Ταλαντούχοι Έλληνες θαυματοποιοί στο "Ex Machina"

O Άνταμ Κοντοβάς υποδέχεται τον Πάρη Τζιμτζαλή, Senior Sous chef στο εμβληματικό "St John Bread and Wine" στο Λονδίνο, σ' ένα 4 hands pop-up με κρασιά της Ηλιάνας Καρίμαλη.

Άνταμ Κοντοβάς και Πάρης Τζιμτζαλής Άνταμ Κοντοβάς και Πάρης Τζιμτζαλής

To "Ex Machina" του Άνταμ Κοντοβά που εντυπωσίασε με το άνοιγμά του την αθηναϊκή σκηνή παρουσιάζει το πρώτο του γαστρονομικό pop up με ελληνικό χρώμα, στρέφοντας τα φώτα σε Έλληνες σεφ που έχουν χαράξει αξιοσημείωτη καριέρα στο εξωτερικό, αλλά το ταμπεραμέντο τους παραμένει "ανεξερεύνητο" στην Ελλάδα. Έχουν προγραμματιστεί τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις όπου οι βιρτουόζοι σεφ θα ξεδιπλώσουν τη δημιουργικότητα, και το πάθος τους. Τα κρασιά που θα συνοδεύουν αυτά τα δείπνα παράγονται νέες ταλαντούχες Ελληνίδες οινοποιούς. 

Το εναρκτήριο λάκτισμα θα γίνει την Πέμπτη 23 Μαίου με τον Πάρη Τζιμτζαλή, που είναι Senior Sous chef στο εμβληματικό "St John Bread and Wine" στο Λονδίνο το εστιατόριο παγκόσμιο πρότυπο της head to tail γαστρονομίας και του comfort food. Ο Πάρης μαγειρεύει στο "St John" από το 2017, έχοντας ξεκινήσει τη λονδρέζικη καριέρα του το 2013 στο "Kaspar’s" του θρυλικού Savoy hotel και το 2015 στο διάσημο "Roka". Τις σπεσιαλιτέ αυτού του σπέσιαλ 4 hands pop-up του Πάρη με τον Άνταμ, θα συνοδεύσουν τα κρασιά της Ηλιάνας Καρίμαλη από το ομώνυμο οινοποιείο στην Ικαρία, από τις τοπικές ποικιλίες Ρετενό, Κούντουρο (Μαντηλαριά), Φωκιανό, Μπεγλέρι και Ασύρτικο.

Το μενού κοστίζει 65 ευρώ/ατ και η συνοδεία με τα επιλεγμένα κρασιά 25.

Ex Machina

Σνακ

  • Φοκάτσια από προζύμι, πασκιτάν, βλήτα (σεφ Πάρης)
  • Καπνιστός ταραμάς και πατάτα (σέφ Πάρης)
  • Πίτα με ντομάτα, ταπιόκα, φέτα, κεράσια (σεφ Άνταμ)
  • Άγρια μανιτάρια, μαγιονέζα, άγριο σκόρδο, κουφοξυλιά (σεφ Άνταμ)

Ορεκτικά

  • Ελαφρά μαριναρισμένο χτένι, τρούφα, miso, αρωματικό τσάι (σεφ Άνταμ)
  • Γλυκάδια αρνίσια και φασολάκια (σεφ Πάρης)

Κυρίως

  • Λευκό ψάρι, ασπρομύτικα φασόλια, φινόκιο, σαφράν (σεφ Πάρης)
  • Πετεινός ολόκληρος, φιρίκ, βερίκοκο, καβούρι (σεφ Άνταμ)

Γλυκό

  • Πανακότα με ξινόγαλα και κεράσια (σεφ Άλεξ)

Ex Machina

Περισσότερες πληροφορίες

Ex Machina

Εμπεδοκλέους 34, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/11/2024

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.

Ο "Paleos" είναι αλλιώς

Αύρα από τα παλιά στον πεζόδρομο της Αδριανού φέρνει το καινούργιο αυτό μεζεδοπωλείο με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τις προσεγμένες γεύσεις που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού.