Gargaretta: Έμπνευση από μία από τις παλαιότερες γειτονιές της Αθήνας!

Η Gargaretta δεν είναι απλά ένα όνομα αλλά μία ολόκληρη αναδρομή στην ιστορία της ομώνυμης Αθηναϊκής συνοικίας, Γαργαρέττα.

Gargaretta

Ένας όμορφος χώρος που αποπνέει τον αέρα μιας άλλης εποχής, καθώς έχει διατηρήσει στοιχεία και υλικά από το παλιό κτίριο ενώ παντρεύει με μαγικό τρόπο σύγχρονες τάσεις και industrial διάθεση, η Gargaretta είναι ένα από τα πιο όμορφα bistrot της περιοχής. 

Gargaretta

Καθημερινά από τις 5 μ.μ. και Σαββατοκύριακα από τις 10 π.μ., εδώ θα απολαύσετε τον καφέ σας, smoothies, φανταστικά cocktails, κρασιά από τους κορυφαίους αμπελώνες της Ελλάδας και του κόσμου αλλά και ένα μενού-ωδή στην πιο αγνή και δημιουργική πλευρά της Ελληνικής και Μεσογειακής κουζίνας, με επιμέλεια από τον Χρύσανθο Μανωλόπουλο και εκτέλεση από τον Chef Δημήτρη Μαγριπλή.

Η δροσιστική σαλάτα εποχής με κινόα και πεπόνι, η ευφάνταστη χωριάτικη μέσα σε μία σφαίρα ντομάτας με γαλένι και χόρτα εποχής, το δημιουργικό μοσχαρίσιο ταρτάρ με πλιγούρι και καπνιστό γιαούρτι, τα μοναδικά χειροποίητα νιόκι με καπνιστό χέλι, το εξαιρετικό φρέσκο κριθαράκι με καλαμαράκια και το ακαταμάχητο λαυράκι με καπνιστή μελιτζάνα και σταμναγκάθι είναι κάποια από τα πιάτα που θα σας παρασύρουν σε μία γαστρονομική αποκάλυψη.

Gargaretta

Είτε επιλέξετε τον εξωτερικό, cozy χώρο δίπλα στο μικρό, καταπράσινο παρκάκι του σημείου ή τον εσωτερικό minimal χώρο που κατακλύζεται από φυσικό φως, η Gargaretta είναι must για να κλείσετε την βόλτα σας στο ιστορικό κέντρο της πόλης σε μία ανάσα δροσιάς και χαλάρωσης. 

Gargaretta

Και αν παρακολουθήσετε κάποια παράσταση στο Ηρώδειο, περάστε μετά από τη Gargaretta για ένα ποτήρι κρασί ή cocktail συνοδεία του ειδικού after-theatre menu.

Gargaretta

Και φέτος το καλοκαίρι, η Gargaretta θα μας ταξιδέψει σε έναν απολαυστικό γευστικό κόσμο, λίγα μέτρα από την Ακρόπολη, το Μουσείο της Ακρόπολης και το Ηρώδειο!

Gargaretta

Κρατήσεις: info.gargaretta@gmail.com, 210 9228713 
www.gargaretta.gr 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τελικά, που θα φάμε έναν καλό μουσακά στην Αθήνα;

Εκείνα τα μέρη της πόλης που σέβονται το (περίπου) εθνικό μας φαγητό, γητεύουν γευστικά κηπευτικά, καλμάρουν μπαχαρικά και στρώνουν χοντρόκοκκο κιμά, προτού δαμάσουν τα κύματα της μπεσαμέλ.

Τα σουβλάκια του κέντρου

Ένα update στα σημεία του αθηναϊκού downtown που αποθεώνουν το εθνικό street food.

"Coda Dessert Dining": Το γλυκό με νέους κανόνες

Επαναπροσδιορίζοντας τις νόρμες της καλοφαγίας, ο René Frank, chef-συνιδιοκτήτης του πρώτου -και μοναδικού- εστιατορίου επιδορπίων στη Γερμανία, καλιμπράρει την τέχνη της ζαχαροπλαστικής σε στέρεες γευστικές ερμηνείες.

Point A: Δείπνο και ποτό υπό το βλέμμα της Ακρόπολης!

Το πιο όμορφο rooftop της Αθήνας, το Point A Restaurant & Bar, είναι εδώ για ακόμα μία χρονιά.