"+2h Rooftop Restaurant": Το νέο εστιατόριο στην ταράτσα του ξενοδοχείου "Ergon Bakehouse Athens" κάνει τα πρώτα του βήματα

Ανανεωτική φρεσκάδα στις πρωτότυπες προτάσεις του και comfort νοστιμιά.

+2h Rooftop Restaurant

Η ταράτσα του εκλεκτικιστικού Μεγάρου Ευσταθιάδη που στεγάζει το καινούργιο ξενοδοχείο "Ergon Bakehouse Athens", ένας φούρνος με δωμάτια ουσιαστικά αφιερωμένο στο ζυμάρι, έχει μόλις μια βδομάδα που άνοιξε. Με τη χαρούμενη ριγέ τέντα για ουρανό και τη ντιζαϊνατη everyday επίπλωσή του (τραπέζια, μάρμαρο ξύλο, αλουμίνιο και πλιάν αλουμινένιες καρέκλες) σου περνάει με τη μία την αύρα ενός εστιατορίου cool. Η ίδια ελευθερία χωρίς αυστηρά οριοθετημένο μαγειρικό στυλ χαρακτηρίζει και την κουζίνα που προτείνει ο executive chef των "Ergon" Παναγιώτης Ξάνθης, και έχει σαν βασικό σημείο αναφοράς της τη ζύμη, και τα συστατικά της.

Και το όνομα του εστιατορίου άλλωστε "+2h", είναι οι 2 επιπλέον ώρες απόλαυσης των φαγητών του που επακολουθούν τις 72 ώρες που χρειάζονται για να ξεκουραστεί η ζύμη. Να λ.χ. στον κατάλογό του υπάρχει το πρωτότυπο και εντελώς ασυνήθιστο κεφάλαιο "Βούτες" που σερβίρονται με τα προζυμένια ψωμιά ημέρας για να ολοκληρωθεί η απόλαυσή τους. Εννοώ την απαλή κατσικίσια τυροκαυτερή με την ορεκτική κάψα από φρέσκια πράσινη πιπεριά με λίγο χυμό ροδιού, το Μπαρμπούνι μπουρδέτο με πικάντικη σάλτσα ντομάτας – κρεμμυδιών, ή τον ταραμά αντσούγιας με burrata και ελαιόλαδο.

+2h Rooftop Restaurant

Στα ωμά ξεχωρίζουν το εξαιρετικό μοσχαρίσιο ταρτάρ και το εντελώς πρωτότυπο καρπάτσιο τσιπούρας με μαρουλάκι baby gem και τα υλικά από τα κόλλυβα χωρίς ζάχαρη. Η μεταξωτή biga ζύμη των προζυμένιων flatbread - πίτσα αργής ωρίμαση 72 ωρών συνδυάζει τη ρουστίκ κόρα της ναπολιτάνικης με το ιδιαιτέρως αφράτο και το baba ganoush - fior di latte - μυρωδάτο zaatar ξεχωρίζει. Στα ζυμαρικά μου άρεσε πολύ το στριφτό ραβιόλι με τσαλαφούτι και πορτσίνι, αλλά τα γεωργιανά khinkali με ωραία σάλτσα χοιρινού με φυστικοβούτυρο  καλό είναι να γίνουν πιο αέρινα. Το πανάρισμα στα σνίτσελ επίσης πρέπειχ να ελαφρύνει. Στο φινάλε σε περιμένουν baked Alaska με ωραίο σεμιφρέντο από passion fruit, σοκολατένιο προφιτερόλ.

3 εμβληματικά πιάτα 

Μπαρμπούνι μπουρδέτο

+2h Rooftop Restaurant

Σαβόρο το βρίσκεις συχνά, μπουρδέτο όχι. Εδώ όμως το τηγανίζουν πολύ σωστά και η χαρακτηριστική αρωματική του νοστιμάδα γράφει σωστά την έντασή της με ταιριαστή την πικάντικη σάλτσα της. Κλου στο πιάτο το ξύσμα λεμονιού, ζητήστε να σας βάλουν μπόλικο για να νιώσετε τη μοσχοβολιστή του οξύτητα να σερφάρει πάνω στη σάλτσα.

Άκοπο νιόκι με κυμά

+2h Rooftop Restaurant

Θα μπορούσα να το τρώω κάθε μέρα αυτό το εντελώς ασυνήθιστο νιόκι πατάτας που μοιάζει με γιαπωνέζικο udon αλλά είναι πιο χοντρουλό, και ο λόγος είναι η εξαιρετική υφή του και η ελαφράδα του. Ευέλικτο στις σάλτσες που μπορούν να το συνοδεύσουν, αλλά του ταιριάζει πολύ ο μπαχαράτος κιμάς και το "γέμισμα" με μαριναρισμένο κρόκο αυγού και τσίλι.

Caccio e pepe, καβούρι, λεμόνι

+2h Rooftop Restaurant

Κολλάς στη νοστιμάδα αυτής της μακαρονάδας με το homemade φρέσκο σπαγγέτι που κρατάει όμορφα στο δόντι. Μπόλικο το umami, και πανέξυπνη η ιδέα του συνδυασμού αυτής της λιτής συνταγής τυριού – πιπεριού με τη γραμμένη γεύση μιας μπισκ και καβουριού με τσαχπινιά λεμονιού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια