Τα "Kohylia" υποδέχονται τη νέα σεζόν με λαμπερό opening

Το εμβληματικό εστιατόριο του «Grand Resort Lagonisi» μπαίνει στο καλοκαίρι με ένα ακόμη συναρπαστικό παλμαρέ πανασιατικό γεύσεων, με την υπογραφή του πρωτοστάτη της Nikkei κουζίνας, σεφ Θάνου Στασινού.

Kohylia Grand Resort Lagonisi 2024

Σε μια εκπληκτική τοποθεσία δίπλα στη θάλασσα, το εστιατόριο "Kohylia" του "Grand Resort Lagonissi" προσθέτει κι αυτή τη σεζόν μια ακόμη σελίδα στην πορεία του, με επικεφαλής τον έμπειρο και βραβευμένο chef Θάνο Στασινό, που ήδη από το περσινό καλοκαίρι χαράσσει τη γαστρονομική ρότα του "Kohylia" προς τη Nikkei κουζίνα στην οποία ειδικεύεται, ενσωματώνοντας όμως κορυφαία ελληνικά, τοπικά προϊόντα.

Kohylia Grand Resort Lagonisi 2024

Το ξύλινο deck με την πανοραμική θέα, που μοιάζει να ίπταται πάνω από το νερό, ανεβάζει τα ρομαντικά vibes καθώς λούζεται στο καλοκαιρινό ηλιοβασίλεμα, ενώ η εξωτική διάθεση "βασιλεύει" και στην asian chic σάλα με το τεράστιο ενυδρείο, υπογραμμίζοντας την ταξιδιάρικη προσωπικότητα  του εστιατορίου. Προσωπικότητα που ταιριάζει "γάντι" με την free spirit ιδιοσυγκρασία του chef και συντονίζεται απόλυτα με τις δημιουργικές, signature γευστικές προτάσεις.

Kohylia Grand Resort Lagonisi 2024

Το δείπνο στα "Kohylia" ξεκινά με στρείδια με μπεσαμέλ chorizo, περουβιανά folders, δηλαδή τραγανά φύλλα από tortilla γεμισμένα με μοσχάρι και δροσερή Pico de Gallo, ιαπωνικά μοσχαρίσια tsukune με σως από καπνιστή μελιτζάνα, σαν ένα εξωτικό χουνκιάρ μπεγιεντί, αλλά και πρωτότυπα gyoza, γεμιστά με ιβηρικό χοιρινό σε κρέμα πράσο και αφρό αυγολέμονο. Από τις σαλάτες ξεχωρίζει αυτή με τα king oyster μανιτάρια, πίκλες αγριοράπανου και σάλτσα από φιστίκι Αιγίνης.

Kohylia Grand Resort Lagonisi 2024

Σειρά παίρνουν τα ωμά, με κορυφαίο το ceviche με φρέσκο ντόπιο λαβράκι, γλυκοπατάτα, κόλιανδρο και πιπεριές Aji Amarillo, αλλά και το πικάντικο tiradito τόνου, που σερβίρεται με φλογερή σάλτσα στρειδιών. Από την ενότητα των signature nigiri στα "Kohylia", αξίζει να σταθείται σε εκείνα με foie gras και γλυκόξινη gastrique, ενώ στη συνέχεια την παράσταση κλέβουν τα κυρίως, και ειδικά τη φρέσκια σφυρίδα σε αναπάντεχο συνδυασμό με από ρίζα Αμαζονίου taro. Παράλληλα, το πληθωρικό surf n’ turf παιχνίδι του αστακού με μοσχαρίσιο φιλέτο, fois gras και bisque κατακτά και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, ενώ το γευστικό ταξίδι ολοκληρώνεται γλυκά με το ανάλαφρο cheesecake από την Χώρα των Βάσκων και την κρέμα καραμελωμένης σοκολάτας με crumble κακάο και παγωτό αλμυρής καραμέλας.

Kohylia Grand Resort Lagonisi 2024

Η οινική λίστα, που έχει επιμεληθεί και ανανεώνει συνεχώς ο Χρήστος Σαλίβερος , ώστε να συμπληρώνει το γαστρονομικό παζλ, περιλαμβάνει κορυφαίες επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα, καθώς και προσεχτικά διαλεγμένες ετικέτες παραγωγών του εξωτερικού, ενώ για τους λάτρεις των cocktails η λίστα των signature του "Kohylia" είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο καλοποσίας που θα ευχαριστηθείτε είτε πριν, είτε μετά, είτε και κατά τη διάρκεια του γεύματός σας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.