Διακοπές 2024: Τα εστιατόρια και οι σεφ του καλοκαιριού

Ένα γαστρονομικό οδοιπορικό σε εστιατόρια και ταβέρνες ανά την Ελλάδα που δεν χορταίνουμε να απολαμβάνουμε.

Οι σεφ του καλοκαιριού 2024

Απ’ τη Χαλκιδική ως την Κρήτη κι από εκεί στα Δωδεκάνησα, το Ιόνιο, τις Κυκλάδες και πάλι πίσω στη Θεσσαλονίκη, η γεύση της Ελλάδας χαράζει και φέτος το δρόμο των ταξιδιών μας, με μοντέρνα εστιατόρια σε κοσμοπολίτικους προορισμούς και παραδοσιακές ταβέρνες στην ηλιόλουστη αγκαλιά αστραφτερών αμμουδιών να γίνονται αυτόνομοι προορισμοί για τις καλοκαιρινές αποδράσεις μας. Ελάτε να σαλπάρουμε!

Ζάκυνθος

"Prosilio": Επτανησιακή κουζίνα με λάμψη Χρυσού Σκούφου

Prosilio Ζάκυνθος

Ένα παλιό αρχοντικό στην πόλη της Ζακύνθου, μαζί ασφαλώς με το προσήλιό του, όπου έβγαιναν οι εύποροι ιδιοκτήτες του για να απολαύσουν τον ήλιο, έχει μετατραπεί τατελευταία χρόνια σε ένα καταφύγιο γαστρονομικής δημιουργίας και σε ένα εστιατόριο-προορισμός για τους επισκέπτες του νησιού. Πρόκειται για το "Prosilio" που διακρίθηκε φέτος για πρώτη φόρα με Χρυσό Σκούφο από το "αθηνόραμα", καθώς η ταλαντούχα σεφ Κρύστη Καραγεώργου εισχωρεί κάθε χρόνο και πιο βαθιά στην ψυχή της ζακυνθινής κουζίνας, φέρνοντάς τη σε δημιουργικό διάλογο με το σήμερα και τις μοντέρνες τάσεις. Τοπικά υλικά διαλεγμένα ένα προς ένα, συνταγές σχεδόν ξεχασμένες από ολόκληρα τα Επτάνησα, αναμνήσεις και παραδόσεις προσφέρουν έμπνευση για πιάτα ξεχωριστά και πολύ προσωπικά, που εκφράζουν τις ιδέες και τη φαντασία της δημιουργού τους. Έτσι, κάθε πιάτο αποτελεί από μόνο του ένα ταξίδι στο Ιόνιο και μαζί μια εμπειρία που συνδυάζει τη γεύση με την παρουσίαση και τη ζεστασιά που κουβαλά μαζί της η παράδοση, ενώ ο sommelier και συνιδιοκτήτης του "Prosilio", Γιώργος Καμπίτσης, προτείνει το ιδανικό συνοδευτικό κοκτέιλ ή κρασί, δίνοντας έμφαση στον ανερχόμενο ζακυνθινό αμπελώνα. 

Prosilio Ζάκυνθος

Chef’s tip: "Προσπαθούμε να αναδεικνύουμε όλα τα καλούδια του τόπου μας, επειδή πιστεύω πως είναι κρίμα να χάνεται η τόσο πλούσια παράδοση που έχουμε".

Αγ. Πάντων & Α. Λάττα 15, Ζάκυνθος, 2695022040, prosiliozakynthos.gr
FB: Prosilio Restaurant, IG: @ProsilioRestaurant

Θάσος

"Dunes": Γαστρονομία πλάι στο κύμα 

Dunes Θάσος

Κομψό και με μίνιμαλ αισθητική, το παραθαλάσσιο εστιατόριο του boutique ξενοδοχείου  "Alexandra Golden" στη Χρυσή Αμμουδιά Θάσου είναι θερινός προορισμός, που συνδυάζει αρμονικά την ειδυλλιακή τοποθεσία με μια σειρά από ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις. Στο γευστικό πιλοτάρισμα, ο executive chef Ιωάννης Μαρινόπουλος, ο οποίος προτείνει μια κουζίνα "mediterraneo", όπως την αποκαλεί, αποτυπώνοντάς τη σε ένα comfort μενού με πιάτα ιδωμένα με δημιουργική μαγειρική ματιά και επιρροές από την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα. Αυτή η λογική μεταφράζεται σε συνταγές που αγαπούν τη θάλασσα, όπως οι παπαρδέλες με χτένια, φρέσκο σολομό και μύδια στο χυμό τους, η αστακομακαρονάδα à la bottarga ή το ψητό χταπόδι με σαντορινιά φάβα. Από το σενάριο δεν λείπουν και οι κρεατοφαγικές εμφανίσεις με πρωταγωνιστές τα "κεφτεδάκια της γιαγιάς" με φρέσκια σάλτσα ψητής ντομάτας, δυόσμο και τηγανητές πατάτες κομμένες στο χέρι ή το rib eye Black Angus (200 ημερών) με gravy sauce αρωματισμένη με κρασί Porto, μία από τις πιο δυνατές προτάσεις του σεφ. Η ενημερωμένη κάβα με επιλεγμένες ετικέτες του ελληνικού κυρίως αμπελώνα είναι η πινελιά που ολοκληρώνει την παλέτα. 

Dunes Θάσος

Chef’s tip: "Από τα γλυκά μας μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το 'φουντούκι του ζαχαροπλάστη' με dacquoise φουντούκι, cremeux φουντούκι και παγωτό με φρέσκια βανίλια".

Σκάλα Παναγίας, ξεν. "Alexandra Golden", Θάσος, 2593058212, alexandragoldenhotel.com, FB: Alexandra Golden Boutique, IG: @alexandragoldenboutique

Ίος

"Grandma’s": Ελληνική φινέτσα σε ατμοσφαιρικό σκηνικό 

Grandma’s Ίος

Εστιατόριο αναφοράς για τη γαστρονομική αναγέννηση της Ίου, φωλιασμένο σε μία από τις ομορφότερες και πιο ατμοσφαιρικές βεράντες του νησιού, το "Grandma’s" του ξενοδοχείου "Liostasi" βάζει πλώρη για άλλο ένα γαστρονομικό ταξίδι στα fine comfort πελάγη της ελληνικής κουζίνας. Με την υπογραφή του consulting chef Σωτήρη Ευαγγέλου, ενός από τους κορυφαίους πρεσβευτές της σύγχρονης γευστικής ταυτότητας της χώρας, ο executive chef του ξενοδοχείου Άλκης Παπαδόπουλος συγκεντρώνει στην κουζίνα του "Grandma’s" υλικά υψηλής ποιότητας από τα νησιά των Κυκλάδων, για να εμπνευστεί από τις γαστρονομικές παραδόσεις της περιοχής και να ξεδιπλώσει μια δημιουργική du jour φιλοσοφία, που εκφράζεται μέσα από πιάτα όπως τα σπαγγέτι aglio olio με αχινό και σπιρουλίνα, το χταπόδι σχάρας με κρέμα φασολάδας και κάππαρη ή το μοσχαρίσιο μάγουλο με σταρένιο τραχανά, μανιτάρι και νιώτικη γραβιέρα.

Grandma’s Ίος

Chef’s tip: "Η έμπνευσή μας από τις ελληνικές γεύσεις διατρέχει όλο το μενού μας, συμπεριλαμβανομένων των επιδορπίων, με τον μπακλαβά μας, που έρχεται με μους και πραλίνα από φιστίκι Αιγίνης, ως πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα".

Ξεν. "Liostasi", Ίος, 2286092140, liostasi.com, FB: Grandma's Restaurant, IG: @grandmasrestaurant

Θεσσαλονίκη

"Γλυκάνισος": Οικεία νοστιμιά 

Γλυκάνισος Θεσσαλονίκη

Το πρώτο επιχειρηματικό βήμα των αδερφών Σταύρου και Χρήστου Σωτηρούδη στην εστίαση, στα 16 χρόνια λειτουργίας του, συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία με πιστούς θαμώνες που το επιλέγουν για τη ζεστή ατμόσφαιρα και την καλομαγειρεμένη του κουζίνα. Εποχικές φρέσκες πρώτες ύλες, συνέπεια και καθαρές γεύσεις είναι το τρίπτυχο που φορμάρει τον χαρακτήρα του όμορφου αυτού πόστου, με μεγάλο του ατού την οικεία νοστιμιά των πιάτων και το φιλικό αλλά ταυτόχρονα επαγγελματικό σέρβις. Η "μοσχοβολιά" του ονόματός του ταιριάζει με αυτή της κουζίνας, που εστιάζει σε ολόφρεσκες ψαριές και θαλασσινά με το μαγειρικό άγγιγμα του σεφ Δημήτρη Αγόρατζη. Στο μενού θα συναντήσετε πιάτα κλασικά, με οικείo χαρακτήρα, αλλά με σύγχρονες επιρροές: το μπέικον τόνου με λαδένια Κιμώλου, φουντούκι και πελτέ ντομάτας, το χταπόδι μπουγιουρντί με σαλάμι Λευκάδας, τα βασιλικά χτένια με κρέμα μαύρου σκόρδου και τα πεντανόστιμα χειροποίητα ντολμαδάκια προλογίζουν πιάτα όπως η σκορπίνα στιφάδο, το κριθαρότο με γαρίδες και οι περίφημες αστακομακαρονάδες και καραβιδομακαρονάδες τους. Από γλυκά, δοκιμάστε την πάβλοβα με παρφέ φιστίκι, κρέμα μασκαρπόνε και κόκκινα φρούτα ή το σεμιφρέντο λεμόνι με λευκή σοκολάτα με τσάι matcha, μάνγκο και passion fruit.

