Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Το Sani Resort ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα του παγκοσμίου κύρους φεστιβάλ υψηλής γαστρονομίας, Sani Gourmet, για το καλοκαίρι του 2024. Από τις 26 Ιουλίου έως και τις 23 Αυγούστου, το Sani Resort θα βρεθεί στο επίκεντρο, φιλοξενώντας ένα εξαιρετικό lineup βραβευμένων με αστέρια Michelin σεφ, που περιλαμβάνει τους Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth, εκπροσωπώντας την ελίτ της παγκόσμιας γαστρονομίας.

Με το πιο πολυάστερο πρόγραμμα που έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια, το φετινό Sani Gourmet θα υποδεχτεί στην κουζίνα του εστιατορίου Elia του Sani Resort μία ομάδα διεθνώς διακεκριμένων, πολυβραβευμένων σεφ, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις πρωτότυπες γευστικές τους δημιουργίες, ειδικά σχεδιασμένες για τους καλεσμένους του φεστιβάλ, με σημείο αναφοράς βραβευμένα και signature πιάτα τους, αλλά και διαφορετικές κουζίνες και γαστρονομικές παραδόσεις. 

Sani Gourmet 2024_Massimo Bottura 1
© Callo Albanese

Τα πέντε μενού γευσιγνωσίας των σπουδαίων σεφ θα περιλαμβάνουν πιάτα τα οποία θα συνοδεύονται από επιλεγμένες λίστες κρασιών ελληνικών και ξένων αμπελώνων, τις οποίες θα επιμεληθούν έμπειροι σομελιέ. Με τη συμμετοχή τους στα μοναδικά αυτά δείπνα, οι καλεσμένοι του Sani Gourmet θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μία σπάνια γευστική εμπειρία με την υπογραφή κάποιων από τους καλύτερους, βραβευμένους με αστέρια Michelin σεφ του κόσμου. 

Sani Gourmet 2024_Ana Ros 2
© Suzan Gabrijan

Με φόντο τα μαγευτικά τοπία της Χαλκιδικής, αλλά και τις απαράμιλλης κομψότητας εγκαταστάσεις του Sani Resort, για άλλη μία χρονιά, το Sani Gourmet υπόσχεται ένα γαστρονομικό ταξίδι πλούσιων γεύσεων και πολλών αστέρων, που ανεβάζει την τέχνη του fine dining σε νέα ύψη. 

Το line up

Την αυλαία του φετινού Sani Gourmet ανοίγει στις 26 Iουλίου, ο καταξιωμένος Ισπανός σεφ Paco Morales, που έχει ξεχωρίσει για τη ρηξικέλευθη προσέγγισή του στην ισπανική κουζίνα. Με μεγάλη εμπειρία και μία καριέρα που έχει καθορίσει η ασταμάτητη δημιουργικότητα και το πάθος του, ο Morales έχει λάβει διεθνή αναγνώριση για τους πειραματισμούς του πάνω σε παραδοσιακά Ισπανικά πιάτα, κερδίζοντας στην πορεία πολλές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων και 3* Michelin. 

Sani Gourmet 2024_Paco Morales 1

Στις 2 Αυγούστου, πρωταγωνιστικό ρόλο στο Sani Gourmet αναλαμβάνει ο διεθνούς φήμης Ιταλός σεφ Massimo Bottura. Με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας ως ιδιοκτήτης εστιατορίων και επιχειρηματίας, ο Bottura έχει καθιερωθεί ως μία από τις πλέον επιδραστικές προσωπικότητες της παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής. Το 1995 ίδρυσε το εμβληματικό εστιατόριο "Osteria Francescana" στην πατρίδα του, την Μόντενα, το οποίο έχει κατακτήσει πλειάδα βραβεύσεων, μεταξύ των οποίων και 3* Michelin, ενώ έχει επανειλημμένως βρεθεί στις κορυφαίες θέσεις των κατατάξεων του The World’s 50 Best Restaurants (2016, 2018).

