Το 'Albion' παραμένει σουξέ του Ψυχικού

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά bar restaurants της πόλης διατηρεί ατόφια τα ατού του και επενδύει περαιτέρω σε αυτά.

Το 'Albion' παραμένει σουξέ του Ψυχικού

Έχει τη δική ξεχωριστή αύρα το 'Albion'. Μοιάζει σα να υπήρχε από πάντοτε στην πιάτσα που σχηματίζεται στα πέριξ του Φάρου Ψυχικού - κι όμως μόλις φέτος συμπλήρωσε 13 χρόνια ζωής στην εν λόγω γεωγραφική πινέζα της πόλης.

Ένα από τα βασικότερα ατού του all day bar restaurant, το άμεσο αίσθημα οικειότητας που αποπνέει ο εσωτερικός του χώρος, κάνοντας τον επισκέπτη να νιώθει πως βρίσκεται στο σπίτι του - ή σε μία προέκταση αυτού, χάρη στην αύρα του παλιού κτίσματος και τη γενικότερη διαμόρφωσή του. Στο εξωτερικό, η πάντοτε φροντισμένη αυλή του αποτελεί διαχρονικό ολοημέρο προορισμό, ειδικά όταν ο καιρός ανοίγει και οι πιο ανέμελες ημέρες του έτους -λέγε με καλοκαίρι- πλησιάζουν.  

Albion 1

Γενικά, είναι να βγάζεις το καπέλο στους Παύλο Γιαβή και Νεκτάριο Νικολόπουλο για το ατμοσφαιρικό περιβάλλον που έχουν δημιουργήσει στην αναπαλαιωμένη νεοκλασική κατοικία του 19ου αιώνα. 

Albion 5

Έπειτα, η γεύση αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο. Οι δίδυμοι Γιώργος και Στέφανος Νούσιας επιμελούνται από την day 1 -κυριολεκτικά- την κουζίνα του, που καλύπτει μεγάλη γκάμα γούστων και προτιμήσεων, ισορροπώντας ανάμεσα σε στεριά και θάλασσα (και με τις απαραίτητες προτάσεις σε πάστα και πίτσα). Πάντοτε όμως με απαραίτητη προϋπόθεση την ποιοτική πρώτη ύλη και την προσαρμογή στην εποχικότητα.

Γιώργος και Στέφανος Νούσιας

Albion 2

Albion 8

Το δίπτυχο των ταρτάρ σε κάνει να αντιληφθείς πλήρως τη γαστρονομική κατεύθυνση εδώ: Το -όμορφα διαμορφωμένο- μοσχαρίσιο με σαμπαγιόν πιπεριού, κάπαρη άγριου σκόρδου, ντοματίνι κονφί, μυρώνια και πίτα naan πραγματοποιεί όλα όσα υπόσχονται τα υλικά του, ενώ η αντίστοιχη παρασκευή με γαρίδα, μαγιονέζα στρειδιών, αυγοτάραχο, τσίλι και κράκερ ενεργού άνθρακα παντρεύει θάλασσα με δημιουργικότητα. 

Το τελευταίο πιστοποιείται από τα καλά χτένια με κολοκύθα, κουνουπίδι και αφρό μαύρου σκόρδου και χτίζεται ακόμη περισσότερο με την προσεγμένη σφυρίδα με σάλτσα από παλαιωμένο σάκε, πουρέ από μπροκολίνι και καπνιστά μύδια.

Αν πάλι, θέλεις κάτι πιο καρνιβορικό, τα πιάτα με κρέας (ειδικά τα μάγουλα μαύρου χοίρου με πουρέ καρότου, κυδωνόπαστο και ζου) ή, πολύ περισσότερο, οι κοπές, θα τικάρουν κάθε κουτάκι επιθυμιών σου. Ιδανικό φινάλε με κρέμα λεμονιού με κέικ παπαρουνόσπορου και κραμπλ λευκής σοκολάτας ή Albion Black Forest. 

Albion 4

Albion 6

Δε θα μπορούσα να μην αναφέρω τα φροντισμένα ποτά του και τις ενδιαφέρουσες επιλογές σε κρασί. Για τους φίλους του high volume χαρακτήρα του, το καθιερωμένο απογευματινό party του Σαββάτου, θα τους κρατά συντροφιά μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα.

Διαβάστε Επίσης

Προσεχώς, το 'Albion' θα ανανεώσει αισθητά τον κήπο και το μενού του, θα ανοίγει από το πρωί για breakfast ενώ θα ανακοινωθεί και μία πολύ δυνατή συνεργασία στο κομμάτι της μπάρας. Αφορμές δηλαδή, για να το επισκέπτεται κανείς ξανά και ξανά, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Albion 3

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Albion

Ομήρου 6, Ν. Ψυχικό
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
21/11/2024

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.