Γλυκάνισος Θεσσαλονίκη

Chef’s tip: "Οι ψαριές της ημέρας ψήνονται στη σχάρα, σε σαγανάκι, σε κρούστα αλατιού ή στο τηγάνι, ανάλογα με το είδος τους και την έμπνευση της κουζίνας μας".

Μεγάλου Αλεξάνδρου 46, Πυλαία, Θεσσαλονίκη, 2310302882, FB: Γλυκάνισος, IG: glikanisos

"Marea sea spirit": Θαλασσινή αύρα 

Marea sea spirit Θεσσαλονίκη

Σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα, ένα από τα ομορφότερα σημεία της Θεσσαλονίκης φιλοξενεί το αποτέλεσμα της δημιουργικής συνεργασίας των αδερφών Σωτηρούδη και του Θεόκτιστου Σαρασίδη, που δεν είναι άλλο από το κομψό "Marea Sea Spirit". Το όνομά του προδιαθέτει για τον ψαροφαγικό του προσανατολισμό, ενώ η μικρή κάρτα με διαχρονικές σπεσιαλιτέ, ιδωμένες με τη δημιουργική ματιά του σεφ Δημήτρη Κοτσιβού, το καθιστούν προορισμό για τους λάτρεις της θαλασσινής κουζίνας. Στα τραπέζια του ανταμώνουν πιάτα με βαθιά νοστιμιά, σε ένα θαλασσινό αφήγημα με πρωταγωνιστές ολόφρεσκες πρώτες ύλες που μοσχοβολούν ιώδιο, όπως το δαντελένιο καρπάτσιο και το ταρτάρ τσιπούρας αρωματισμένο με μαύρη τρούφα, σε μια απρόσμενη συνάντηση γης και θάλασσας, ή το μυλοκόπι που ψήνουν στη λαδόκολλα με λαχανικά και το φιλέτο συναγρίδας που σερβίρουν με απαλό πουρέ σελινόριζας. Στα highlights του μενού και τα ζυμαρικά, με τα paccheri με ραγού θαλασσινών και τα νιόκι με καραβιδοουρές, μανιτάρια σιτάκι και μαύρη τρούφα να ξεχωρίζουν, όπως και το ωραία χυλωμένο ριζότο με καρπάτσιο τσιπούρας, σπαράγγια και λεμόνι. Θα βρείτε επίσης μεγάλη ποικιλία από φρέσκα ψάρια, που σερβίρονται από τηγανητά και ψητά μέχρι ψαρόσουπα, αχνιστά και φρικασέ. Το γαλακτομπούρεκο με παγωτό και λευκή σοκολάτα, το αρμενοβίλ με ξηρούς καρπούς και σοκολάτα ή το γλυκό λεμονιού σε κραμπλ βανίλιας γράφουν το φινάλε.

Marea sea spirit Θεσσαλονίκη

Chef’s tip: "Ρωτήστε μας για το ιδανικό ταίριασμα του φαγητού με τα κρασιά και αποστάγματα της κάβας μας, που περιλαμβάνει επιλεγμένες ετικέτες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα".

Λώρη Μαργαρίτη 13, Θεσσαλονίκη, 2310257696, mareaseaspirit.gr, FB: MAREA, IG: marea_sea_spiri

"Iberico": Καρνιβορικό meeting point 

Iberico Θεσσαλονίκη

Οι αδερφοί Σωτηρούδη συνεργάζονται με τον Γιάννη Τούρνα σε ένα ιδιαίτερο εστιατορικό project με κρεατοφαγικό προφίλ που αγαπήθηκε πολύ στη Θεσσαλονίκη. Διόλου τυχαία η επιτυχία, αφού ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά των δημιουργών του είναι η αδιαπραγμάτευτη προσήλωση στην άριστη ποιότητα της πρώτης ύλης. Η άνετη και μοντέρνα σάλα συνδυάζει αρμονικά πέτρα, μέταλλο, ξύλο, γυαλί και βελούδο, με σημείο αναφοράς τη μοναστηριακή πόρτα που άνηκε σε μουσείο της Ρουμανίας, σε ένα χώρο με ξεχωριστό design. Ανάλογης αισθητικής είναι και το rooftop, όπου θα απολαύσετε το γεύμα σας με θέα τους γερανούς του λιμανιού σε κινηματογραφικό σκηνικό. Το μενού του σεφ Παρασκευά Χαντζιάρα στηρίζεται στις ελληνικές γεύσεις με ειδικές προσθήκες μοσχαρίσιων κοπών γευστικής και ποιοτικής υπεροχής, προερχόμενες από αμερικανικές φάρμες. Θα ξεκινήσετε με κρεατόπιτα, κασερόπιτα ή πίτα γιαουρτιού με κρέμα πατάτας και μαύρη τρούφα από τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο, κροκέτες Jamon Iberico, μοσχαρίσιο καρπάτσιο και μανιτάρια à la bourguignon, που δίνουν ωραία πάσα σε πιάτα όπως η saltibocca iberico και η ταλιάτα με τα τσιγαριαστά χόρτα, αλλά και σε ζυμαρικά όπως οι χυλοπίτες με μοσχαρίσια μάγουλα και γαλοτύρι. Στις κοπές προτείνουν από μοσχαρίσια λάπα, φιλέτο και διάφραγμα μέχρι θηριώδεις Tomahawk με μια γκάμα από σάλτσες και συνοδευτικά, όπως πατάτες τηγανητές ή πουρέ με φρέσκια μαύρη τρούφα, ψητά λαχανικά και πουρέ σελινόριζας. Ο επίλογος είναι εξίσου προσεγμένος, με λίγα και καλά γλυκά (κλαφουτί, προφιτερόλ, κρεμ μπρυλέ και κανόλι) να ολοκληρώνουν ιδανικά το γευστικό σενάριο. 

Iberico Θεσσαλονίκη

Chef’s tip: "Η κάβα μας αποτελεί σημείο αναφοράς για τον οινικό χάρτη της Θεσσαλονίκης, με περισσότερες από 250 ετικέτες κορυφαίων κρασιών του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα".

Νικ. Μαντζάρου 18 & Κώττα Ρούλια, Θεσσαλονίκη, 2310532800, ibericoskg.gr
FB: Iberico, IG: iberico_skg

Κέρκυρα

"Arcadion Bistrot": Κορφιάτικη γεύση και γοητεία 

Arcadion Bistrot Κέρκυρα

Στην είσοδο της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας, το εμβληματικό ξενοδοχείο "Arcadion" και το βραβευμένο εστιατόριό του προικίζουν τη Σπιανάδα με ένα σημείο αναφοράς για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του μεγάλου νησιού του Ιονίου. Η δράση ξεκινά από νωρίς με καφέ και brunch στον κομψό χώρο του ισογείου που επιβλέπει το πηγαινέλα στη διάσημη πλατεία της Κέρκυρας, αλλά είναι το rooftop στην κορυφή του κτιρίου που κλέβει τις εντυπώσεις όσο περνά η ώρα. Η ιδανική στιγμή για να το επισκεφτείτε είναι βεβαίως εκείνη του ηλιοβασιλέματος, με τις στέγες της Παλιάς Πόλης ντυμένες στα ωραιότερα χρώματα και τον ταλαντούχο Κερκυραίο σεφ Αλέξανδρο Λέπεση έτοιμο να σας ταξιδέψει στις γεύσεις του τόπου του και της Ελλάδας με τη δική του ματιά. Και στο νέο μενού για το φετινό καλοκαίρι, η αγάπη του για τη σύγχρονη μπιστρονομία παραμένει εμφανής και τον οδηγεί σε ιντριγκαδόρικες σπεσιαλιτέ, όπως το ημίπαστο ψάρι ημέρας σε στιλ σαβόρο με ξίδι, δεντρολίβανο και σταφίδες, τους ντολμάδες με σουπιά, μάραθο, παντζάρια και αγιολί με μελάνι σε αμπελόφυλλο ή τα ασυναγώνιστα παπουτσάκια με αρνίσιο κιμά, μελιτζάνα και αφράτη μπεσαμέλ που μελώνουν μοναδικά στο στόμα.

Arcadion Bistrot Κέρκυρα

Chef’s tip: "Το 'Arcadion' στεγάζεται σε ένα κτίριο ιστορικής σημασίας για την Κέρκυρα και αποτελεί σημείο αναφοράς στο οποίο θέλουμε να προσφέρουμε μια εμπειρία που παντρεύει δημιουργικά το παρελθόν με το σήμερα της γεύσης".

