel, IG: @pelagosathens

Περισσότερες πληροφορίες

Pelagos

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/11/2024

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.

Ο "Paleos" είναι αλλιώς

Αύρα από τα παλιά στον πεζόδρομο της Αδριανού φέρνει το καινούργιο αυτό μεζεδοπωλείο με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τις προσεγμένες γεύσεις που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού.