"Manko Athens": Νέα άφιξη με γεύση περουβιανής γαστρονομίας

Manko Athens

Η αθηναϊκή ριβιέρα έχει φέτος την τιμητική της, με το πολυαναμενόμενο opening του ξεχωριστού all-day and night lifestyle concept, το οποίο συνδυάζει εστιατόριο, day club, beach club και late-night rendez-vous spot σε ένα πολυδιάστατο, άκρως εξωτικό περιβάλλον. Με επικεφαλής τον αναγνωρισμένο σεφ Juan David Ocampo, που αποτίνει τον καλύτερο φόρο τιμής στην τάση της περουβιανής κουζίνας, το "Manko", μετά τη διεθνή του επιτυχία, ανοίγει τις πόρτες του για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλέον προνομιακό location, στο πολυτελές ξενοδοχείο "One&Only Aesthesis".

Manko Athens
© Nick Kontostavlakis

Manko Athens
© Nick Kontostavlakis

Από τη στιγμή που δρασκελίζεις τις μεγάλες ξύλινες πόρτεςαντίκες για να περάσεις σε ένα μακρύ τούνελ πλαισιωμένο από "quipu", ένα σύστημα κόμπων που χρησιμοποιούνταν από τους αρχαίους Περουβιανούς για την καταγραφή δεδομένων, ακολουθείς ένα μονοπάτι απόλαυσης σε ένα bohemian περιβάλλον που εξιτάρει τις αισθήσεις: από την πισίνα και το χώρο χαλάρωσης πάνω στην άμμο, στο ceviche & cocktail bar και το βασικό dining room, όπου tuna tiradito, χταπόδι anticuchero και τηγανητό λαβράκι με σάλτσα Nikkei αντανακλούν το μείγμα των πολιτισμών που έχουν φτάσει στο Περού ανά τους αιώνες και ενσωματώνουν ισπανικές, αφρικανικές, ιταλικές και ιαπωνικές επιρροές.

Manko Athens
© Nick Kontostavlakis

Όσο η ώρα περνάει, το "Manko" μετατρέπεται σε έναν σαγηνευτικό προορισμό για νυχτερινή διασκέδαση με ξεχωριστά κοκτέιλ και κορυφαίους DJs. 

"One&Only Aesthesis", Λεωφ. Ποσειδώνος 110, Γλυφάδα, 2166861900, κρατήσεις: www.mankoathens.com, FB: Manko Athens, IG: @MankoAthens

Περισσότερες πληροφορίες

Manko Athens

Λ. Ποσειδώνος Αστέρια Γλυφάδας (Ξεν. One & Only Aesthesis)
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Wood": Premium κρεοφαγία στην αυλή

Με ανοιχτόκαρδη φροντισμένη αυλή και υψηλών προδιαγραφών γαστρονομικές προτάσεις, το κρεοφαγικό στέκι στην Κηφισιά αποτελεί γευστικό σημείο αναφοράς της περιοχής.

02/07/2024

Στο Buba, για ένα εξωτικά spicy καλοκαίρι

Μίνι αποδράσεις στη μικρή Ταϊλάνδη της Κηφισιάς, κατά την πιο ανέμελη εποχή του έτους.

Φινετσάτο, Ζωηρό ή Πολύπλοκο? Ιδού τα 3 μονοποικιλιακά κρασιά από Boutari Wineries

Είναι οι 3 αγαπημένες ελληνικές ποικιλίες που συστήνουν τα 3 μονοποικιλιακά κρασιά από Boutari Wineries για κάθε στιγμή της ημέρας.

Ο Γιώργος Πλατινός υποδέχεται τον Arnaud Bignon στο Zillers Pastry Bar

Κάτι ενδιαφέρον ετοιμάζεται απόψε στην Παλαιολόγου Βενιζέλου.

H ταβέρνα του Κουτσονικολιά είναι μια κιβωτός τοπικής νοστιμιάς

Κανονικά, όποιος θέλει να λέγεται ταβερνιάρης κι εστιάτορας στην Κύπρο, θα έπρεπε να περνάει από υποχρεωτική μαθητεία στην κουζίνα ενός από τους πιο πολύτιμους καλοφαγικούς θησαυρούς της Μεγαλονήσου, που κρατά ζωντανή τη γευστική μνήμη της κατεχώμενης Κερύνειας μέσα από πιάτα με μεγάλη ιστορία και αυθεντική νοστιμιά.

Στο 'Pelagos', το fine dining του σήμερα περνά από τις Κυκλάδες

Η φετινή καλοκαιρινή του περιοδεία, βρήκε τον πολυβραβευμένο σεφ Luca Piscazzi σε Σίφνο, Σαντορίνη και Νάξο. Τα όσα γνώρισε εκεί, αποτυπώνονται με ντελικάτο τρόπο επί του πιάτου.