Η Πάρος σε μπουκιές

Ένας ευπρόσδεκτος αέρας ανανέωσης φυσά στον αγαπημένο αυτό τόπο των Κυκλάδων και φουσκώνει ολοένα περισσότερο τα γαστρονομικά του πανιά.

Stivli 'Stivli'

Λέτε να γίνει η "νέα Μύκονος", όπως πιστεύουν πολλοί; Το σίγουρο είναι πάντως πως χρόνο με το χρόνο η Πάρος βαθαίνει το αποτύπωμά της στον γευστικό χάρτη του ελληνικού καλοκαιριού, χτυπώντας πλέον με αξιώσεις την πόρτα των Χρυσών Σκούφων και των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας του "αθηνοράματος". Το χορό των νέων αφίξεων οδηγεί φέτος το ολοκαίνουργιο εστιατόριο Parōn εντός του πολυτελούς ξενοδοχείου "Parilio" (2284051000) στις Κολυμπήθρες, όπου τις γεύσεις επιμελείται ο Θάνος Φέσκος, φέρνοντας στο νησί αέρα από την αβάν γκαρντ κουζίνα που δημιουργεί στο σπουδαίο αθηναϊκό εστιατόριο "Delta". Το δικό της Matsuhisa έχει πλέον η Πάρος, που ύστερα από το περσινό soft opening ακονίζει φέτος τα… τσόπστικ του για να σερβίρει τις χαρακτηριστικές ιαπωνικές σπεσιαλιτέ του παγκοσμίως διάσημου σεφ Nobu Matsuhisa στο μαγικό περιβάλλον του ξενοδοχείου "Avant Mar" (2284440300), στην παραλία Πιπέρι της Νάουσας. 

Matsuhisa
"Matsuhisa"
Rada
"Rada"

Η ανερχόμενη παραλία των Αγίων Αναργύρων στεφανώνει τον κόλπο της Νάουσας από την απέναντι μεριά κι έχει τα τελευταία χρόνια τα δικά της γευστικά θέλγητρα. Στο εστιατόριο Rada (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2024) πάνω στην αμμουδιά του ξενοδοχείου "Cove Paros" (2284028576) οι γεύσεις έχουν το signature άγγιγμα του βραβευμένου σεφ Γκίκα Ξενάκη, ενώ στο εστιατόριο Parostia, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο ξενοδοχείο "Cosme" (2284440000), ο διεθνής Έλληνας σεφ Γιάννης Κιόρογλου παρουσιάζει τη χαρακτηριστική "medigrecian" κουζίνα του με κοσμοπολίτικη διάθεση. Μέσα στα σοκάκια της Νάουσας, τώρα, το bar-restaurant Stilvi (2284053204) με την εξαιρετική αυλή παραμένει σταθερά place to be, με μοντέρνες γεύσεις, δυνατά κοκτέιλ και ανεβαστικές μουσικές κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό.

Parostia Γιάννης Κιόρογλου
Γιάννης Κιόρογλου, "Parostia"

Στο αντίπαλον δέος της Παροικιάς, η μετακόμιση του Μάριο (2284051047) σε νέο μεγάλο χώρο φαίνεται πως ωφέλησε το ονομαστό ρεστοράν του Μάριου Τσαχπίνη και ενέπνευσε τον σεφ Γιάννη Μαρκουλή να δημιουργήσει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις με θαλασσινό πρόσημο, που διακρίθηκαν στα φετινά Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας. 

Coeli
"Coeli"

Στην κοντινή παραλία του Κριού, συζητιέται έντονα η ενδιαφέρουσα μοντέρνα μεσογειακή κουζίνα που σερβίρει το εστιατόριο Coeli στο ξενοδοχείο "Paros Agnanti 
Resort & Spa" (2284023205), το οποίο απέκτησε φέτος νέες εντυπωσιακές σουίτες 
με θέα τον κόλπο της Παροικιάς. Τελευταία μας στάση επί παριανού εδάφους είναι 
ασφαλώς η Galazia Hytra εντός του ξενοδοχείου "Summer Senses" (2284093000), 
η οποία απέσπασε και φέτος την τιμητική διάκριση Top Notch από τους Χρυσούς 
Σκούφους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα olive oil bar είναι δυναμική παγκόσμια τάση

Όταν η διάσημη pop star Dua Lipa κάνει viral το παγωτό βανίλια περιχυμένο με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ο olive oil sommelier έχει νόημα στα ελληνικά εστιατόρια. Olive oil bar σε βραβευμένα ρεστοράν, διακεκριμένα ελαιόλαδα στον δικό μας διεθνή διαγωνισμό Athena, και δημιουργικό καρύκευμα με ελαιόλαδο στη χώρα που το γέννησε και όχι μόνο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
28/06/2024

Στα "Koi Sushi Bar" δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις και δεν σε απασχολεί!

Το brand που έκανε το σούσι τάση για όλους μας περιμένει στα πιο αγαπημένα σημεία της πόλης με ανανεωμένες γεύσεις πλάι στα δημοφιλή ιαπωνικά classics.

Santana Naxos: Το πιο παλιό beach bar του νησιού συγκλονίζει με τη θέα, αλλά και τις γεύσεις του

Το Santana ξεφεύγει από τις κλασικές συνταγές και σε ταξιδεύει γευστικά με πιο σύγχρονες και δημιουργικές προτάσεις.

Basegrill

Η διάσημη "κρεατερί" του Περιστερίου επεκτάθηκε με δεύτερο εστιατόριο στη Γλυφάδα και έχει ανέβει επίπεδο.

Όλοι έχουν "Κάψα" για το χειροποίητο σουβλάκι του Χριστόφορου Πέσκια

Tο σουβλάκι, το εμβληματικό ελληνικό street food εκπροσωπείται πλέον από το σεφ Χριστόφορο Πέσκια και ο χοιρινός γύρος συναντά -επιτέλους- το κάρβουνο στην "Κάψα".