H ψαροταβέρνα του Γκαζιού στρώνει τα τραπέζια της στο Μικρολίμανο και με πρώτο πιάτο την πιο όμορφη θέα της Καστέλλας σερβίρει όλα τα ωραία του ωκεανού. Με φόντο τα ιστιοπλοϊκά της μαρίνας, τα καλύτερα από φημισμένους ψαρότοπους αρμενίζουν στην κουζίνα του Αρτέμη Δαρζέντα, που με μεράκι και τεχνική επιμελείται παραδοσιακές αλλά και δημιουργικές γεύσεις σε ένα από τα καλύτερα fish restaurants της πόλης. Σφυρίδες, σηκιοί, χριστόψαρα, μανάλια, φαγκριά, αλλά και αέρινα τηγανισμένα μικρόψαρα περνούν από το κύμα στο πιάτο, αποδεικνύοντας ότι το καλό ψάρι θέλει τέχνη. Στα τραπέζια του αφήνουν εποχή –μεταξύ πολλών άλλων– πιάτα όπως το χειροποίητο καπνιστό σκουμπρί, που σερβίρεται με μαρινάδα μπαχαρικών και τραγανό φρέσκο κρεμμύδι, τις πένες με κιμά σκορπίνας, αλλά και καλοφτιαγμένα σεβίτσε.
Tip: Στην ενημερωμένη κάβα του θα βρείτε αποστάγματα που θα συνδυάσετε με κλασικούς ή λιγότερο συνηθισμένους μεζέδες.
Παπαναστασίου 60, Πειραιάς, 2103466896, psiart.gr, FB: Ψ...art