"Agora": Ένας ολοκαίνουριος fine dining προορισμός στη Σύμη

Το νέο εστιατόριο του boutique ξενοδοχείου «The Old Market» στο νησί των τριών Χαρίτων έχει fine dining προσανατολισμό με τον ταλαντούχο νέο σεφ Χρήστο Σιδηρόπουλο να κρατά το πηδάλιο στην κουζίνα.

AGORA ΣΥΜΗ

Μια φρέσκια ενδιαφέρουσα εστιατορική προσθήκη στη Σύμη, στο boutique ξενοδοχείο "The Old Market" έκανε πρεμιέρα πρόσφατα ονόματι "Agora" και τα ηνία στην κουζίνα έχει αναλάβει ο νεαρός Χρήστος Σιδηρόπουλος, σεφ με περγαμηνές στο ενεργητικό του που περιλαμβάνουν θητεία σε υψηλού προφίλ εστιατόρια του Λονδίνου και της Ελλάδας, με τελευταία στάση του την αθηναϊκή "Hytra", όπου συνεργάστηκε με εξαιρετικές επιδόσεις με τον Γιώργο Φελεμέγκα, στο ρόλο του Chef de cuisine.

Agora Σύμη

Agora Σύμη

"Η κουζίνα μας έχει σύγχρονη ταυτότητα και ελληνική καρδιά χωρίς όμως να περιοριζόμαστε σε "ταμπέλες” κλασικών ελληνικών πιάτων. Δίνουμε έμφαση στην άριστη εποχική και κυρίως στην τοπική παραγωγή ενώ η παρουσίαση, οι συνδυασμοί και οι τεχνικές συμπυκνώνουν τις διεθνείς μαγειρικές μας αναφορές σε fine dining μενού 9 πιάτων (προσφέρουμε και vegetarian μενού). Από το καλωσόρισμα δίνουμε μια βασική ιδέα του γαστρονομικού μας προφίλ, στου οποίου την ελληνικότητα εστιάζουμε με προτάσεις όπως το ταρτάκι με φέτα, μέλι και σουσάμι. Πιάτα που ξεχωρίζουν στο τρέχον μενού είναι το πεπόνι με πράσινη πιπεριά και συμιακό γαριδάκι, η σφυρίδα με σάλτσα μπουγιαμπέσας, υφές ελιάς και κολοκύθι, επίσης σε διάφορες υφές και ένα προ-επιδόρπιο με εξαιρετικό ντόπιο πρόβειο γιαούρτι, καρπούζι και γλυκάνισο. Επίσης, πριν ανοίξει το εστιατόριο, 6-8 σερβίρουμε aperitivo μενού με απεριτίφ και ενδεικτικά πιάτα του μενού σε μπουκιές δίνοντας μια πρόγευση του "Agora" ", αναφέρει στο "α" ο σεφ σε μια σύντομη περιγραφή του προφίλ του εστιατορίου. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα.  

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στα αθηναϊκά ουζερί πριν την έξοδο του Πάσχα

Τελευταίες ημέρες της νηστείας και ιδανικό ζέσταμα για τον οβελία, με θαλασσινά καλούδια και αποστάγματα, σε αυτές τις διευθύνσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
17/04/2025

Φαγητό, ποτό και socializing στην Καψάλη, τη νέα πιάτσα του Κολωνακίου

Η outsider πιάτσα ξεκινά από την κάτω μεριά της πλατείας και τερματίζει στην Ηροδότου, συγκεντρώνοντας όμως στα λίγα μέτρα της το ενδιαφέρον.

"Η καλύτερη σαλάτα του κόσμου είναι ελληνική" και μερικές σκέψεις πάνω σε αυτό

Καλές οι λίστες του TasteAtlas αλλά πώς προκύπτουν, τι εξυπηρετούν και σε ποιους απευθύνονται τελικά;

Che

Ο Θάνος Στασινός παντρεύει τις νοτιοαμερικάνικες γεύσεις με τις ελληνικές στο δημοφιλές all day εστιατόριο και μπαρ του Πειραιά.

Την Μεγάλη Παρασκευή στρώνουν Αγιορείτικο τραπέζι στο Κουκάκι

Μία ξεχωριστή βραδιά στο Κινωνώ, αφιερωμένη στη νηστεία και το κρασί, σε συνεργασία με το Κτήμα Οινογένεσις.

Γλυκά για το Πάσχα στα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γυρίσαμε την πόλη ψάχνοντας "τ΄αβγά και τα πασχάλια" και προτείνουμε κάποια από τα καλύτερα, εκεί που πρώτο ρόλο παίζει η ποιότητα των υλικών, η σωστή τεχνική αλλά και η εμφάνιση. Ιδού η λίστα μας.

Στα Λαλάγγια για νηστίσιμα και μαγειρίτσα

Το γευστικό σποτ του Χαλανδρίου μαγειρεύει στο πνεύμα των ημερών.