Στη γλυκιά στοά του "Dessert Wise"

Ένα καινούργιο εστιατόριο γλυκού μόλις πήρε θέση στην καρδιά της πόλης, «κρυμμένο» σε μια στοά της Ακαδημίας. Πήραμε μια πρώτη γεύση και αναμεταδίδουμε.

dessertwise1

Με τον pastry chef Παναγιώτη Πολυχρόνη οι δρόμοι μας είχαν διασταυρωθεί ξανά ένα καλοκαίρι πριν λίγα χρόνια όταν δημιουργούσε τα επιδόρπια στο εστιατόριο "Mykonos Social" του Jason Atherton στο Νησί των Ανέμων. Η συνεργασία του Παναγιώτη με τον σπουδαίο σεφ και restaurateur τόσο στη Μύκονο όσο και στο Λονδίνο είναι ένας μονάχα από τους αρκετούς σταθμούς τα χρόνια που βρισκόταν στο εξωτερικό και συσσώρευε εμπειρία σε ξακουστά εστιατόρια σαν τα "Fat Duck" και "Sketch" στην Αγγλία, "Martin Berasategui" και "Akelarre" στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας, και "Hof van Cleve" στο Βέλγιο. 

dessertwise2

Συναντιόμαστε ξανά, επί αθηναϊκού εδάφους αυτή τη φορά, στο "Dessert Wise" που άνοιξε μαζί με τον αδερφό του, Γιάννη, πριν από περίπου ενάμιση μήνα στο βάθος μιας μικρής στοάς στην αρχή της Ακαδημίας. Ανάμεικτες αντικέ πολυθρόνες και καρέκλες, παχιά χαλιά στο πάτωμα αλλά και ένα μεγάλο σκρίνιο με τις βιτρίνες του γεμάτες βιβλία ζαχαροπλαστικής και κολωνάτα ποτήρια δίνουν την αύρα ενός αστικού σαλονιού στον μικρό χώρο που στεγάζει το ασυνήθιστο αυτό "εστιατόριο γλυκού". 

Όπως εξηγεί ο ίδιος, η αρχική ιδέα πίσω από το εγχείρημα ήταν η δημιουργία ενός χώρου που μπορείς να επισκεφτείς για μια γλυκιά έξοδο και να απολαύσεις επιδόρπια τα οποία, σε άλλη περίπτωση, θα ολοκλήρωναν το γεύμα σε κάποιο καλό εστιατόριο. Έτσι, στο "Dessert Wise" δεν υπάρχουν βιτρίνες με έτοιμα γλυκά για να διαλέξετε καθώς τα πάντα ετοιμάζονται στην ανοικτή κουζίνα τη στιγμή που θα τα παραγγείλετε, ενώ για κάθε επιδόρπιο υπάρχει η δυνατότητα για pairing με κρασιά γλυκά, ξηρά ή αφρώδη, υπογραμμίζοντας έτσι περαιτέρω την εστιατορική προσέγγιση του χώρου. 

dessertwise3

"Τα επιδόρπια μου δεν έχουν αυτοσκοπό τον εντυπωσιασμό με τα πολλά χρώματα ή τα περίεργα και χωρίς λόγο ντεκόρ" λέει ο Παναγιώτης αναφορικά με το πνεύμα του καταλόγου, που αριθμεί γύρω στις δέκα προτάσεις. Ο αφρός από τσάι του βουνού με namelaka σοκολάτας γάλακτος, παρφέ μελιού και ζελέ πορτοκάλι αισθάνομαι πως επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του, καθώς πρόκειται για ένα επιδόρπιο ιδιαίτερα φίνο που φωτίζει γοητευτικά τα γήινα αρώματα του πρωταγωνιστή του. 

dessertwise4

Η αρμπαρόριζα σε τριμμένη γρανίτα είναι ακόμα μια ωραία ιδέα που κινείται επιτυχημένα στο στίβο των "άγλυκων γλυκών" κι έρχεται σκεπασμένη με ωραία βραχάκια vegan σοκολάτας, ενώ ο ανατρεπτικός μπακλαβάς με μους γαλακτομπούρεκου βάζει μια δημιουργική ελληνική πινελιά στο μενού. Σημειώστε πως τις αμέσως επόμενες ημέρες ο κατάλογος θα διανθιστεί με νέα επιδόρπια εμπνευσμένα από τα φρούτα του καλοκαιριού. 

Περισσότερες πληροφορίες

Dessert Wise Athens

Ακαδημίας 18, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/11/2024

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.

Ο "Paleos" είναι αλλιώς

Αύρα από τα παλιά στον πεζόδρομο της Αδριανού φέρνει το καινούργιο αυτό μεζεδοπωλείο με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τις προσεγμένες γεύσεις που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού.