Στο Buba, για ένα εξωτικά spicy καλοκαίρι

Μίνι αποδράσεις στη μικρή Ταϊλάνδη της Κηφισιάς, κατά την πιο ανέμελη εποχή του έτους.

Στο Buba, για ένα εξωτικά spicy καλοκαίρι

Είναι λες και έχει ένα μαγικό ραβδάκι ο Κωνσταντίνος Ζουγανέλης και με ό,τι κι αν καταπιάνεται, διαμορφώνοντάς το σε κάτι εξόχως γοητευτικό στο μάτι αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί. Το συναίσθημα το νιώθεις, προφανώς, κάθε, μα κάθε φορά, που από την καρδιά της Κηφισιάς και το υπέροχο νεοκλασικό στον αριθμό 4 της Παπαδιαμάντη, μεταφέρεσαι αυτομάτως και μόλις εντός λίγων λεπτών σε μία άλλη, εξόχως γοητευτική γωνιά του πλανήτη. Το Buba λοιπόν δεν είναι απλά ένα ακόμη bar restaurant αλλά ένα πόρταλ που σε διακτινίζει στο εξωτικά σαγηνευτικό σύμπαν της νοτιο-ανατολικής Ασίας.

Εξωτισμός στα ΒΠ

Το Buba, λες κι είναι ο Βούδας των βορείων προαστίων της Αθήνας δημιουργεί πιστούς από κάθε γωνιά της πόλης, για όλους τους σωστούς λόγους, ξεκινώντας το αισθητηριακό του experience από την πρώτη στιγμή που θα προσπεράσεις την είσοδό του. 

Στο Buba, για ένα εξωτικά spicy καλοκαίρι 4

Η μαξιμαλιστική διακόσμηση - με τις καλαμωτές και τα φυτά, τα ατμοσφαιρικά φανάρια και τα κάθε λογής ταξιδιωτικά memorabilia- και η feelgood ατμόσφαιρα με το cool κοινό και τις freestyle μουσικές διαδρομές, τοποθετούν την πινέζα σε κάποια υπαίθρια αγορά της Μπανγκόκ ή του Ανόι. Επίκεντρο της δράσης καιρού επιτρέποντος -στην ιδανική συνθήκη της πιο ανέμελης εποχής του χρόνου- το open air περιβάλλον του κήπου. 

Στο Buba, για ένα εξωτικά spicy καλοκαίρι 54

Στο Buba, για ένα εξωτικά spicy καλοκαίρι 1

Εκεί ακριβώς, καρμπόν από τις τις Asian night markets, η κουζίνα του Buba είναι καθημερινά μια γιορτή του εξευγενισμένου street food της μεγαλύτερης ηπείρου του πλανήτη, με ιδιαίτερη συμπάθεια στις γαστρονομικές κουλτούρες και τις αυθεντικές γευστικές προσταγές της Ταϊλάνδης, του Βιετνάμ και των γειτονικών περιοχών.

Το μενού του μοιάζει λες και ξεπήδησε από τις πλωτές αγορές, τους πάγκους στους δρόμους και τα ντάι πάι ντονγκ, γαρνιρισμένο από προσεκτικές δόσεις κοσμοπολιτισμού και μητροπολιτικού ambience. Καρύδα και lemongras, τσίλι και lime, καυτερές και ξινές σάλτσες συναντούν άλλες πολύ καλές πρώτες ύλες σε ένα ντεμαράζ αντιθέσεων, εκρήξεων και, τελικά, απολαύσεων.

Το πολυ-ασιατικό φαγητό και οι παγωμένες μπύρες είναι κλασικό combo αλλά εξίσου κλασικό μπορεί να γίνει και το ταίριασμα με τα cocktails της αρκετά αξιόλογης μπάρας του Buba, που στέκεται πάντοτε στο ύψος των περιστάσεων - είτε μιλάμε για ποτά που συνοδεύουν το φαγητό, είτε για ποτήρια που πρέπει να παίξουν solo. Με τροπικά twists και ενδιαφέροντα updates, η λίστα μοιάζει να έχει φτιαχτεί ακριβώς για ένα τέτοιο μέρος.

Στο Buba, για ένα εξωτικά spicy καλοκαίρι 2

Στο Buba, για ένα εξωτικά spicy καλοκαίρι 56

Στο Buba, για ένα εξωτικά spicy καλοκαίρι 55

Έχει τη δική του κοσμοθεωρία στα της πόλης γευστικά -και σίγουρα όχι μόνο σε αυτά- δρώμενα το δημοφιλές bar-restaurant, που χρόνια τώρα αποτελεί κλασικό σημείο συνάντησης στην Κηφισιά και παράλληλα μία εναλλακτική πύλη απόδρασης για τους ρυθμούς της καθημερινότητας. Και τα καταφέρνει, πάντοτε, περίφημα. 
 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Buba Bistrot Exotique

Παπαδιαμάντη 4, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Gargaretta: Έμπνευση από μία από τις παλαιότερες γειτονιές της Αθήνας!

Η Gargaretta δεν είναι απλά ένα όνομα αλλά μία ολόκληρη αναδρομή στην ιστορία της ομώνυμης Αθηναϊκής συνοικίας, Γαργαρέττα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/07/2024

Το "Pasithea Rooftop Bar Restaurant" είναι η νέα γαστρονομική άφιξη στην καρδιά της Αθήνας με πανοραμική θέα

Μια fine elegant κουζίνα με καθαρά ελληνικά προϊόντα, και εντυπωσιακή θέα προσφέρει το ολοκαίνουριο all day εστιατόριο στον 6ο όροφο του πολυτελούς ξενοδοχείου "The Athenaeum".

Παπαϊωάννου Μύκονος

Αν υπάρχει ένα πράγμα που μπορεί να συναγωνιστεί την υπέροχη θαλασσινή θεά απ’ τα ψηλά της παραλίας του Αγίου Στεφάνου προς τη Χώρα της Μυκόνου και τον ορίζοντα του Αιγαίου, αυτό είναι οι θαλασσινές γεύσεις του Παπαϊωάννου, που κάνει απόβαση στο νησί με πλησίστια τα γαστρονομικά του πανιά και το μεγαλείο της αφαίρεσης για βασικό του χαρτί.