Με έναν αιώνα ιστορίας στην πλάτη του κι έναν κόσμο γοητείας στα πιάτα του, το εστιατόριο αναφοράς της αστικής κουζίνας της πόλης μπαίνει στην καλοκαιρινή σεζόν πιο φρέσκο, ανανεωμένο, αλλά και ανήσυχο από ποτέ. Με τη θαλασσινή γεύση στο προσκήνιο, η δημιουργική ανησυχία του "Βασίλαινα" εκφράζεται τώρα στην πιο δουλεμένη εκδοχή της "head-totail" φιλοσοφίας του, προσεγγίζοντας ολιστικά την εξαιρετική πρώτη ύλη που συγκεντρώνεται στην κουζίνα, για να αναδείξει τη χάρη ακόμη και των πιο παραμελημένων κομματιών της.
Εκτός από τα ευφάνταστα, άκρως καλοκαιρινά ταρτάρ και σεβίτσε από τη βουτυράτη σάρκα του ψαριού που θα επιλέξετε, θα δοκιμάσετε, για παράδειγμα, ψαροκοτολέτες από την κοιλιά μεγάλων ψαριών, όπως η σφυρίδα, παναρισμένες με πάνκο. Signature πιάτα, όπως ο θρυλικός ταραμάς του "Βασίλαινα" ή το περίφημο αβγό με την κρέμα πατάτας Νάξου, την τρούφα και το απάκι, είναι σταθερές αφορμές για ραντεβού στην ατμοσφαιρική σάλα με τη θέα προς το Χίλτον, ενώ νέες προτάσεις, όπως το τραγανό μπαρμπούνι σε αιγαιοπελαγίτικο σαβόρο ή η σουπιά με κρέμα από το μελάνι της, αρωματική φάβα και χόρτα, δίνουν πλείστες ευκαιρίες για να συνταιριάξουμε τη δημιουργική ελληνικότητα της κουζίνας με τις εξαιρετικές οινικές προτάσεις που συλλέγει η ολοένα πλουσιότερη, εκλεκτική κάβα του εστιατορίου.
Βρασίδα 13, Ιλίσια, 2107210501, www.vassilenas.gr, FB: Vassilenas, IG: @vassilenasrestaurant