"Fellows": Comfort dining στον αστικό κήπο της Ριζάρη

Το all-day café bar restaurant πιάνει πόστο σε ένα κατάφυτο ξέφωτο στην καρδιά της πόλης και ξεδιπλώνει μια γευστική πρόταση που θα σε κάνει να επιστρέφεις ξανά και ξανά.

'Fellows': Comfort dining στον αστικό κήπο της Ριζάρη

Έχει μια καταπραϋντική φρεσκάδα ο κήπος της Ριζάρη από μόνος του. Βλέπεις, τοποθετημένος σε ένα εξαιρετικά προνομιακό location στην καρδιά της Αθήνας, αλλά παράλληλα σχεδόν απομονωμένος στο δικό του σύμπαν (μία ανάσα από το σταθμό του μετρό Ευαγγελισμός και στο σημείο όπου το Κολωνάκι ακουμπάει στο Παγκράτι), αποτελεί δίχως δεύτερη σκέψη μια πραγματική όαση για τις πιο ζεστές ημέρες του χρόνου – αλλά σίγουρα όχι μόνο γι’ αυτές. Ακριβώς μέσα σε αυτό το καταπράσινο και αναζωογονητικό σκηνικό, γεμάτο καλλωπιστικά και αρωματικά φυτά, το "Fellows" φιλοδοξεί να προσφέρει –και το κάνει ήδη– μια διαφορετική εμπειρία.

Το μπαρ εστιατόριο Fellows στη Ριζάρη 10
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπαρ εστιατόριο Fellows στη Ριζάρη 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπαρ εστιατόριο Fellows στη Ριζάρη 5
© Λεωνίδας Τούμπανος

Οικείο και άνετο όσο ακριβώς υπόσχεται το όνομά του, δείχνει έτοιμο να αποκαλύψει όλες τις πτυχές της φυσιογνωμίας του. Στο all-day café bar restaurant τα πάντα δείχνουν να είναι προσεγμένα στην εντέλεια: από το πρώτο "καλημέρα" (ή "καλησπέρα", αν προτιμάς) των ανθρώπων του πολύ καλού σέρβις μέχρι την κατανομή των τραπεζιών, την επιλογή των υλικών και της μουσικής. Και, προφανώς, σε οτιδήποτε προκύπτει από την μπάρα ή την κουζίνα του. 

Το μπαρ εστιατόριο Fellows στη Ριζάρη 11
© Λεωνίδας Τούμπανος

Εκεί κινεί τα νήματα ο σεφ Χάρη Μανέλης (με εμπειρία, μεταξύ άλλων, από Λονδίνο και το μυκονιάτικο "Destino") εκείνος που κινεί τα νήματα, παρουσιάζοντας μία γευστική πρόταση εύκολα αναγνώσιμη, που πατά στιβαρά σε comfort ιδέες και ενσωματώνει προσεκτικά κάποια ασιατικά στοιχεία.

Η γενική αίσθηση, όμως, βγάζει ξεκάθαρα Μεσόγειο – και παίζει σαν ιδανικό fit στο όλο κόνσεπτ εδώ. Ανάμεσα στα ενδιαφέροντα πιάτα της περιεκτικής κάρτας θα δοκιμάσεις, μεταξύ άλλων, ένα ψητό κοτόπουλο με ταμπουλέ –αλήθεια, υπάρχει καταλληλότερo πιάτο για light lunch;– που, πέρα από το ζουμερό του ψήσιμο, ξεχωρίζει για τη θαυμάσια και δροσιστική ραΐτα (η προσθήκη του δυόσμου δίνει άλλη διάσταση στο σύνολο) που το συνοδεύει.

Το μπαρ εστιατόριο Fellows στη Ριζάρη 8
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπαρ εστιατόριο Fellows στη Ριζάρη 7
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπαρ εστιατόριο Fellows στη Ριζάρη 9
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το όμορφα χυλωμένο ριζότο με κολοκύθα, κουκουνάρι, τραγανό φασκόμηλο και μπερ νουαζέτ από την πλευρά του τικάρει όλα εκείνα τα κουτάκια που καθιστούν αξιόλογο κάθε πιάτο του είδους. Θριαμβευτικό φινάλε με πορτοκαλόπιτα, που τη σιγοντάρει κρέμα passion fruit, montee μπαχαρικών και τη δροσίζει παγωτό βανίλια. Αξιόλογα κοκτέιλ (classics με twists) και προσεκτικά διαλεγμένες ετικέτες κρασιών. Ακριβώς δίπλα, το θερινό σινεμά, προσφέρει την ευκαιρία για ένα ιδανικό combo διασκέδασης.

Must taste

  • Ο ελαφρώς παστός σολομός gravlax αποκτά άλλη διάσταση χάρη στο αβοκάντο, το wasabi και τα homemade τραγανά κρουτόν.
  • Οι vegetarians της πόλης –και σίγουρα όχι μόνο αυτοί– θα λατρέψουν τα σοταρισμένα πορτσίνι με εθιστικό χούμους με φέτα.
  • Τα paccheri με πάστα τρούφας, τσορίθο και σχοινόπρασο είναι λόγος να επιστρέφεις ξανά και ξανά.

Τα μανιτάρια στο Fellows

Paccheri στο Fellows

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια