The World's 50 Best Restaurants: Τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2024

Το Disfrutar στην κορυφή του γαστρονομικού σύμπαντος.

The World's 50 Best Restaurants: Τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2024 Disfrutar

The World’s 50 Best Restaurants 2024 λοιπόν. Η περίφημη λίστα του κορυφαίου θεσμού έγινε γνωστή πριν λίγες ώρες, όταν στο 'Wynn Las Vegas' και στη λαμπερή πόλη της Νεβάδα έγιναν γνωστά τα καλύτερα εστιατόρια του πλανήτη για το έτος που διανύουμε.

Η 22η έκδοση της ετήσιας κατάταξης περιλαμβάνει εστιατόρια από 26 περιοχές, πέντε ηπείρους και οκτώ συναρπαστικές νέες εισόδους και επανεισόδους.

Πριν από οτιδήποτε άλλο, να πέσει το βίντεο:

Από την Βαρκελώνη στην κορυφή του κόσμου

Στην κορυφή του γαστρονομικού σύμπαντος για το 2024 βρίσκεται το Disfrutar από την Βαρκελώνη, με τα Asador Etxebarri (Ατσόντο, Χώρα των Βάσκων, Ισπανία), Table by Bruno Verjus (Παρίσι, Γαλλία), Diverxo (Μαδρίτη, Ισπανία) και Maido (Λίμα, Περού) να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα. 

'Οσον αφορά τα εστιατόρια που βρέθηκαν για πρώτη φορά στα 50 καλύτερα του κόσμου, αυτά είναι τα La Colombe (Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική - νο.49), Mingles (Σεούλ, Νότια Κορέα - νο.44), Wing (Χονγκ Κονγκ, Κίνα -νο.20). Στο πεδίο των επανεισόδων, βρίσκουμε ξανά στη λίστα των The World's 50 Best Restaurants το Sühring των δίδυμων Mathias και Thomas Sühring (νο.23 - Μπανγκόγκ, Ταϊλάνδη), το flagship restaurant του Alberto Landgraf Oteque (νο.37 - Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία), το Sorn του Supaksorn ‘Ice’ Jongsiri (νο.23 - Μπανκγόγκ, Ταϊλάνδη), το βιοδυναμικό Arpège του Alain Passard (Παρίσι, Γαλλία - νο.45) και το SingleThread των Kyle και Katina Connaughton (Χέλντσμπεργκ, Καλιφόρνια, ΗΠΑ - νο.46).

Διαβάστε Επίσης

Ούτε αυτή τη φορά κάποιο ελληνικό εστιατόριο κατόρθωσε να τρυπώσει στη λίστα - το ίδιο συνέβη και σε εκείνη των 51-100, που έγινε γνωστή μερικές ημέρες πριν. Γεγονός που μαρτυρά πως κάτι πρέπει να αλλάξει ως προς την καινοτομία και την πρωτοπορία στα γευστικά σποτ της χώρας, καθώς επίσης να συμβεί και μία πολύ οργανωμένη, σοβαρή και ενδελεχής προσπάθεια από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Αν, βέβαια, είναι κάτι που μας αφορά η εν λόγω κατάταξη. 

Αναλυτικά η λίστα των The World's 50 Best Restaurants 2024 εδώ.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια