Η Πάρος σε μπουκιές

Ένας ευπρόσδεκτος αέρας ανανέωσης φυσά στον αγαπημένο αυτό τόπο των Κυκλάδων και φουσκώνει ολοένα περισσότερο τα γαστρονομικά του πανιά.

Stivli 'Stivli'

Λέτε να γίνει η "νέα Μύκονος", όπως πιστεύουν πολλοί; Το σίγουρο είναι πάντως πως χρόνο με το χρόνο η Πάρος βαθαίνει το αποτύπωμά της στον γευστικό χάρτη του ελληνικού καλοκαιριού, χτυπώντας πλέον με αξιώσεις την πόρτα των Χρυσών Σκούφων και των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας του "αθηνοράματος". Το χορό των νέων αφίξεων οδηγεί φέτος το ολοκαίνουργιο εστιατόριο Parōn εντός του πολυτελούς ξενοδοχείου "Parilio" (2284051000) στις Κολυμπήθρες, όπου τις γεύσεις επιμελείται ο Θάνος Φέσκος, φέρνοντας στο νησί αέρα από την αβάν γκαρντ κουζίνα που δημιουργεί στο σπουδαίο αθηναϊκό εστιατόριο "Delta". Το δικό της Matsuhisa έχει πλέον η Πάρος, που ύστερα από το περσινό soft opening ακονίζει φέτος τα… τσόπστικ του για να σερβίρει τις χαρακτηριστικές ιαπωνικές σπεσιαλιτέ του παγκοσμίως διάσημου σεφ Nobu Matsuhisa στο μαγικό περιβάλλον του ξενοδοχείου "Avant Mar" (2284440300), στην παραλία Πιπέρι της Νάουσας. 

Matsuhisa
"Matsuhisa"
Rada
"Rada"

Η ανερχόμενη παραλία των Αγίων Αναργύρων στεφανώνει τον κόλπο της Νάουσας από την απέναντι μεριά κι έχει τα τελευταία χρόνια τα δικά της γευστικά θέλγητρα. Στο εστιατόριο Rada (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2024) πάνω στην αμμουδιά του ξενοδοχείου "Cove Paros" (2284028576) οι γεύσεις έχουν το signature άγγιγμα του βραβευμένου σεφ Γκίκα Ξενάκη, ενώ στο εστιατόριο Parostia, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο ξενοδοχείο "Cosme" (2284440000), ο διεθνής Έλληνας σεφ Γιάννης Κιόρογλου παρουσιάζει τη χαρακτηριστική "medigrecian" κουζίνα του με κοσμοπολίτικη διάθεση. Μέσα στα σοκάκια της Νάουσας, τώρα, το bar-restaurant Stilvi (2284053204) με την εξαιρετική αυλή παραμένει σταθερά place to be, με μοντέρνες γεύσεις, δυνατά κοκτέιλ και ανεβαστικές μουσικές κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό.

Parostia Γιάννης Κιόρογλου
Γιάννης Κιόρογλου, "Parostia"

Στο αντίπαλον δέος της Παροικιάς, η μετακόμιση του Μάριο (2284051047) σε νέο μεγάλο χώρο φαίνεται πως ωφέλησε το ονομαστό ρεστοράν του Μάριου Τσαχπίνη και ενέπνευσε τον σεφ Γιάννη Μαρκουλή να δημιουργήσει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις με θαλασσινό πρόσημο, που διακρίθηκαν στα φετινά Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας. 

Coeli
"Coeli"

Στην κοντινή παραλία του Κριού, συζητιέται έντονα η ενδιαφέρουσα μοντέρνα μεσογειακή κουζίνα που σερβίρει το εστιατόριο Coeli στο ξενοδοχείο "Paros Agnanti 
Resort & Spa" (2284023205), το οποίο απέκτησε φέτος νέες εντυπωσιακές σουίτες 
με θέα τον κόλπο της Παροικιάς. Τελευταία μας στάση επί παριανού εδάφους είναι 
ασφαλώς η Galazia Hytra εντός του ξενοδοχείου "Summer Senses" (2284093000), 
η οποία απέσπασε και φέτος την τιμητική διάκριση Top Notch από τους Χρυσούς 
Σκούφους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.