Athens Street Hub: Cool street food με άποψη

Ένα ολόφρεσκο project αστικής κουλτούρας με αύρα θερινού σινεμά. Καντίνες χρωματιστά container, "4Hands" burger από τους σεφ του "Delta", ωραία ψαγμένη πίτσα.

Athens Street Hub © Λεωνίδας Τούμπανος

Σ' αυτού του τύπου τα πολύ pop street food πόστα είναι μανούλες οι Εγγλέζοι, που έχουν στο αίμα τους την urban culture, και το Pop Brixton με τα 55 container του στο Λονδίνο έχει δημιουργήσει νέα αρχιτεκτονικά τοπία. Το Athens Street Hub που άνοιξε προσφάτως τις πύλες του επιχειρεί πολύ όμορφα να μας συντονίσει με νέες, εναλλακτικές φάσεις διασκέδασης. Στημένο σ' ένα οικόπεδο στον Κεραμεικό ανάμεσα στα πολύχρωμα container, έχει κάτι από την cool αύρα των θερινών σινεμά. "Τρεισήμισι χρόνια είχαμε την ιδέα και προσπαθούσαμε να την υλοποιήσουμε. Νιώθουμε πολύ όμορφα που παίρνει σάρκα και οστά το πρώτο ισόγειο μέρος της", μου λέει ο εκ των εμπνευστών του αυτού του πρωτότυπου project Μίνως Μαρμελάκης. "Μέσα στα σχέδιά μας είναι προστεθεί ένα ακόμη όροφος container". Οι νεότεροι έχουν το πάνω χέρι αλλά και μεγαλύτεροι, της γειτονιάς ίσως, τιμούν τα μεταλλικά τραπεζάκια, τις ελαφριές pliant καρέκλες και τους φιδοστριφογυριστούς πάγκους. Πανύψηλες βρωμοκαρυδιές δίνουν σχεδόν εξωτικό τόνο και το ίχνος της λιθοδομής του παλιού σπιτιού που δεν υπάρχει πλέον προσθέτει συναίσθημα και ψυχή.

Athens Street Hub
© Dimitris Antonopoulos

4Hands

Το δυνατό χαρτί του Athens Street Hub είναι το "4Hands" προσωπικό δημιούργημα των Γιώργου Παπαζαχαρία και Θάνου Φέσκου, δηλαδή των σεφ του 2άστερου Χρυσοσκουφάτου "Delta". Επιχειρούν να δώσουν βάθος και έξτρα γεύση σ' ένα από τα δημοφιλέστερα street food σαν το smash burger κινητοποιώντας γνώσεις και δημιουργικό πνεύμα από τις κουζίνες των fine dining εστιατορίων που έχουν διαπρέψει. Το μενού στο "4Hands" περιλαμβάνει καταρχάς τα Oklahoma smash burger. Τα δοκίμασα τόσο στην απλή όσο και στην Double εκδοχή τους και προτιμώ σαφώς τη δεύτερη, διότι σ' αυτήν η ισορροπία των υλικών είναι καλύτερη και το ωραίο μπιφτέκι από black angus γράφει με σαφήνεια τη γεύση του. Το γλυκοφάγωτο ψωμάκι τους είναι αληθινά ξεχωριστό φτιαγμένο με πουρέ πατάτας και γκλασαρισμένο με μοσχαρίσιο λίπος.

4Hands

Το Cheeseburger είναι πιο λιτό και το φανταστικό αγγουράκι τουρσί με την ξυνούτσικη φρεσκάδα του να αναδεικνύει πολυεπίπεδη γεύση στην οποία παίζουν μια mayo ψητών λαχανικών με νόστιμη ένταση και φυσικά τυρί. Το Oklahoma είναι πολύ πληθωρικό με μια μελωμένη αίσθηση που του δίνει η Dripping Knowledge σως από μουστάρδα και κρεμμύδια σε ζύμωση, και η σύνθετη γεύση έχει και καραμελωμένα κρεμμύδια, και πανσέτα και πίκλες. Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζουν  και οι "τηγανητές πατάτες" που μοιάζουν σαν αλμυρά churros και φτιάχνονται από ελαφρά σκορδάτο πουρέ πατάτας ∙ σε λίγο καιρό αναμένεται να αποκτήσουν άλλον αέρα.  

Athens Street Hub
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στο χώρο υπάρχει επίσης η πίτσα "Piccola" του Σπυρίδωνα Δημόπουλου που είχε δημιουργήσει το "Etienne". Το ζυμάρι του είναι αργής ωρίμανσης biga και δίνει κόρα με  όμορφο λεπτοτραγάνισμα και μεστή αφράτη ψίχα μετά το ψήσιμο. Μου άρεσαν πολύ και οι 3 γεύσεις που δοκίμασα: Salsiccia Tinou (ωραιοτάτη και απαλή λευκή με μελωμένη δεντρολιβανάτη πατάτα και τηνιακό λουκάνικο), Vegetarian (πολύ εκφραστική ντομάτα συν μελιτζάνα – καρότο – κολοκύθι), και μια διαβολεμένα πικάντικη και νόστιμη Diavola με spiannata piccante. Φυσικά και θα πιείτε τα κοκτέιλ σας, τα αναψυκτικά και τις μπύρες σας από το μπαρ. Υπ' όψιν ότι σύντομα οι γεύσεις θα συμπληρωθούν με τη γλυκιά καντίνα του Διονύση Αλέρτα.

Athens Street Hub
© Λεωνίδας Τούμπανος

Athens Street Hub ("4Hands" burger, πίτσα "Piccola"), Κεραμεικού 111 & Μυκάλης, Κεραμεικός, IG: @4hands.ath

Το 4Ηands λειτουργεί για τον Ιούνιο, Τετάρτη έως Κυριακή 7 μ.μ.-12 π.μ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο Buba, για ένα εξωτικά spicy καλοκαίρι

Μίνι αποδράσεις στη μικρή Ταϊλάνδη της Κηφισιάς, κατά την πιο ανέμελη εποχή του έτους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/07/2024

Φινετσάτο, Ζωηρό ή Πολύπλοκο? Ιδού τα 3 μονοποικιλιακά κρασιά από Boutari Wineries

Είναι οι 3 αγαπημένες ελληνικές ποικιλίες που συστήνουν τα 3 μονοποικιλιακά κρασιά από Boutari Wineries για κάθε στιγμή της ημέρας.

Ο Γιώργος Πλατινός υποδέχεται τον Arnaud Bignon στο Zillers Pastry Bar

Κάτι ενδιαφέρον ετοιμάζεται απόψε στην Παλαιολόγου Βενιζέλου.

H ταβέρνα του Κουτσονικολιά είναι μια κιβωτός τοπικής νοστιμιάς

Κανονικά, όποιος θέλει να λέγεται ταβερνιάρης κι εστιάτορας στην Κύπρο, θα έπρεπε να περνάει από υποχρεωτική μαθητεία στην κουζίνα ενός από τους πιο πολύτιμους καλοφαγικούς θησαυρούς της Μεγαλονήσου, που κρατά ζωντανή τη γευστική μνήμη της κατεχώμενης Κερύνειας μέσα από πιάτα με μεγάλη ιστορία και αυθεντική νοστιμιά.

Στο 'Pelagos', το fine dining του σήμερα περνά από τις Κυκλάδες

Η φετινή καλοκαιρινή του περιοδεία, βρήκε τον πολυβραβευμένο σεφ Luca Piscazzi σε Σίφνο, Σαντορίνη και Νάξο. Τα όσα γνώρισε εκεί, αποτυπώνονται με ντελικάτο τρόπο επί του πιάτου.