Καποδιστρίου 44, Κέρκυρα, 2661030110, https://arcadionbistrot.com
FB: arcadionbistrot, IG: @arcadionbistro

Κρήτη

"Αλέκος": Με τη σφραγίδα της αυθεντικότητας 

Αλέκος Κρήτη

Νότια του Ρεθύμνου, καταμεσής ενός ήσυχου χωριού που σε διαφορετική περίπτωση λίγες αφορμές θα έδινε να το επισκεφθούμε, ο "Αλέκος" είναι εδώ και χρόνια το σταθερό μας ραντεβού με την ανόθευτη εκδοχή της αυθεντικής κρητικής γεύσης. Με οδηγό τη μαγειρική κληρονομιά που του άφησε η γιαγιά του, απ’ τις εποχές που ο "Αλέκος" ήταν ένα απλό καφενείο με την ίδια να "ζωγραφίζει"στην κουζίνα, ο Σήφης Φραγκιαδάκης κρατά ψηλά τον πήχη της νοστιμιάς, συγκεντρώνοντας εδώ εκλεκτά κηπευτικά από δικά του μποστάνια, αλλά και κρέατα διαλεγμένα από έμπιστους προμηθευτές. Το τσιγαριαστό κουνέλι, τα χόρτα με χοιρινό, οι χοχλιοί, το αρνί στο τηγάνι, τα σπέσιαλ μπιφτέκια του, με ό,τι κι αν στολίσετε το τραπέζι σας, θα αγαλλιάσετε με τη βαθιά νοστιμιά που κρύβει μέσα της η σπιτική κρητική κουζίνα. Η ενημερωμένη λίστα κρασιών με ετικέτες από όλη την Ελλάδα θα συνοδεύσει επάξια το γεύμα σας, ενώ για όσους δεν μπορούν να χορτάσουν με τη νοστιμιά του "Αλέκου", το μενού έχει εσχάτως εμπλουτιστεί και με κρητικό πρωινό, για να νιώσετε τη γεύση του νησιού από νωρίς. 

Αλέκος Κρήτη

Chef’s tip: "Θέλω όταν κάποιος κάθεται και τρώει στο μαγαζί μου, να θυμάται το φαγητό της γιαγιάς. Δοκιμάστε τα μαγειρευτά μας, λοιπόν, και θα με θυμηθείτε!"

Αρμένοι, Ρέθυμνο, 2831041185, FB: Αλέκος κρητική κουζίνα, IG: @alekos_cretan_cuisine

"Apiri Greek Eatery": Μοντέρνα μπιστρονομία στον σκιερό πεζόδρομο 

Apiri Greek Eatery Κρήτη

Συνδυάζοντας τη μενταλιτέ του μπιστρό στη χαλαρή του διάθεση, με μαγειρική λογική που στρέφεται γύρω από πιάτα που σέβονται την πρώτη ύλη της κρητικής γης, αυτό εδώ το γαστροστέκι-φαβορί του Ηρακλείου επιστρατεύει ελεύθερη δημιουργικότητα και υψηλή τεχνική, για να συνθέσει μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και ξεχωριστές γαστρονομικές προτάσεις όχι μόνο της πόλης του, αλλά ολόκληρου του νησιού. Με την εποχικότητα να διατρέχει κάθε έκφανση της μαγειρικής της φιλοσοφίας, η κουζίνα του πεπειραμένου σεφ ιδιοκτήτη Στέφανου Λαυρενίδη μετατρέπει τον κύκλο της φύσης σε βασικό συστατικό της νοστιμιάς της, με άγρια χόρτα, εκλεκτά τυριά και εξαιρετικά κηπευτικά, πουλερικά και κρέατα να γίνονται βάση για πιάτα όπως η παστιτσάδα με άγριο κόκορα και κρέμα μπεσαμέλ, αλλά και προτάσεις ημέρας που αλλάζουν συχνά, κρατώντας τη γαστρονομική πρόταση φρέσκια, ενώ η πάντα ενημερωμένη κάβα συλλέγει στα ράφια της ετικέτες που προσφέρουν ευκαιρίες εξερεύνησης του πολυποίκιλου οινικού ψηφιδωτού όλης της Ελλάδας, συναρπαστικές όχι μόνο για τους ξένους επισκέπτες του εστιατορίου, αλλά και για τους ντόπιους aficionados του κρασιού.

Apiri Greek Eatery Κρήτη

Chef’s tip: "Δίπλα στο εστιατόριο, εκεί όπου βρίσκεται και το κελάρι μας, το 'Ferment Artisan Lab' συλλέγει επιλεγμένα τοπικά προϊόντα, αλλά προσφέρει και χώρο για private dining με ξεχωριστή περιποίηση".

Καγιαμπή & Αγίων Δέκα 5, Ηράκλειο, 2810342228, FB: Apiri_greek eatery, IG: @apiri_greek_eatery

"Argentina": Ψαροφαγία αλά κρητικά

Argentina Χανιά

Μπορεί το ανέκδοτο να λέει ότι το μόνο θαλασσινό που σερβίρεται στα τραπέζια της Κρήτης είναι το αλάτι, μια επίσκεψη στην "Argentina", όμως, είναι αρκετή για να αποδείξει το ακριβώς αντίθετο. Το κλασικό στέκι πάνω στη θάλασσα του Κολυμβαρίου, δυο γκαζιές απόσταση απ’ τα Χανιά, περνά πλέον τη δεύτερη νιότη του, έχοντας υποδεχτεί στην κουζίνα του τον Γιώργο Καπενεκάκη, ο οποίος, συνεχίζοντας μια παράδοση τριών δεκαετιών, αποδεικνύει ότι η Κρήτη δεν είναι μόνο μαστόρισσα στα ρίφια και στα οφτά της, αλλά και στα θαλασσινά. Στα χέρια του ταλαντούχου σεφ, οι θησαυροί που συγκεντρώνουν καθημερινά τα οικογενειακά ψαράδικα μετατρέπονται σε μερακλίδικες λιχουδιές, όπως τα best seller ντακάκια αχινού, το καπνιστό καλαμάρι ή ο μπακαλιάρος με σταμναγκάθι. Παράλληλα, παραδοσιακά μαγειρέματα όπως το κρασάτο χταπόδι και η γεμιστή σουπιά, αλλά και μαστόρικα σχαρίσματα παρέα με αέρινα τηγάνια, κρατούν ζωντανή τη μαγειρική φλόγα ενός εστιατορικού σημείου αναφοράς στη χανιώτικη ψαροφαγία εδώ και πάνω από 30 χρόνια, την ώρα που ευρηματικά πιάτα ημέρας φροντίζουν να αναδείξουν με αναπάντεχο τρόπο την ατόφια νοστιμιά απ’ τα καλούδια που σπαρταράνε καθημερινά στην ψαριέρα. 

Argentina Χανιά

Chef’s tip: "Περάστε μια βόλτα από την ψαριέρα μας για να διαλέξετε το ολόφρεσκο ψάρι που θα περιποιηθεί η κουζίνα μας για να το απολαύσετε με τον καλύτερο τρόπο, αφήστε όμως χώρο και για τα σπιτικά μας επιδόρπια, όπως το παραδοσιακό κιουνεφέ".

Λιμάνι Κολυμβαρίου, Χανιά, Κρήτη, 2824022243, argentinakapenekis.gr, FB: Argentina Kapenekis, IG: @argentina_kapenekiss

"Ferryman": Sui generis γεύσεις της Μεγαλονήσου

Ferryman Κρήτη

Στον παραθαλάσσιο οικισμό της Ελούντας και σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία όχι μόνο της Κρήτης αλλά και ολόκληρης της νησιωτικής χώρας, το "Ferryman" αποτελεί εδώ και δεκαετίες ένα εστιατόριο-εμπειρία σε έναν εμβληματικό γευστικά προορισμό. Ένα must για κάθε επισκέπτη της Μεγαλονήσου, για όλους τους σωστούς λόγους, με τη σφραγίδα του Άκη Σφυρογιαννάκη. Σε ένα σκηνικό κινηματογραφικής γοητείας, οι κατσαρόλες σιγοβράζουν στις παραστιές, τα ολόφρεσκα και μοσχομυριστά κηπευτικά λαμβάνουν καθημερινά θέση στα καλάθια, οι ποιοτικές πρώτες ύλες καταφθάνουν διαρκώς. Ο σεφ και η ομάδα του υπηρετούν μια κρητική κουζίνα με φρεσκάδα και σύγχρονες αναφορές, σε επίπεδο τέτοιο, που εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς τις αιτίες του Βραβείου Ελληνικής Κουζίνας επί σειρά ετών. 

Ferryman Κρήτη

Chef’s tip: "Η αρτιζάνικη κάβα μας εμπλουτίζεται διαρκώς και ενισχύει την όλη εμπειρία, πάντοτε με βασικό κριτήριο την αυθεντικότητα και την αγάπη για τα τοπικά προϊόντα".

