Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του ξενοδοχείου "Mitsis N’UPiraeus Port"

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Amber Cellar

Είναι λίγος καιρός τώρα που ο Όμιλος MITSIS εξελίσσει με εξωστρέφεια το προφίλ των εστιατορίων κάποιων από τα ξενοδοχεία του, που απευθύνονται πλέον και σε εξωτερικούς πελάτες εκτός από τον κόσμο που μένει στο ξενοδοχείο. Η αρχή έγινε με το "Jenny’s Rooftop" Sofitel Athens Airport και συνεχίζεται στο "Amber Cellar" το εστιατόριο του ολοκαίνουργιου Mitsis N’UPiraeus Port που καταλαμβάνει το παλιό κτίριο που στέγαζε την εταιρεία Metaxa. Εκείνο που δεσπόζει στη σάλα του hotel restaurant είναι η τοιχογραφία του Κωνσταντίνου Κακανιά που ιχνογραφεί με τον χαρακτηριστικό εικαστικό του στυλ την ιστορία του   κτιρίου, σαν καρτ – ποστάλ όπου εμφανίζεται και η οικογένεια Μήτση, και η σημερινή εξέλιξη του χώρου. Δεν είναι μόνη της, στο καινούργιο ξενοδοχείο η τέχνη χαρακτηρίζει τη φυσιογνωμία του στους δημόσιους χώρους του. Στο αίθριο του κτιρίου ο Κώστας Βαρώτσος έχει κρεμάσει άπειρα κομμάτια γυαλιού σε διάφορα ύψη που αργοκινούνται και δίνουν ζωή στο κτίριο, και ο Cacao Rocks έχει ζωγραφίσει ένα εσωτερικό τοίχο με μια τοιχογραφία επηρεασμένος από ταράτσες του Χατζηκυριάκου  - Γκίκα∙ ζητήστε να τα δείτε σαν σε μια διαφορετική γκαλερί.

Amber Cellar

Επιστροφή στην κομψή σάλα με τους καναπέδες και τις όμορφες καμπυλωτές πολυθρόνες όπου δεσπόζει το ξύλο και οι ξύλινες αψίδες είναι η γέφυρα που την συνδέει με το παρελθόν του αποστακτηρίου του Metaxa. Ο executive chef του Ομίλου Δημήτρης Στειακάκης μαζί με τον σεφ του εστιατορίου Στέλιο Μάκαρη έχουν δημιουργήσει ένα μενού με ελληνική κουζίνα που κινείται ανάμεσα στην παράδοση και το σύγχρονο πνεύμα. Η χωριάτικη με κρητικό γαλένι έχει πολύ ωραίο μυρωδάτο ντρέσινγκ, τα αφράτα σουτζουκάκια μοσχοβολάνε κύμινο και η δυνατή σάλτσα φρέσκιας ντομάτας μαζί με αφρό φέτας τους πάνε πολύ, το πλούσιο, στακάτο χταπόδι έρχεται με ξυδάτη αρωματική γκρεμολάτα μυρωδικών, το πολύ σωστά ψημένο αρνάκι συνδυάζεται με μια πολύ ορεκτική και ελαφρώς πικάντικη ζεστή μελιτζανοσαλάτα.

Amber Cellar

Από την άλλη, η κολοκυθόπιτα Ευρυτανίας σερβίρεται με μοντέρνο τρόπο ανοιχτή σε μια τραγανή "τάρτα" με αρωματική γέμιση από κολοκύθια και ανθότυρο με κρέμα ξινόγαλου γύρω της, τα γλυκοφάγωτα ψητά παντζάρια συνδυάζονται δημιουργικά με "κυανό" (μπλε τυρί Μακεδονίας), η χειροποίητη "ραβιόλα" είναι βαθιά νόστιμο σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο σοφρίτο, κοντραρισμένο έξυπνα με σφαιροποιημένες πέρλες παλαιωμένου ξυδιού και σκεπασμένο με αέρινο φύλλο ζυμαρικού. Τα λιγκουίνι με ταρτάρ γαρίδας χρειάζονται διόρθωση στη σάλτσα τους ώστε η γεύση να γίνει πιο θαλασσινή ,και στον αποδομημένο σε μορφή κροκέτας μουσακά η γεύση της μελιτζάνας λείπει, ενώ αντιθέτως πολύ ωραία έκπληξη είναι ο συνδυασμός πουρέ και τραγανής αγκινάρας με τηγανητή σαρδέλα αντί για τον κολιό του καταλόγου. Η κρέμα λεμονιού με ναμελάκα λευκής σοκολάτας, μαρέγκα και αφρό δυόσμου είναι ότι πρέπει για ανανεωτικό φινάλε.

Amber Cellar

Υπ' όψιν ότι η λίστα έχει μόνο ελληνικά κρασιά, και ο mixologist Χρήστος Χουσέας επιμελείται τα κοκτέιλ που σερβίρονται και στο μπαρ του roof και το άκρως δροσιστικό Cucumber Spritz ταιριάζει άνετα με τα ελαφριά ορεκτικά του μενού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Γιάννης Γαβαλάς στο Ark και το "Ημερολόγιο των Σεφ"

Ο δημιουργός της υπέροχης Αρακλειάς, καλεσμένος του Γιάννη Μπαξεβάνη για μία ακόμη νόστιμη βραδιά στη Γλυφάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
11/11/2024

Οι Jonathan Brincat και Θάνος Φέσκος συναντούν τον Γρηγόρη Κίκη στο Upon

Ένα πολυβραβευμένο six-hands βράδυ στο δημοφιλές σποτ του Παλαιού Φαλήρου.

Στο multi culti Νέο Ψυχικό

Τη γειτονιά μου την έχω πει πολλά πράγματα, multi-culti δεν θα μου περνούσε από το μυαλό ποτέ. Το Νέο Ψυχικό όμως δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη…

Εκεί θα φας και θα πιεις μετά τον Μαραθώνιο

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για την 10η ημέρα του Νοεμβρίου, μετά το σημαντικό αθλητικό event.

'Αλεξ Βασιλάτου και Γρηγόρης Κίκης στη λίστα 30 Under 30 του Forbes

Δύο αληθινά αστέρια της γεύσης στους 30 πιο επιδραστικούς νέους κάτω των 30 ετών για το 2025.

The Best Chef Awards 2024: Ο Rasmus Munk στην κορυφή των καλύτερων σεφ του κόσμου

Ο προβοκάτορας μύστης του ευ τρώγειν αναδείχθηκε κορυφαίος σεφ του πλανήτη για φέτος, σύμφωνα με τον έγκριτο θεσμό.