"4Hands": Το νέο smash burger της Αθήνας

Το νέο μπεργεράδικο της Αθήνας το υπογράφει ένα μισελενάτο δίδυμο που αποτελείται από τους Γιώργο Παπαζαχαρία και Θάνο Φέσκο.

4Hands

Το street-food αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της Αθήνας, στο οποίο οι σεφ Γιώργος Παπαζαχαρίας και Θάνος Φέσκος έρχονται να αφήσουν το δικό τους στίγμα με το άνοιγμα του "4Hands", που βρίκεται στο Athens Street Hub στο κέντρο της πόλης. Με έμπνευση από τα food court της Ευρώπης και της Αμερικής, το Athens Street Hub αποτελεί μια νέα πρόταση στην καρδιά της πόλης. Σε έναν χώρο cool και ανεπιτήδευτο με urban αισθητική υπάρχουν container τα οποία έχουν μετατραπεί σε καντίνες και μπαρ και έναν κήπο που μπορείς να απολαύσεις μια εναλλακτική εμπειρία αυθεντικού street-food, cocktail και aperitivo.

Ο Γιώργος Παπαζαχαρίας έχει περάσει από τις πιο γνωστές κουζίνες σκανδιναβικών εστιατορίων όπως το "Maaemo" (3 αστέρια Michelin) και το "Under" του μοναδικού υποθαλάσσιου εστιατορίου στον κόσμο (1 αστέρι Michelin). Το γαστρονομικό του ταξίδι όμως ξεκίνησε στο "Alinea" του Σικάγο και συνέχισε στο "Quique Dacosta" κοντά στη Βαλένθια, όπου και τα δύο εστιατόρια έχουν από 3 αστέρια Michelin το καθένα.  

Ο Θάνος Φέσκος ανακάλυψε το ταλέντο και το πάθος του για τη μαγειρική στο στρατό. Στη συνέχεια πραγματοποίησε μια αξιοσημείωτη πορεία στη γαστρονομία και έγινε λάτρης της πειραματικής κουζίνας. Ξεκίνησε την καριέρα του στο "Rigiblick" (1 αστέρι Michelin), έχοντας στη συνέχεια περάσει από βραβευμένα εστιατόρια της Γερμανίας (Ox and Klee – 2 αστέρια Michelin) και της Αμερικής (Benu και Medowοod – το καθένα βραβευμένα με 3 αστέρια Michelin). Εργάστηκε για τέσσερα χρόνια στο "Geranium" της Κοπεγχάγης (3 αστέρια Michelin), κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα για να δουλέψει στο εστιατόρια "Χύτρα" και να ξαναγυρίσει και πάλι στο "Geranium" ως Assistant Head Chef του Rasmus Kofoed για ακόμα πέντε.

4Hands

Το μισελενάτο δίδυμο γνωρίστηκε στη Δανία και από τότε έχουν χαράξει κοινή πορεία καθώς μοιράζονται κοινούς στόχους και μαγειρικές αξίες. Η νέα τους πρόκληση είναι να φέρνουν κάτι διαφορετικό στη γαστρονομική σκηνή, εφαρμόζοντας τις γνώσεις και την εμπειρία του fine dining σε burgers και τηγανιτές πατάτες, που μπορείς να απολαύσεις στο "4Hands" που βρίσκεται στο Athens Street Hub.

Ο σεφ Παπαζαχαρίας δήλωσε: "Γενικά είμαι της άποψης ότι οι αυλές και οι πίσω πόρτες street-food μαγαζιών ή περιοχών κρύβουν τις αλήθειες της πόλης που σε κάνουν να αισθάνεσαι οικεία". Από την άλλη ο σεφ Φέσκος είπε πως "Οι άνθρωποι που φτιάχνουν street-food έχουν ανιδιοτελή και ατελείωτη αγάπη και αποζητούν το χαμόγελο της ευχαρίστησης αυτού που το γεύεται". 

4Hands

Τι σημαίνει όμως το 4Hands; Το όνομα αναφέρεται στον γνωστό, στο εστιατορικό κοινό, όρο, που περιγράφει τη συνθήκη όπου δύο γνωστοί σεφ, συνεργάζονται και δημιουργούν ένα μοναδικό μενού. 4Hands, όπως, ένα μενού και τέσσερα χέρια που πειραματίζονται με street-food συνταγές, σε ένα μενού μόνο για σένα. Η γνώση και η δημιουργικότητα που έχουν αποκτήσει οι δύο σεφ στις κουζίνες των fine dining εστιατορίων, έχει αποτυπωθεί στο burger που θα επιλέξεις να δοκιμάσεις στο "4Ηands". Το μενού αποτελείται από τρία burger (Cheeseburger, Double Cheeseburger, Oklahoma), νόστιμες τηγανιτές πατάτες που θυμίζουν αλμυρά churros και δύο sauce την κλασσική 4Ηands sauce και την Dripping Knowledge.

Το 4Ηands λειτουργεί για τον Ιούνιο, Τετάρτη έως Κυριακή 7 μ.μ.-12 π.μ.

Κεραμεικού 111 & Μυκάλης, Kεραμεικός, IG: @4hands.ath

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.