Ακτή Ολούντος, Λασίθι, 2841041230, IG: @ferrymanrestaurant

"Χρυσόστομος": Αυθεντική χανιώτικη νοστιμιά στην καρδιά της πόλης

Χρυσόστομος Χανιά

Με περισσότερα από 20 χρόνια στην υπηρεσία της αυθεντικής κρητικής νοστιμιάς, και χωρίς να αφήνει την πολυκοσμία της δημοφιλούς του πιάτσας να επηρεάζει την προσήλωσή του στη γευστική του αποστολή, ο "Χρυσόστομος", στην άκρη των Νεωρίων, παραμένει σταθερός προορισμός για όσους ψάχνουν την ουσία της μαγειρικής ιστορίας του νησιού. Πιάτα-ωδή στην εξαιρετική πρώτη ύλη που συγκεντρώνεται καθημερινά στην κουζίνα αποτελούν τους πρωταγωνιστές εδώ, με τον ιδιοκτήτη Χρυσόστομο Ορφανουδάκη να βασίζει το εδεσματολόγιό του σε όσα έμαθε εμπειρικά πλάι στον πατέρα και τη μητέρα του, αλλά και στις αναμνήσεις του από τη γιαγιά. Έτσι, σπεσιαλιτέ όπως το μαστόρικο οφτό αρνί, η προβατίνα στη λαδόκολλα, αλλά και τα μελωμένα παραδοσιακά του γεμιστά κλέβουν καρδιές, ενώ τα χορτοκαλίτσουνα, τα ντολμαδάκια και το al dente πιλάφι πλασάρονται στο τραπέζι ως άξιοι υπασπιστές ενός γευστικού ρεπερτορίου που χρωστάει το σουξέ του στο πολύ απλό, αλλά καθόλου αυτονόητο μαγειρικό μυστικό: την απαρέγκλιτη προσήλωση του Χρυσόστομου στα ντόπια κρέατα, τυροκομικά και κηπευτικά, που έρχονται όλα σχεδόν απ’ τα Σφακιά. Τυχαία νομίζετε, άλλωστε, ότι φέρνει σταθερά το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας στα Χανιά εδώ και χρόνια;

Χρυσόστομος Χανιά

Chef’s tip: "Τα πιάτα μας θα τα συνοδεύσετε, όχι μόνο με καλή τσικουδιά, αλλά και με επιλεγμένες ετικέτες από τον ολοένα πιο δυναμικό κρητικό αμπελώνα, ενώ στο φινάλε θα φάτε χειροποίητη λεπτή σφακιανόπιτα με μέλι, που θα θυμάστε για καιρό".

Δευκαλίωνος & Ικάρου, Ανατολική Τάφρος, 2821057035, www.chrisostomos.gr
FB: ChrisostomosRestaurant, IG: chrisostomoschania 

Κως

"Broadway Restaurant": Μαγειρεύοντας με πάθος

Broadway Restaurant Κως

Tριάντα πέντε χρόνια ζωής κλείνει φέτος το εστιατόριο "Βroadway", το οποίο έχει περάσει πλέον στη δεύτερη γενιά της οικογένειας, με τον σεφ και ιδιοκτήτη Γιάννη Παπακωνσταντίνου στα ηνία της κουζίνας μία δεκαετία τώρα. Το μαγειρικό στιλ του Γιάννη είναι μοντέρνο και καινοτόμο, αλλά όχι επιτηδευμένο. Εμπνέεται τόσο από την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, με την οποία μεγάλωσε, όσο και από τις κουζίνες που γνώρισε στα πολυάριθμα εστιατόρια του εξωτερικού στα οποία έχει εργαστεί. Εφαρμόζοντας σύγχρονες μαγειρικές τεχνικές, δημιουργεί ευφάνταστα πιάτα, νόστιμα και γεμάτα φρεσκάδα, με γνήσιο σεβασμό για τα υλικά και το κοινό του πάντοτε φιλόξενου "Broadway". Το εστιατόριο απαριθμεί πλέον 6 πανελλαδικές διακρίσεις (4 εκ των οποίων στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας από το "αθηνόραμα") και πολλές αναφορές σε ελληνικά και διεθνή μέσα. Πρόκειται, άλλωστε, για ένα από τα εστιατόρια της Κω που έχουν συμβάλει ουσιαστικά στην ανάδειξη της τοπικής γαστρονομικής σκηνής. 

Broadway Restaurant Κως

Chef’s tip: "Φέτος δοκιμάζουμε το κλασικό πλέον λαβράκι φρικασέ με κρέμα κουνουπιδιού και σπαράγγια, τα τηγανητά μύδια με ροβίτσα σε έναν ολόφρεσκο καλοκαιρινό ζωμό από σέλερι και μήλο, καθώς και μια εναλλακτική comfort εκδοχή του παραδοσιακού ιμάμ".

Μεγ. Αλεξάνδρου 36, Κως, 2242027052, broadway-kos.gr, FB: Broadway Restaurant Kos, IG: @broadway.restauran

"Cuvee Restaurant": Γαστρονομικό ταξίδι με θέα στο Αιγαίο

Cuvee Restaurant Κως

Ένα πολυτελές καταφύγιο υψηλής γαστρονομίας είναι το πολυβραβευμένο εστιατόριο "Cuvée" εντός του υπέροχου adults only ξενοδοχείου "Aqua Blu". Σε μια μαγευτική τοποθεσία που απολαμβάνει το μπλε του ουρανού και της θάλασσας, αλλά και κάθε απόχρωση του κόκκινου την ώρα του ηλιοβασιλέματος, o consulting chef Γκίκας Ξενάκης και o executive chef του ξενοδοχείου Πέτρος Λέτσης ωθούν τη μεσογειακή  κουζίνα στα όριά της και πέρα από αυτά. Το γαστρονομικό ταξίδι στο "Cuvée" ξεκινά με χτένια με καμένο αγγούρι και ταπιόκα, τόνο Αιγαίου με ροδάκινο, πράσινη ελιά και κρύο ζωμό βασιλικού και τριλογία ντομάτας, ήτοι ταρτάρ από κίτρινα ντοματίνια, sorbet ντομάτας, ζωμό ντομάτας και κράκερ ελιάς. Η θαλασσινή συνέχεια περιλαμβάνει σφυρίδα με αχιβάδες, αγκινάρα, κρέμα κολοκυθιού και σάλτσα μαϊντανού, ενώ η ελληνότροπη κρεατοφαγία εκφράζεται με αρνάκι με πουρέ από φασόλια Λήμνου, βερίκοκα, ψητή μαραθόριζα και σάλτσα μοσχολέμονου. Εξαιρετικές χορτοφαγικές επιλογές το ριζότο με κολοκυθάκια και η ψητή μελιτζάνα. Πλούσια και εκλεκτή η wine list με διεθνείς ετικέτες και σημαντική παρουσία του ελληνικού αμπελώνα. 

Cuvee Restaurant Κως

Chef’s tip: "Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα σοκολατένια επιδόρπια του φετινού καταλόγου: σοκολάταφιστίκι-κεράσι η πρώτη επιλογή, λευκή σοκολάτα με μοσχολέμονο η δεύτερη".

Ξεν. "Aqua Blu Boutique Hotel + Spa", Παραλία Λάμπη, Κως, 2242022440, www.aquabluhotel.gr, FB: Aqua Blu Boutique Hotel + Spa, IG: @aqua_blu_hotel_kos

"Mazi mas": Μοντέρνα ελληνική κουζίνα σε σύνδεση με την τοπική παράδοση

Mazi mas Κως

Η Κως ανεβάζει διαρκώς τις ταξιδιωτικές της μετοχές, έχοντας προσανατολιστεί πλέον σαφώς σε ένα ποιοτικό κοινό που αναζητά ιδιαίτερες εμπειρίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το "Theros All Suite Hotel", όχι απλώς ένα ευζωιστικό boutique hotel σε μια ιδιαίτερη παραδεισένια τοποθεσία σε απόσταση αναπνοής από την πόλη της Κω, αλλά και ένας ανερχόμενος γαστρονομικός προορισμός για όσους παραθερίζουν στο νησί. Ο λόγος για το εστιατόριο "Mazi mas", ανοιχτό και στους επισκέπτες, όπου η γευστική πρόταση, σε επιμέλεια του βραβευμένου Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου σε συνεργασία με τον ταλαντούχο σεφ Χάρη Ρεΐση, με θητεία σε καλά εστιατόρια του εξωτερικού, έχει μοντέρνο ελληνικό αποτύπωμα και ήδη κάνει αίσθηση. Ανοιχτό από νωρίς το μεσημέρι μέχρι το βράδυ, σε έναν ατμοσφαιρικό χώρο δίπλα στην πισίνα και με φόντο τους φοίνικες, σε κερδίζει με την πρώτη ματιά χάρη στο σοφιστικέ design του με τοπικές και μίνιμαλ αναφορές. Κλασικά ελληνικά πιάτα, όπως το αρνάκι με αμπελόφυλλα, το ψάρι αβγολέμονο, τα γεμιστά, οι πίτες, τα γλυκά ταψιού μεταμορφώνονται σε σύγχρονες φινετσάτες δημιουργίες που κρατούν ατόφια την ουσία της γευστικής τους ταυτότητας σε μια κουζίνα ασφενδιανή και μοντέρνα ταυτόχρονα, που αξίζει και με το παραπάνω την επίσκεψη. 

Mazi mas Κως

Chef’s tip: "Το μποστάνι του ξενοδοχείου μάς εφοδιάζει με αρωματικά βότανα και εποχικά λαχανικά, ενώ τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα αναδεικνύουν τα πιάτα".

Κως, 2242440300, www.therosallsuitehotel.com, FB: Theros All Suite Hotel, IG: @therosallsuitehotel

"The Albergo Gelsomino Restaurant": Γευστική φινέτσα πάνω στο κύμα

The Albergo Gelsomino Restaurant Κως

Στο ισόγειο του ομώνυμου πολυτελούς ξενοδοχείου και πάνω στην παραλία, το πολυβραβευμένο all-day εστιατόριο "Albergo Gelsomino" προσφέρει ένα δημιουργικό μενού, σχεδιασμένο για δεύτερη χρονιά από τον βραβευμένο σεφ Γκίκα Ξενάκη και άριστα εκτελεσμένο από τον resident chef Δήμο Πίτση. Δοκιμάστε τη γιουβετσάδα με φρέσκο ψάρι ημέρας, ψητά ντοματίνια και σχοινόπρασο ή τα στριφτούδια με ντομάτα, γραβιέρα Νάξου και φρέσκο βασιλικό από το μεσημεριανό μενού και απολαύστε το πλήρες γαστρονομικό προφίλ του εστιατορίου στη ζώνη του dinner. Ξεκινήστε με ορεκτικά και πιάτα όπως τα κολοκυθάκια καρπάτσιο με κρέμα από ψητές ντομάτες, παλαιωμένο αρσενικό Νάξου και σταφύλι τουρσί και η χορτόπιτα με άγρια χόρτα, κρέμα κατσικίσιου τυριού και τραγανό φύλλο ή η ημίπαστη παλαμίδα με μάραθο, ζωμό βερίκοκου, κρίταμο και τραγανή κινόα, για να απολαύσετε έπειτα το μελωμένο αρνάκι με μελιτζάνα ιμάμ, καπνιστό γιαούρτι και σάλτσα δεντρολίβανου. Με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα η wine list του εστιατορίου, αξέχαστα τα signature cocktails της έμπειρης μπάρας! 

The Albergo Gelsomino Restaurant Κως

Chef’s tip: "Ο καλύτερος τρόπος για να ολοκληρώσετε το δείπνο σας είναι τα ανανεωμένα επιδόρπια του μενού, όπως τάρτα βανίλια με κόκκινα φρούτα ή cheesecake με μαρμελάδα από φρέσκες φράουλες και ρόζ πιπέρι".

Βασ. Γεωργίου 1, ξεν. "Albergo Gelsomino", Κως, 2242020200, 
gelsominohotel.com, FB: Albergo Gelsomino Hotel Kos, IG: @albergogelsominokos

Μεσσηνία

"Ammothines": Βιώσιμη νοστιμιά στην αγκαλιά της φύσης 

Ammothines Μεσσηνία

Σταθερά αγαπημένος προορισμός στην πάντα ανοιχτόκαρδη Μεσσηνία, το δροσερό κι ηλιόλουστο σκηνικό του "Ammothines" μάς υποδέχεται πάντα σαν μια αγκαλιά της φύσης. Ειδυλλιακά τοποθετημένο ακριβώς μπροστά στους εντυπωσιακούς αμμόλοφους της Γιάλοβας και μόλις δυο βήματα απ’ την αφράτη αμμουδιά, συνδυάζει γεύση και διαμονή σε ένα τοπίο απόλυτης χαλάρωσης κι απόλαυσης. Με eco λογική να διατρέχει όλες τις εκφάνσεις του χώρου, η κουζίνα του "Ammothines" δεν θα μπορούσε παρά να εφαρμόζει farm-to-table πρακτικές, συγκεντρώνοντας εκλεκτές πρώτες ύλες από το μποστάνι που βρίσκεται περιμετρικά του εστιατορίου, αλλά και από επιλεγμένες φάρμες και παραγωγούς της περιοχής. Με αυτά ως βάση, ο πάντα δημιουργικός σεφ Δημήτρης Τσώτσος συνθέτει πιάτα που εστιάζουν στην απλόχερη νοστιμιά και φέρνει στο πιάτο γεύσεις της γης και της θάλασσας, παντρεύοντας την παράδοση με την πρωτοτυπία. Έτσι, προτάσεις όπως τα "γιουβαρλάκια" ροφού με σαμπαγιόν αβγολέμονο και άρωμα πιπερόριζας ή το "φρικασέ" με χόρτα εποχής και άγρια μανιτάρια Ταϋγέτου είναι χαρακτηριστικές δημιουργίες του μενού, ενώ η τραβηχτή Μάνης με χειροποίητο ζυμάρι, καβουρδισμένο λουκάνικο, αβγό τηγανητό και μους άρμης είναι ένα από τα φαβορί που βρίσκουν πάντα θέση στο τραπέζι. Παράλληλα, τη γευστική εμπειρία σιγοντάρει η ενημερωμένη κάβα, με επιλεγμένες ετικέτες από τη Μεσσηνία, αλλά και όλη την Ελλάδα. 

Ammothines Μεσσηνία

Chef’s tip: "Εξαιρετικά υλικά από όλη την Ελλάδα, όπως πέστροφα Άρτας, χέλι Πρεβέζης και σύγκλινο Μάνης, μεταμορφώνονται σε πειραγμένες comfort συνταγές, ιδανικές για ταίριασμα με κάποια από τα επιλεγμένα μας αποστάγματα".

Πετροχώρι Μεσσηνίας, 2723041798, ammothines.gr, FB: Ammothines Restaurant
IG: ammothines_four_seas

Μύκονος

"YEVΟ by Bill&Coo Mykonos": Η νέα γεύση της Μυκόνου 

YEVΟ by Bill&Coo Mykonos

Το εμβληματικό ξενοδοχείο "Bill&Coo" της Μυκόνου παρουσιάζει φέτος το νέο του γευστικό κόνσεπτ, κάνοντας για ακόμα μία φορά τομή στον γαστρονομικό χάρτη του Νησιού των Ανέμων. Ονομάζεται "YEVΟ" κι έχει τη μεγάλη τύχη να βρίσκεται στα ικανά χέρια του νέου executive chef Άγγελου Μπακόπουλου, ο οποίος το οδηγεί με σιγουριά στα δημιουργικά πελάγη της μοντέρνας ελληνικής γεύσης. Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο σεφ εμπνέεται από την πλούσια γευστική παράδοση του νησιού και των Κυκλάδων και αξιοποιεί εξαιρετικά τοπικά υλικά ώστε να εκφράσουν τα αρώματα, τις υφές και πάνω απ’ όλα τη γεύση τους στον υπερθετικό βαθμό. Το γαστρονομικό αυτό ταξίδι βιώνεται σαν εμπειρία μέσα από τρία διαφορετικά μενού γευσιγνωσίας και περιλαμβάνει νέα και πρωτότυπα γευστικά λιμάνια, όπως οι καραβίδες αλά πολίτα, το περιστέρι με κουμκουάτ, παντζάρι και φουαγκρά ή το μοσχαράκι σοφρίτο σε μια ανατρεπτική εκδοχή με πατάτες Νάξου και παλαιωμένο ξίδι. Καθένα μόνο του αλλά και όλα μαζί αποτελούν μια πραγματική ωδή στο μεγαλείο των Κυκλάδων, φιλοτεχνημένη από τον Άγγελο Μπακόπουλο με φαντασία, μεράκι και καλλιτεχνική διάθεση, που αξίζει να απολαύσετε όσοι βρεθείτε φέτος στην πάντα ζεστή αγκαλιά του μυκονιάτικου καλοκαιριού. 

YEVΟ by Bill&Coo Mykonos

Chef’s tip: "Το αρχιπέλαγος των Κυκλάδων είναι ένας μοναδικός καμβάς έμπνευσης, ιδιαίτερα πλούσιος σε τοπικά προϊόντα τα οποία εντάσσουμε στο μενού, στη λογική του farm to table".

Ξεν. "Bill&Coo Suites and Lounge", Μεγάλη Άμμος, Μύκονος, 2289026292,
www.bill-coo-hotel.com, FB: Bill&Coo Hotels Mykonos, IG: billandcoowayoflife

Πάρος

"Parostià": Κοσμοπολίτικη βουτιά στη Μεσόγειο 

Parostià Πάρος

Από την πρώτη στιγμή που έκανε την εμφάνισή του στον γαστρονομικό χάρτη των Κυκλάδων, το παραλιακό εστιατόριο "Parostià" στο εκπληκτικό ξενοδοχείο "Cosme, a Luxury Collection Resort" της Πάρου συζητιέται έντονα για την εξαιρετική του κουζίνα. Καθόλου άδικα θα λέγαμε, μιας και επικεφαλής βρίσκεται ο διεθνούς φήμης Έλληνας σεφ Γιάννης Κιόρογλου, ο οποίος διαπρέπει σε εμβληματικά εστιατόρια του εξωτερικού, όπως το "La Petite Maison" των Καννών και το "La Guérite" στο μακρινό StBarth. Και εδώ, σε απόσταση αναπνοής από τη μαγευτική αμμουδιά της παραλίας των Αγίων Αναργύρων στη Νάουσα, παρουσιάζει την περίφημη "Medite-grecian" κουζίνα του, που είναι το πάθος του. Αυτό το τόσο ξεχωριστό και δημιουργικό πάντρεμα Ελλάδας και Μεσογείου μέσα από τη χαρακτηριστική ματιά του σεφ βρίσκει την έκφρασή του σε μοναδικές σπεσιαλιτέ, όπως το ασυναγώνιστο καλαμάρι με φινόκιο και πέστο αρωματικών ή το ολόκληρο ψάρι ημέρας που σερβίρεται σε σασίμι με αρωματικό ντρέσινγκ λεβάντας και μαντζουράνας. Αξίζει ακόμα να δοκιμάσετε τα πιάτα που εμπνέονται δημιουργικά από τις γεύσεις του νησιού, όπως το παραδοσιακό παστό ψάρι γούνα ή το σαλατούρι σε εκδοχή ceviche, και να χαρείτε το τέλειο γαστρονομικό ταξίδι στο παριανό καλοκαίρι. 

