"Βασίλαινας": Καλοκαιρινή ανανέωση με τη στόφα του κλασικού

Βασίλαινας

Με έναν αιώνα ιστορίας στην πλάτη του κι έναν κόσμο γοητείας στα πιάτα του, το εστιατόριο αναφοράς της αστικής κουζίνας της πόλης μπαίνει στην καλοκαιρινή σεζόν πιο φρέσκο, ανανεωμένο, αλλά και ανήσυχο από ποτέ. Με τη θαλασσινή γεύση στο προσκήνιο, η δημιουργική ανησυχία του "Βασίλαινα" εκφράζεται τώρα στην πιο δουλεμένη εκδοχή της "head-totail" φιλοσοφίας του, προσεγγίζοντας ολιστικά την εξαιρετική πρώτη ύλη που συγκεντρώνεται στην κουζίνα, για να αναδείξει τη χάρη ακόμη και των πιο παραμελημένων κομματιών της. 

Βασίλαινας

Βασίλαινας

Εκτός από τα ευφάνταστα, άκρως καλοκαιρινά ταρτάρ και σεβίτσε από τη βουτυράτη σάρκα του ψαριού που θα επιλέξετε, θα δοκιμάσετε, για παράδειγμα, ψαροκοτολέτες από την κοιλιά μεγάλων ψαριών, όπως η σφυρίδα, παναρισμένες με πάνκο. Signature πιάτα, όπως ο θρυλικός ταραμάς του "Βασίλαινα" ή το περίφημο αβγό με την κρέμα πατάτας Νάξου, την τρούφα και το απάκι, είναι σταθερές αφορμές για ραντεβού στην ατμοσφαιρική σάλα με τη θέα προς το Χίλτον, ενώ νέες προτάσεις, όπως το τραγανό μπαρμπούνι σε αιγαιοπελαγίτικο σαβόρο ή η σουπιά με κρέμα από το μελάνι της, αρωματική φάβα και χόρτα, δίνουν πλείστες ευκαιρίες για να συνταιριάξουμε τη δημιουργική ελληνικότητα της κουζίνας με τις εξαιρετικές οινικές προτάσεις που συλλέγει η ολοένα πλουσιότερη, εκλεκτική κάβα του εστιατορίου. 

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια, 2107210501, www.vassilenas.gr, FB: Vassilenas, IG: @vassilenasrestaurant

Περισσότερες πληροφορίες

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τελικά, που θα φάμε έναν καλό μουσακά στην Αθήνα;

Εκείνα τα μέρη της πόλης που σέβονται το (περίπου) εθνικό μας φαγητό, γητεύουν γευστικά κηπευτικά, καλμάρουν μπαχαρικά και στρώνουν χοντρόκοκκο κιμά, προτού δαμάσουν τα κύματα της μπεσαμέλ.

Τα σουβλάκια του κέντρου

Ένα update στα σημεία του αθηναϊκού downtown που αποθεώνουν το εθνικό street food.

"Coda Dessert Dining": Το γλυκό με νέους κανόνες

Επαναπροσδιορίζοντας τις νόρμες της καλοφαγίας, ο René Frank, chef-συνιδιοκτήτης του πρώτου -και μοναδικού- εστιατορίου επιδορπίων στη Γερμανία, καλιμπράρει την τέχνη της ζαχαροπλαστικής σε στέρεες γευστικές ερμηνείες.

Point A: Δείπνο και ποτό υπό το βλέμμα της Ακρόπολης!

Το πιο όμορφο rooftop της Αθήνας, το Point A Restaurant & Bar, είναι εδώ για ακόμα μία χρονιά.

Gargaretta: Έμπνευση από μία από τις παλαιότερες γειτονιές της Αθήνας!

Η Gargaretta δεν είναι απλά ένα όνομα αλλά μία ολόκληρη αναδρομή στην ιστορία της ομώνυμης Αθηναϊκής συνοικίας, Γαργαρέττα.