"School Tratoria-Bruncheria-Vineria": "Πανεπιστημιακά" μαθήματα ιταλικής κουζίνας

School

Άκρως ανανεωμένο και φινετσάτο, το αλέγρο ολοήμερο στέκι στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης ξανασυστήνεται σε παλιούς και νέους θαμώνες, με τη νέα, πιο φρέσκια και ώριμη εκδοχή του. Χαλαρό, με ωραίες μουσικές, ευχάριστη ατμόσφαιρα και κουζίνα που μιλά άπταιστα ιταλικά, το "School" είναι από εκείνα τα στέκια που φροντίζουν επιμελώς να πάρεις το (νόστιμο) μάθημά σου, γι’ αυτό και καθιερώθηκε από τον πρώτο καιρό λειτουργίας του ως σημείο αναφοράς για την ποιότητα της φιλοξενίας και των προτάσεων που προσφέρει κάθε ώρα της ημέρας.

School

Σε μια μετάβαση, λοιπόν, από… σχολείο σε πανεπιστήμιο, φρεσκάρισε το ντεκόρ του, που πλέον είναι πιο μίνιμαλ, αλλά και τα προσεγμένα μενού πρωινού, brunch, μεσημεριανού και δείπνου, που υπογράφει ο Αλέξανδρος Λαζούλης, executive chef του ομίλου, με δεξί του χέρι στο αθηναϊκό πόστο την ταλαντούχα head chef Μάρθα Παρασκευοπούλου, η οποία έχει πολυετή εμπειρία στην ιταλική κουζίνα.

School

Οι 40 και πλέον ετικέτες ελληνικού και ιταλικού αμπελώνα συνοδεύουν νέες αφίξεις όπως το καλαμάρι alla Carbonara και το δαντελένιο λαβράκι σεβίτσε, ενώ ο μπακαλιάρος με αλμυρίκια, η πληθωρική αστακομακαρονάδα και το τορτελόνι με καβούρι και γαρίδα δίνουν θερινό τόνο στο τραπέζι. Σημαντικό κεφάλαιο είναι οι πίτσες που φτιάχνονται με αναλλοίωτη τη συνταγή της κρατσανιστής λεπτής ζύμης τους εδώ και 12 χρόνια, ενώ δυνατά παίζει και η μπάρα, υπό την επιμέλεια του Πάνου Μπακανδρέα, με μια ενδιαφέρουσα κάρτα δροσερών καλοκαιρινών κοκτέιλ, ιδανικών και για pairing με τα πιάτα. 

School

Πλ. Αγ. Ειρήνης 8, κέντρο, 2103251444, FB: School Pizza Bar Athens, IG: @schoolpizzabar

Περισσότερες πληροφορίες

School Pizza Bar

Πλ. Αγ. Ειρήνης 8, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Αποκαλόκαιρο γεμάτο νοστιμιά στην Πάρο και την Αντίπαρο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές. Εξαιρετική αφορμή για να ανακαλύψουμε τα καλύτερα εστιατόρια της Πάρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/10/2024

Joan Roca: Μια συζήτηση με τον σεφ-ποιητή της Καταλονίας

Μετά από πολλές επισκέψεις στο "El Celler de Can Roca", καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο το 2013 και 2015, συναντήσαμε τον επικεφαλής του Joan Roca, στα Culinary Journeys του "Daios Cove Resort" στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης και κάναμε μια συζήτηση εκ βαθέων.

Γεύσεις και ατμόσφαιρα για κάθε διάθεση στο Νέο Ψυχικό

Από casual burger joints μέχρι elegant bistrot, ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Νέο Ψυχικό έχει ενδιαφέρουσες επιλογές.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Ιδού η αφορμή για εξαιρετικό γευστικό τουρ στην Πελοπόννησο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές. Εξαιρετική αφορμή για μια περιήγηση στις γαστρονομικές ομορφιές της Πελοποννήσου.

Η Miyoko Schinner είναι μια vegan αντάρτισσα

H Ιαπωνο-Αμερικανή vegan chef και επιχειρηματίας μιλά στο "α" λίγο πριν την εμφάνισή της στην σκηνή του TEDx Athens για τη γαστρονομική της επανάσταση, τα φυτικής προέλευσης προϊόντα και πώς ο διατροφικός ακτιβισμός άλλαξε τη ζωή της.

Preview: Ο Άνταμ Κοντοβάς σε fusion με το "Rock ‘n’ Roll"

O δημοφιλής out of the box σεφ αλλάζει ριζικά το μενού του εμβληματικού μπαρ-ρεστοράν.

Γευστική βόλτα στην Καλλιθέα: Από fine dining μέχρι θαλασσινά μεζεδάκια

Η Καλλιθέα προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία γευστικών επιλογών, και ακολουθούν πέντε εστιατόρια που καλύπτουν από fine dining εμπειρίες μέχρι all-day στέκια και παραδοσιακές γεύσεις.