Parostià Πάρος

Chef’s tip: "Με τη 'Medite-grecian' κουζίνα θέλω να εκφράσω την ιδέα της ελληνικής φιλοξενίας και μαζί τις πλούσιες γευστικές παραδόσεις της Ελλάδας και της Μεσογείου".

Ξεν. "Cosme, a Luxury Collection Resort", Παραλία Αγίων Αναργύρων, Νάουσα, Πάρος, 2284440000, cosmehotelparos.com, FB: Cosme Paros, IG: Cosme Paros

Πήλιο

"El Resto Bar_Agapitos Villas & Guesthouses": Στο νόστιμο τερουάρ των κενταύρων

El Resto Bar_Agapitos Villas & Guesthouses Πήλιο

Δεν είναι μόνο το φόντο της ανοιχτής θάλασσας που αγκαλιάζεται από έναν πυκνό καμβά βλάστησης. Ή η ιστορία που τρέχει πίσω στους μύθους του βουνού των Κενταύρων, συναντώντας παράλληλα μια αίσθηση αβίαστης χαλαρότητας στα ατμοσφαιρικά δωμάτια, τις ρομαντικές σουίτες και τις σοφιστικέ οικογενειακές κατοικίες, τα πολύ δυνατά χαρτιά του "Agapitos Villas & Guesthouses". Στο μπουκέτο των παροχών του υπάρχει ένα εστιατόριο που νοστιμίζει ολόκληρη την περιοχή του Πηλίου, τιμώντας τη γαστρονομική της κουλτούρα και παράλληλα ραφινάροντάς τη, σε ένα ευρύτερο πλαίσιο μοντέρνας ελληνικής κουζίνας. Στο "El Resto Bar", ο βραβευμένος σεφ Κίμων Λίγδας επισυνάπτει στο ντόπιο συνταγολόγιο άριστες πρώτες ύλες από την ευρύτερη "γειτονιά", φροντίζοντας να περιορίσει αισθητά την ακτίνα των προμηθευτών και παραγωγών που εμπιστεύεται, σε μια act local-think global γευστική πρόταση, που θα θυμάστε για καιρό. 

El Resto Bar_Agapitos Villas & Guesthouses Πήλιο

Chef’s tip: "Μια ματιά στην πολύ ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών είναι επιβεβλημένη: θα βρείτε πολλές επιλογές από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα, για το ιδανικό pairing με τα πιάτα μας".

Μουρέσι, Πήλιο, 2426031005, pelion-agapitos.com, elresto.gr, FB: Πήλιο Agapitos Villas & Guesthouses, El Resto bar, IG: @agapitosvillas, @elrestobar.pelion

Ρόδος

"Hellas": Βιωματική γαστρονομία σε παραδοσιακό σκηνικό

Hellas Ρόδος

Η δροσερή αυλή με το ψηφιδωτό από "χοχλάκια", περιτριγυρισμένη από σκιερά ξινόδεντρα, και η σάλα με τη "λινδιακή σκέπαση", όπως στα παλιά καπετανόσπιτα, δίνουν τον τόνο στο όμορφο "Hellas" στους Πεύκους. Ο σεφ-ιδιοκτήτης Κυριάκος Ιακωβίδης μαζί με τη σεφ Ειρήνη Γεωργουδιού κρατούν τα γευστικά ηνία, προτείνοντας μια μοντέρνα ιδιοσυγκρασιακή κουζίνα, με έντονα τοπικό χαρακτήρα, δημιουργική μείξη της εμπειρίας και των μαγειρικών τους βιωμάτων. Με οδηγό τη ροδίτικη γευστική παράδοση, οι σεφ προτείνουν πιάτα όπως ο "βυθός" με ψάρια ημέρας, το παστίτσιο θαλασσινών με κιμά από θαλασσινά, το "Βλύχαινο" αρνί με "χόρτα της σύβρασης" και επιδόρπια όπως το "μελεκούνι" με παρφέ λευκής σοκολάτας, μπαχαρικά και εσπεριδοειδή, τραγανή κρούστα από σουσάμι και σορμπέ από φράπα. Φέτος κάνει την επίσημη εμφάνισή του και το μενού ημέρας "Από το κεφάλι στην ουρά", που αξιοποιεί δημιουργικά "δεύτερα" κομμάτια από ψάρια ημέρας όπως κεφάλι, συκώτι, κολάρο ή ακόμα και βράγχια σε ασυνήθιστες παρασκευές. Ολοκληρώστε την εμπειρία με κρασιά από τον ροδίτικο αμπελώνα, τον οποίο τιμούν δεόντως. 

Hellas Ρόδος

Chef’s tip: "Αφεθείτε στις προτάσεις των σεφ μας για να γνωρίσετε τη ροδίτικη κουζίνα, δοκιμάζοντας πιάτα που φαίνονται πιο ιδιαίτερα αλλά εμβαθύνουν στην τοπική παράδοση".

Πεύκοι, Ρόδος, 2244048316, www.hellas-pefkos.gr, FB: Hellas restaurant, IG: hellas_tastynation_restaurant

"Noble Gourmet Restaurant": Γαστρονομική ιστορία σε φίνα εκδοχή 

Noble Gourmet Restaurant Ρόδος

Σημείο αναφοράς στη γαστρονομική εξέλιξη της Ρόδου, με σειρά βραβείων στο ενεργητικό του και μία από τις πιο εντυπωσιακές θέες του νησιού για υπερατού του, το ατμοσφαιρικό rooftop εστιατόριο του ξενοδοχείου "Elysium Resort & Spa" μάς κλείνει για άλλη μία χρονιά ραντεβού με τη γαστρονομική ιστορία της Ρόδου σε φίνα δημιουργική απόδοση. Στις μαγειρικές επάλξεις, ο executive chef Γιώργος Τρουμούχης, σε συνεργασία με τον πολύ ικανό head chef του "Noble" Σπύρο Κουγιό, μεταφράζει με ευρηματική και άκρως ανανεωτική ματιά την τοπική γαστρονομική παράδοση σε βραβευμένα με Χρυσό Σκούφο και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας εκφραστικά πιάτα, με οδηγό τις τεχνικές αιχμής και βασικό συνομιλητή τη μνήμη και την ιστορία του τόπου. Με τις τοπικές πρώτες ύλες να κρατούν ρόλο πρωταγωνιστή (το ελαιόλαδο, για παράδειγμα, παράγεται αποκλειστικά για το εστιατόριο με ψυχρή έκθλιψη από τις ποικιλίες μανάκι, κορωνέικη και χονδρολιά), το "Noble" προσφέρει και φέτος τέσσερα μενού γευσιγνωσίας: το έξι σταδίων "Γνώρισε", που σταχυολογεί τις επιρροές του νησιού από Ανατολή και Δύση, το οκτώ σταδίων "Νοστάλγησε", το επίσης οκτώ σταδίων χορτοφαγικό "Μύρισε", αλλά και το δεκάξι σταδίων "Γεύσου", που προσφέρει μια ολιστική ροδίτικη εμπειρία. Εκτός από τη μοναδικότητα του concept, αυτό που κάνει το "Noble" να ξεχωρίζει είναι και η διάδραση του προσωπικού με τους καλεσμένους, με αρκετά από τα πιάτα να παρασκευάζονται μπροστά τους: στο πιάτο Αλιά, το κρέας "σιδερώνεται" μπροστά στον πελάτη από ένα σίδερο-αντίκα γεμισμένο με κάρβουνα, ενώ το σουπιόριζο καλύπτεται από "μετάξι" σουπιάς και πασπαλίζεται με άμμο από λινδιακό γαριδάκι, αποξηραμένο με φλούδες πορτοκαλιού και σπόρους φινόκιο.

Noble Gourmet Restaurant Ρόδος

Chef’s tip: "Τα μενού μας εξελίσσονται κάθε χρόνο με βάση αρχές όπως η μηδενική σπατάλη τροφίμων, ενώ ντόπιοι παραγωγοί και ψαράδες βάζουν το λιθαράκι τους ώστε τα πιάτα μας να εκφράζουν απόλυτα τη ροδίτικη γεύση".

Ξεν. "Elysium Resort & Spa", Καλλιθέα, Ρόδος, 2241045700, noble.gr, FB: Noble Gourmet Restaurant, IG: noblegourmetrestaurant

Σαντορίνη

"Fly Away": Υψηλές πτήσεις βραβευμένης γαστρονομίας 

Fly Away Σαντορίνη

Είναι καθηλωτική η εικόνα που αντικρίζεις όταν μπαίνεις στη βεράντα του "Fly Away", που μοιάζει σαν κομμάτι σχεδόν του υποβλητικού τοπίου, έτσι όπως το μαύρο της σαντορινιάς γης ανταλλάσσει χρώματα με το σκούρο της θάλασσας της Καλντέρας και η πισίνα του ξενοδοχείου "West East Suites" βάφεται στη φλογερή πορφύρα του ηλιοβασιλέματος. Και όπως το σκηνικό του επί σειρά ετών βραβευόμενου εστιατορίου μοιάζει με κομμάτι του τοπίου, έτσι και τα πιάτα που επιμελείται ο σεφ Στράτος Χαϊταρίδης είναι μπολιασμένα με τη γεύση του τόπου. Το καλωσόρισμα με ζυμωτό ψωμί και πουγκιά κρυσταλλωμένης ζάχαρης γεμισμένα με εκλεκτό ελαιόλαδο είναι μια γαστρονομική χρονομηχανή, που σε ταξιδεύει στην κουζίνα της γιαγιάς με όχημα την υψηλή τεχνική, ενώ δημιουργίες όπως το μοσχαράκι μπρεζέ με κρέμα καπνιστής μελιτζάνας και καψαλισμένο πελτέ απ’ τη Μήλο, το σιγομαγειρεμένο αρνάκι σε δύο υφές, με κρέμα καμένου πράσου και ντεμιγκλάς λαχανικών, ή ο αστακός με κρέμα από φιστίκι Αιγίνης, καπνιστή πανσέτα και μπισκ, προσφέρουν ένα ταξίδι αντιθέσεων με τελικό προορισμό τη γευστική φινέτσα. 

Fly Away Σαντορίνη

Chef’s tip: "Τα τοπικά και βιολογικά υλικά αποτελούν σταθερά τη ραχοκοκαλιά της γευστικής μας πρότασης, ενώ η προσεκτικά επιμελημένη λίστα κρασιών και τα απροσδόκητα κοκτέιλ μας ολοκληρώνουν τη γαστρονομική εμπειρία".

Ξεν. "West East Suites", Ημεροβίγλι, Σαντορίνη, 2286036279, www.westeastsuites.com, FB: West East Suites, IG: @westeastsuites

"MIA’S Restaurant": Η ελληνική κουζίνα στα κοσμοπολίτικά της

MIA’S Restaurant Σαντορίνη

Μία απ’ τις ομορφότερες και πιο θεαματικές boutique βεράντες της Καλντέρας έχει στη διάθεσή της η σαντορινιά "MIA’S". Οι αποστομωτικές βίστες της προς το γαλάζιο της θάλασσας και τα ασπρόσπιτα της Σαντορίνης δεν είναι ο βασικός λόγος για να επισκεφθείς το μπαλκόνι της ή την ατμοσφαιρική αρχοντική σάλα της: είναι οι φρέσκες, βαθιές γεύσεις της κουζίνας της, που αναβιώνουν με σύγχρονο πνεύμα την ελληνική κουζίνα μέσα από το όραμα της Ελληνοαμερικανίδας restaurateur Sellia Georges. Με το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας στην τροπαιοθήκη του, το εστιατορικό αυτό σουξέ της Οίας εισέρχεται στη νέα σεζόν με φόρα, με τη σεφ Elli Mitrai να ετοιμάζεται για ακόμη ένα καλοκαιρινό ταξίδι στην κοσμοπολίτικη πλευρά της ελληνικής κουζίνας.Έτσι, signature πιάτα, όπως η αθηναϊκή σαλάτα, το καρπάτσιο λαβράκι με χαβιάρι και η πεσκανδρίτσα μπρεζέ, θα εναλλάσσονται με νέες δημιουργίες που θα φέρνουν πάντα στο προσκήνιο την εκλεκτή πρώτη ύλη, ενώ για ακόμη μία χρονιά το μενού θα συνοδεύει η προσεκτικά δουλεμένη wine list, στην οποία ο πολυβραβευμένος sommelier Άρης Σκλαβενίτης συγκεντρώνει προτάσεις από φημισμένα ελληνικά και διεθνή οινοποιεία.

MIA’S Restaurant Σαντορίνη

Chef’s tip: "Ο χώρος του Balcony, στην άκρη της Καλντέρας, είναι ένα από τα ομορφότερα σημεία του νησιού για να απολαύσετε το δείπνο σας! Αντίστοιχα, δημιουργήσαμε και ένα ξεχωριστό lunch menu, με πιάτα όπως η τάρτα λευκής καπνιστής μελιτζάνας, οι κεφτέδες στο Josper και τα αχνιστά μύδια".

Οία, Σαντορίνη, 2286072072, www.mias.restaurant
FB: MIA'S Restaurant, IG: @mias.santorini

"Petra - Canaves Oia Suites": Ελληνικός μοντερνισμός με θέα υπερθέαμα

Petra - Canaves Oia Suites Σαντορίνη

Με φόντο μια αφοπλιστική βίστα της Καλντέρας και αύρα σπάνιου ρομάντσου, το "Petra" του "Canaves Oia Suites" παραμένει εστιατόριο αναφοράς στην Οία, όχι μόνο για το ατμοσφαιρικό setting του, αλλά και για τη δημιουργική ελληνικότητα που φέρνει στα πιάτα του ο executive chef του ομίλου, Τάσος Στεφάτος. O πολυβραβευμένος σεφ σερβίρει εδώ μια εύληπτη και κατανοητή, αλλά ταυτόχρονα συναρπαστική δημιουργική κουζίνα με σαφείς ελληνικές βάσεις, που απογειώνεται χάρη στην αρτιότητα των τεχνικών, αλλά και της εξαιρετικής πρώτης ύλης που έχει στη φαρέτρα του. Στα φετινά, πλήρως ανανεωμένα μενού, που σηματοδοτούν μια δημιουργική αναδόμηση της σπουδαίας διαδρομής του εστιατορίου, πιάτα όπως η κακαβιά και το καλαμάρι με φιστίκι αναδεικνύουν την αιγαιοπελαγίτικη γαστρονομική κληρονομιά, ενώ αναπάντεχα παντρέματα, όπως ο τραχανάς με το αβγό και η γαρίδα με τα άγρια μανιτάρια, αναδιατυπώνουν τις παραδόσεις της ενδοχώρας, συνθέτοντας μια γευστική εμπειρία που αντλεί από το χθες για να αρθρώσει μια γαστρονομία εντελώς σημερινή και απολαυστική. 

Petra - Canaves Oia Suites Σαντορίνη

Chef’s tip: "Η wine director μας, Ελίνα Δακανάλη, κάνει focus τόσο στον σαντορινιό, όσο και στον διεθνή αμπελώνα μέσα από μοναδικά οινικά ταιριάσματα, ενώ η λίστα με τα signature cocktails του Petra συντονίζεται με τις zero waste πρακτικές, αξιοποιώντας υλικά της κουζίνας".

Ξεν. "Canaves Oia Suites", Οία, Σαντορίνη, 2286071844, www.canaves.com, FB: Canaves Collection, IG: @PetraSantoriniGR, IG: @canavesoiasuites, IG: @canavescollection

"Elements": Έμπνευση από το παρελθόν, πιάτα από το μέλλον 

Elements Σαντορίνη

Με τον ατμοσφαιρικό του χώρο αφοπλιστικό και τη σάλα του να αιωρείται θαρρείς πάνω από τη θάλασσα, αγναντεύοντας τον κόλπο του Αμμουδιού και τον πυρωμένο ουρανό στη δύση του ηλίου, το εστιατόριο "Elements" του "Canaves Epitome" είναι ένα επιβλητικό κομψοτέχνημα από μόνο του. Ύστερα, όμως, έρχεται η εμπειρία dining που προσφέρει η ομάδα του, με τον σεφ Τάσο Στεφάτο να ηγείται μιας καλοκουρδισμένης μπριγκάδας, που κινείται με ακρίβεια στο υψηλό επίπεδο ενός απ’ τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας, όπως υποδηλώνουν και οι πολλαπλές βραβεύσεις του. Συνδυάζοντας τεχνικές αιχμής και βαθιά γνώση της παράδοσης, ο σεφ υπογράφει ένα μενού που δανείζεται στοιχεία από την Άπω Ανατολή, τη Μαύρη Ήπειρο και τον δυτικό κόσμο, για να τα διανθίσει με νότες Ελλάδας και να συνθέσει μια ταυτότητα πολυπρόσωπη, αλλά και μοναδική. Το "Σοφιγάδο - γράμμα από το Ιόνιο" κρύβει στον ταχυδρομικό φάκελο που φτάνει στο τραπέζι τη signature δριμύτητα της νοστιμιάς του σεφ, ενώ τα dry aged χτένια με λάχανο, μαύρο σκόρδο και σάλτσα αβγοτάραχου είναι χαρακτηριστικά της ντελικάτης ευρηματικότητας που χαρίζει στο εστιατόριο Χρυσό Σκούφο τα τελευταία χρόνια.

Elements Σαντορίνη

Chef’s tip: "Η κάβα μας εμπλουτίζεται συνεχώς με πολλές σπουδαίες και σπάνιες ετικέτες του ελληνικού και του διεθνούς αμπελώνα, ενώ τα κοκτέιλ μας είναι ο ιδανικός τρόπος να ξεκινήσετε τη βραδιά σας στο 'Elements' με θέα το ηλιοβασίλεμα".

Ξεν. "Canaves Epitome", Αμμούδι, Οία, 2286072499, www.canaves.com, FB: Canaves Collection, IG: @ElementsSantorini, IG: @canavesepitome, IG: @canavescollection

"Omnia": Ψαροφαγία με θέα το ηλιοβασίλεμα

Omnia Σαντορίνη

Ολοκαίνουργια προσθήκη στην καλοφαγική βεντάλια του σαντορινιού ομίλου πολυτελούς φιλοξενίας Canaves Collection, το εστιατόριο "Omnia" του ξενοδοχείου "Canaves Epitome" είναι μια foodto-share πρόταση υψηλής φινέτσας, με ιωδιούχα γεύση και μεσογειακό ταμπεραμέντο. Στον αεράτο, καλοκαιρινό χώρο με θέα την επιβλητική infinity πισίνα του ξενοδοχείου, ο σεφ Τάσος Στεφάτος σερβίρει μοντέρνα ψαροφαγία με έμφαση στην εξαιρετική πρώτη ύλη, αγάπη στην ωμοφαγία και τη σχάρα, αλλά και διάθεση για πειραματισμούς με αλλαντικά ψαριών και αναπάντεχες συνθέσεις, όπως το ιμάμ με καραβίδα, να δίνουν το τέμπο. Συνταγές των Κυκλάδων, όπως η ταπεινή λακέρδα και τα μπακαλιαράκια με σκορδαλιά, πιάνουν θέση πλάι σε βασιλιάδες της θάλασσας, σαν τον αστακό, τις καραβίδες και τα μεγάλα αιγαιοπελαγίτικα ψάρια, ενώ κλασικά φαβορί της ελληνικής παράδοσης, όπως το αβγολέμονο, συνταιριάζονται με θαλασσινούς θησαυρούς όπως οι φρέσκες γαρίδες. Έτσι, το μενού μάς ταξιδεύει σε όλη την παράδοση της ελληνικής καλοφαγίας, με έμφαση στην ψαροφαγία αξιώσεων και με την εκλεκτή, υψηλού επιπέδου πρώτη ύλη να πρωταγωνιστεί, συνθέτοντας ένα παιχνιδιάρικο γευστικό παλμαρέ, όπου η φρεσκάδα της θάλασσας είναι ο απόλυτος σταρ, και οι περισσότερες από 200 ετικέτες της κάβας, από τοπικούς παραγωγούς και εκλεκτά διεθνή terroirs απογειώνουν την εμπειρία. 

Omnia Σαντορίνη

Chef’s tip: "Ιδανική στιγμή για να απολαύσετε το 'Omnia' είναι η ώρα του ηλιοβασιλέματος, με τον πυρωμένο ουρανό να αντανακλάται στην infinity πισίνα και τη μεθυστική διάθεση της στιγμής να συμπυκνώνεται σε ένα από τα signature cocktails μας".

Ξεν. "Canaves Epitome", Αμμούδι, Οία, 2286072499, www.canaves.com, FB: Canaves Collection, IG: @Omnia_Santorini, IG: @canavesepitome, IG: @canavescollection

Χαλκιδική

"Kamares": Δημιουργική ελληνικότητα σε γαλάζιο φόντο

Kamares Χαλκιδική

Διανύοντας τη νέα του εποχή ήδη από πέρυσι, το εμβληματικό "Eagles Resort" στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, με 50 χρόνια παρουσίας στον ξενοδοχειακό χάρτη της χώρας, δηλώνει πανέτοιμο να απλώσει, όχι μόνο την ολόφρεσκη γαστρονομική του πρόταση, αλλά και την εστιατορική του αρχοντιά. Ενορχηστρωτής του νέου δημιουργικού χαρακτήρα του εστιατορίου "Kamares" δεν είναι άλλος από τον βραβευμένο με αστέρι Michelin και Χρυσούς Σκούφους Αλέξανδρο Τσιοτίνη. Ένας από τους πιο επιδραστικούς σεφ της γενιάς του, βρίσκει το ιδανικό location για να παρουσιάσει με τη χαρακτηριστική του αλεγρία το σήμερα της ελληνικής γαστρονομίας, εκεί που η υψηλή τεχνική και ακρίβεια συναντούν την ευρηματικότητα, πάντα με κεντρικό γνώμονα τη γεύση. Σε μια υπέροχη, καταπράσινη βεράντα με ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα και ένα μαγικό ηλιοβασίλεμα στο κάδρο, το γαστρονομικό project, που αφομοιώνει την ιδιοσυγκρασιακή ταυτότητα του Αλεξάνδρου Τσιοτίνη, φέρνει στο προσκήνιο συνταγές που έχουν διαποτίσει τις γευστικές μας μνήμες και εδώ αποκτούν ένα αναπάντεχο fine comfort ταμπεραμέντο, όπως τα αρνίσια παϊδάκια σε κρούστα μυρωδικών με πούδρα από καμένα σπαράγγια και κρέμα λεμονιού, καθώς και τα χτένια με ημίλιαστα ντοματίνια, αβγολέμονο ντομάτας και χόρτα στα κάρβουνα.

Kamares Χαλκιδική

Chef’s tip: "Φέτος στο οπλοστάσιό μας μπαίνουν προϊόντα από το δικό μας μπoστάνι στο resort μαζί με την πρώτη ύλη που καταφθάνει καθημερινά από παραγωγούς της Χαλκιδικής και ψαράδες της ευρύτερης περιοχής".

Ουρανούπολη, ξεν. "Eagles Resort", Χαλκιδική, 2377440050, www.eaglesresort.gr

"Μαρίνα": Θάλασσα στο πιάτο και στο βλέμμα 

Μαρίνα Χαλκιδική

Με την απλόχωρη βεράντα της να αγναντεύει τη θάλασσα της Νέας Ποτίδαιας, σαν το φιλόξενο ντεκ ενός κρουαζιερόπλοιου, η "Μαρίνα" της Χαλκιδικής είναι ένα καλοφαγικό λιμάνι στο οποίο ανυπομονούμε να αγκυροβολήσουμε κάθε φορά που η πυξίδα μας στρέφεται στα βόρεια και ξανοιγόμαστε για τον πάντα ζωηρό προορισμό. Εστιατόριο αξιώσεων, με ιστορία στη νοστιμιά, αλλά και βραβεύσεις που πηγαίνουν χρόνια πίσω, η "Μαρίνα" έχει ως βασικό όπλο στη φαρέτρα της τα εξαιρετικά ψάρια και θαλασσινά, που ανακαλύπτει και συγκεντρώνει ο ιδιοκτήτης της, Κώστας Κανακάρης. Άλλο τόσο σημαντική, όμως, είναι και η φινετσάτη διαχείρισή τους από την κουζίνα, σε πιάτα που αναδεικνύουν τη θαλασσινή νοστιμιά της πρώτης ύλης, φέρνοντας την αυθεντική τους γεύση στο προσκήνιο. Κλασικοί μεζέδες ανοίγουν με μεράκι το τραπέζι, γαρίδες, καραβίδες και άλλα οστρακόδερμα γοητεύουν με τη χυμώδη νοστιμιά τους, η μπουγιαμπέσα "γράφει" στη μνήμη, ενώ η γαριδομακαρονάδα τους θα σας χρησιμεύσει ως μέτρο σύγκρισης για όλες τις γαριδομακαρονάδες που έχετε φάει και θα φάτε αλλού. Παράλληλα, τα ωμά της "Μαρίνας", από καρπάτσιο και ταρτάρ μέχρι μερακλίδικες, ευρηματικές συνθέσεις που συντονίζουν το αγαπημένο θαλασσινό εστιατόριο με τις γαστρονομικές εξελίξεις, συμπληρώνουν την εστιατορική πρόταση, ενώ η δουλεμένη wine list απογειώνει την εμπειρία.

Μαρίνα Χαλκιδική

Chef’s tip: "Ρίξτε μια ματιά στα μεγάλα ψάρια της ημέρας και ζητήστε μας να σας τα ετοιμάσουμε ψητά, τηγανητά, ποσέ, ή όπως αλλιώς σας αρέσουν, μη χάσετε όμως την ευκαιρία να δοκιμάσετε και τα διάσημα λινγκουίνι με γαρίδες, με γεύση που θα σας μείνει αξέχαστη".

Νέα Ποτίδαια, Χαλκιδική, 2373041570, 2373041825, marina-fish.gr
FB: Marina Fish Restaurant Potide

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα olive oil bar είναι δυναμική παγκόσμια τάση

Όταν η διάσημη pop star Dua Lipa κάνει viral το παγωτό βανίλια περιχυμένο με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ο olive oil sommelier έχει νόημα στα ελληνικά εστιατόρια. Olive oil bar σε βραβευμένα ρεστοράν, διακεκριμένα ελαιόλαδα στον δικό μας διεθνή διαγωνισμό Athena, και δημιουργικό καρύκευμα με ελαιόλαδο στη χώρα που το γέννησε και όχι μόνο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
28/06/2024

Στα "Koi Sushi Bar" δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις και δεν σε απασχολεί!

Το brand που έκανε το σούσι τάση για όλους μας περιμένει στα πιο αγαπημένα σημεία της πόλης με ανανεωμένες γεύσεις πλάι στα δημοφιλή ιαπωνικά classics.

Santana Naxos: Το πιο παλιό beach bar του νησιού συγκλονίζει με τη θέα, αλλά και τις γεύσεις του

Το Santana ξεφεύγει από τις κλασικές συνταγές και σε ταξιδεύει γευστικά με πιο σύγχρονες και δημιουργικές προτάσεις.

Η Πάρος σε μπουκιές

Ένας ευπρόσδεκτος αέρας ανανέωσης φυσά στον αγαπημένο αυτό τόπο των Κυκλάδων και φουσκώνει ολοένα περισσότερο τα γαστρονομικά του πανιά.

Basegrill

Η διάσημη "κρεατερί" του Περιστερίου επεκτάθηκε με δεύτερο εστιατόριο στη Γλυφάδα και έχει ανέβει επίπεδο.