"Kuzina": Διαχρονική γοητεία και ασυναγώνιστη θέα

Kuzina

Σε ένα παλιό αρχοντικό μοναδικής αρχιτεκτονικής, μια μοντέρνα σάλα σε γήινες αποχρώσεις και με ορθάνοιχτη κουζίνα αλλά και μια δροσερή ταράτσα με μοναδική θέα στην Ακρόπολη και στο ναό του Ηφαίστου συνθέτουν ένα ιντριγκαδόρικο double bill στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Αδριανού. Η γαστρονομική εμπειρία στο γοητευτικό "Kuzina" φέρει εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες την υπογραφή του σεφ Άρη Τσανακλίδη, ο οποίος μπολιάζει με fusion στοιχεία πιάτα μοντέρνας ελληνικής κουζίνας, πολύ πριν αυτή η μαγειρική ματιά γίνει τάση.

Kuzina

Θα την ανακαλύψετε και μόνοι σας σε πιάτα όπως το μαριναρισμένο χταπόδι με φακές και άγριο αγκιναράκι ή τα χτένια σε φίνα βερσιόν, τατάκι τόνου με σαλάτα jalapenos, αλλά και στο ελληνικό rib-eye με σπαράγγια και σάλτσα μανιταριών ή το ριζότο με σαφράν, gremolata και ταρτάρ από γαρίδες Κοιλάδας. Επιπλέον, εδώ έχετε τη δυνατότητα επιλογής ενός μενού γευσιγνωσίας 7 σταδίων.

Kuzina

Σε κάθε περίπτωση, θα κλείσετε γλυκά με εκμέκ τσουρέκι, παγωτό καϊμάκι και φιστίκι Αιγίνης ή αρμενοβίλ με καραμελωμένα αμύγδαλα, μαρέγκα και ζεστή γκανάς σοκολάτας. Συνδυάστε το γεύμα σας με εκλεκτά κρασιά του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα, αλλά μη διστάσετε να απολαύσετε και τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ της μπάρας. 

Kuzina

Ανδριανού 9, Θησείο, 2103240133, www.kuzina.gr, FB: Kuzina Athens, IG: @kuzina.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Kuzina

Αδριανού 9, Θησείο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Wood": Premium κρεοφαγία στην αυλή

Με ανοιχτόκαρδη φροντισμένη αυλή και υψηλών προδιαγραφών γαστρονομικές προτάσεις, το κρεοφαγικό στέκι στην Κηφισιά αποτελεί γευστικό σημείο αναφοράς της περιοχής.

02/07/2024

Στο Buba, για ένα εξωτικά spicy καλοκαίρι

Μίνι αποδράσεις στη μικρή Ταϊλάνδη της Κηφισιάς, κατά την πιο ανέμελη εποχή του έτους.

Φινετσάτο, Ζωηρό ή Πολύπλοκο? Ιδού τα 3 μονοποικιλιακά κρασιά από Boutari Wineries

Είναι οι 3 αγαπημένες ελληνικές ποικιλίες που συστήνουν τα 3 μονοποικιλιακά κρασιά από Boutari Wineries για κάθε στιγμή της ημέρας.

Ο Γιώργος Πλατινός υποδέχεται τον Arnaud Bignon στο Zillers Pastry Bar

Κάτι ενδιαφέρον ετοιμάζεται απόψε στην Παλαιολόγου Βενιζέλου.

H ταβέρνα του Κουτσονικολιά είναι μια κιβωτός τοπικής νοστιμιάς

Κανονικά, όποιος θέλει να λέγεται ταβερνιάρης κι εστιάτορας στην Κύπρο, θα έπρεπε να περνάει από υποχρεωτική μαθητεία στην κουζίνα ενός από τους πιο πολύτιμους καλοφαγικούς θησαυρούς της Μεγαλονήσου, που κρατά ζωντανή τη γευστική μνήμη της κατεχώμενης Κερύνειας μέσα από πιάτα με μεγάλη ιστορία και αυθεντική νοστιμιά.

Στο 'Pelagos', το fine dining του σήμερα περνά από τις Κυκλάδες

Η φετινή καλοκαιρινή του περιοδεία, βρήκε τον πολυβραβευμένο σεφ Luca Piscazzi σε Σίφνο, Σαντορίνη και Νάξο. Τα όσα γνώρισε εκεί, αποτυπώνονται με ντελικάτο τρόπο επί του πιάτου.