Sani Gourmet 2024_Massimo Bottura
© Callo Albanese

Το 2015, ο Bottura ίδρυσε μαζί με τη σύζυγό του, Lara Gilmore, τον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό "Food for Soul", ενάντια στη σπατάλη τροφίμων και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Σε αναγνώριση της προσφοράς του για την κοινωνία και το περιβάλλον, το 2020 ανακηρύχθηκε πρέσβης καλής θέλησης στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP), ενώ η "Osteria Francescana" τιμήθηκε με αστέρι Green Michelin. Ο Massimo Bottura συνεχίζει να εμπνέει τα κοινά σε όλο τον κόσμο, με την πρωτοποριακή κουζίνα και τη δέσμευσή του για έναν καλύτερο κόσμο.    

Sani Gourmet 2024_Paco Morales 1

Στις 9 Αυγούστου τη σκυτάλη παίρνει ο διακεκριμένος Ισπανός σεφ Andoni Aduriz, που θα συνεπάρει τους επισκέπτες με τις εμπνευσμένες γαστρονομικές του δημιουργίες. Διάσημος για τη πρωτότυπη δουλειά του στο βραβευμένο με 2* Michelin εστιατόριο "Mugaritz", ένα από πλέον καταξιωμένα εστιατόρια της Ισπανίας, ο Aduriz φημίζεται για τη ευφάνταστη προσέγγισή του στη βασκική κουζίνα. Είναι ιδρυτικό μέλος του Basque Culinary Center και πολυγραφότατος συγγραφέας, καθώς επίσης μέντορας για την καινοτομία και τη δημιουργικότητα στο Culinary Campus της Μαδρίτης (MACC). 

Sani Gourmet 2024_Ana Ros
© Suzan Gabrijan

Μία από τις κορυφαίες γυναίκες της σύγχρονης ευρωπαϊκής κουζίνας, η Σλοβένα σεφ Ana Ros επισκέπτεται τη Χαλκιδική και το Sani Gourmet στις 16 Αυγούστου, και υπόσχεται να αφήσει το στίγμα της με το ταλέντο και τη μαγειρική της τέχνη. Η σεφ του βραβευμένου με 3* Michelin εστιατορίου "Hisa Franko" έχει λάβει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις και αναγνώριση για τα ευρηματικά της πιάτα που εμπνέονται από τη σλοβένικη κουζίνα. 

Sani Gourmet 2024_Clare Smyth

Το εντυπωσιακό πρόγραμμα του φετινού Sani Gourmet ολοκληρώνεται στις 23 Αυγούστου με την καταξιωμένη Βρετανίδα σεφ Clare Smyth. Έχοντας ήδη κατακτήσει 3* Michelin, η Smyth έχει καθιερωθεί ως μία από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της σύγχρονης βρετανικής γαστρονομικής σκηνής. 

Sani Gourmet 2024 – ‘Savour the Stars’

Το Sani Gourmet 2024 σηματοδοτεί την επιστροφή ενός εκ των πιο έγκριτων γαστρονομικών διοργανώσεων διεθνώς. Έχοντας κατακτήσει, επί δύο συνεχόμενα έτη, τη διάκριση "World’s Leading Cultural Destination Resort” στον θεσμό των World Travel Awards, το Sani Resort συνεχίζει να ανεβάζει τη γαστρονομική εμπειρία των επισκεπτών του σε νέα ύψη, φιλοξενώντας πέντε κορυφαίους σεφ της παγκόσμιας σκηνής για έναν απολαυστικό συνδυασμό γεύσεων και βραβευμένων με αστέρια Michelin δημιουργιών.

Sani Gourmet 2024_Luis Aduriz 2

Εδώ και 16 χρόνια, το γαστρονομικό φεστιβάλ του Sani Resort φέρνει κοντά γευστικούς πολιτισμούς, δημιουργούς και λάτρεις του fine dining από όλο τον κόσμο. Με 27 εστιατόρια και 13 μπαρ, που περιλαμβάνουν και βραβευμένα με αστέρι Michelin μενού, το Sani Resort προσφέρει ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι στους επισκέπτες, ανεξαρτήτως εποχής. Με κουζίνες από όλο τον κόσμο, καθώς και ειδικά σχεδιασμένα vegan, vegetarian, gluten free και wellbeing μενού για ενήλικες και παιδιά σε όλα του τα εστιατόρια, το Sani Resort ικανοποιεί όλες τις γευστικές ανάγκες και απαιτήσεις.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια