Άκρως ανανεωμένο και φινετσάτο, το αλέγρο ολοήμερο στέκι στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης ξανασυστήνεται σε παλιούς και νέους θαμώνες, με τη νέα, πιο φρέσκια και ώριμη εκδοχή του. Χαλαρό, με ωραίες μουσικές, ευχάριστη ατμόσφαιρα και κουζίνα που μιλά άπταιστα ιταλικά, το "School" είναι από εκείνα τα στέκια που φροντίζουν επιμελώς να πάρεις το (νόστιμο) μάθημά σου, γι’ αυτό και καθιερώθηκε από τον πρώτο καιρό λειτουργίας του ως σημείο αναφοράς για την ποιότητα της φιλοξενίας και των προτάσεων που προσφέρει κάθε ώρα της ημέρας.
Σε μια μετάβαση, λοιπόν, από… σχολείο σε πανεπιστήμιο, φρεσκάρισε το ντεκόρ του, που πλέον είναι πιο μίνιμαλ, αλλά και τα προσεγμένα μενού πρωινού, brunch, μεσημεριανού και δείπνου, που υπογράφει ο Αλέξανδρος Λαζούλης, executive chef του ομίλου, με δεξί του χέρι στο αθηναϊκό πόστο την ταλαντούχα head chef Μάρθα Παρασκευοπούλου, η οποία έχει πολυετή εμπειρία στην ιταλική κουζίνα.
Οι 40 και πλέον ετικέτες ελληνικού και ιταλικού αμπελώνα συνοδεύουν νέες αφίξεις όπως το καλαμάρι alla Carbonara και το δαντελένιο λαβράκι σεβίτσε, ενώ ο μπακαλιάρος με αλμυρίκια, η πληθωρική αστακομακαρονάδα και το τορτελόνι με καβούρι και γαρίδα δίνουν θερινό τόνο στο τραπέζι. Σημαντικό κεφάλαιο είναι οι πίτσες που φτιάχνονται με αναλλοίωτη τη συνταγή της κρατσανιστής λεπτής ζύμης τους εδώ και 12 χρόνια, ενώ δυνατά παίζει και η μπάρα, υπό την επιμέλεια του Πάνου Μπακανδρέα, με μια ενδιαφέρουσα κάρτα δροσερών καλοκαιρινών κοκτέιλ, ιδανικών και για pairing με τα πιάτα.
Πλ. Αγ. Ειρήνης 8, κέντρο, 2103251444, FB: School Pizza Bar Athens, IG: @schoolpizzabar