To "Ex Machina" του Άνταμ Κοντοβά που εντυπωσίασε με το άνοιγμά του την αθηναϊκή σκηνή παρουσιάζει το πρώτο του γαστρονομικό pop up με ελληνικό χρώμα, στρέφοντας τα φώτα σε Έλληνες σεφ που έχουν χαράξει αξιοσημείωτη καριέρα στο εξωτερικό, αλλά το ταμπεραμέντο τους παραμένει "ανεξερεύνητο" στην Ελλάδα. Έχουν προγραμματιστεί τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις όπου οι βιρτουόζοι σεφ θα ξεδιπλώσουν τη δημιουργικότητα, και το πάθος τους. Τα κρασιά που θα συνοδεύουν αυτά τα δείπνα παράγονται νέες ταλαντούχες Ελληνίδες οινοποιούς.
Το εναρκτήριο λάκτισμα θα γίνει την Πέμπτη 23 Μαίου με τον Πάρη Τζιμτζαλή, που είναι Senior Sous chef στο εμβληματικό "St John Bread and Wine" στο Λονδίνο το εστιατόριο παγκόσμιο πρότυπο της head to tail γαστρονομίας και του comfort food. Ο Πάρης μαγειρεύει στο "St John" από το 2017, έχοντας ξεκινήσει τη λονδρέζικη καριέρα του το 2013 στο "Kaspar’s" του θρυλικού Savoy hotel και το 2015 στο διάσημο "Roka". Τις σπεσιαλιτέ αυτού του σπέσιαλ 4 hands pop-up του Πάρη με τον Άνταμ, θα συνοδεύσουν τα κρασιά της Ηλιάνας Καρίμαλη από το ομώνυμο οινοποιείο στην Ικαρία, από τις τοπικές ποικιλίες Ρετενό, Κούντουρο (Μαντηλαριά), Φωκιανό, Μπεγλέρι και Ασύρτικο.
Το μενού κοστίζει 65 ευρώ/ατ και η συνοδεία με τα επιλεγμένα κρασιά 25.
Σνακ
- Φοκάτσια από προζύμι, πασκιτάν, βλήτα (σεφ Πάρης)
- Καπνιστός ταραμάς και πατάτα (σέφ Πάρης)
- Πίτα με ντομάτα, ταπιόκα, φέτα, κεράσια (σεφ Άνταμ)
- Άγρια μανιτάρια, μαγιονέζα, άγριο σκόρδο, κουφοξυλιά (σεφ Άνταμ)
Ορεκτικά
- Ελαφρά μαριναρισμένο χτένι, τρούφα, miso, αρωματικό τσάι (σεφ Άνταμ)
- Γλυκάδια αρνίσια και φασολάκια (σεφ Πάρης)
Κυρίως
- Λευκό ψάρι, ασπρομύτικα φασόλια, φινόκιο, σαφράν (σεφ Πάρης)
- Πετεινός ολόκληρος, φιρίκ, βερίκοκο, καβούρι (σεφ Άνταμ)
Γλυκό
- Πανακότα με ξινόγαλα και κεράσια (σεφ Άλεξ)