Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

Ο Θάνος Φέσκος στο εστιατόριο 'Parōn', στο ξενοδοχείο 'Parilio' της Πάρου

Με όνομα που παιχνιδίζει ανάμεσα στο 'παρών' και την Πάρο, το 'Parōn' αποτελεί το πιο φρέσκο γαστρονομικό project του ξενοδοχείου 'Parilio', στη δημοφιλή Κυκλάδα. Τιμώντας την ήρεμη ροή της κυκλαδίτικης ζωής, το εστιατόριο βρίσκεται στον ιδιαίτερο βιότοπο του 'Parilio', ακριβώς δίπλα στην πισίνα. Γιορτάζοντας το "εδώ και τώρα" που αντικατοπτρίζει το island life της ελληνικής πολυνησίας, στο 'Parōn' κάθε πιάτο φιλοδοξεί να είναι μια πρόσκληση ώστε ο επισκέπτης να βυθιστεί πλήρως στη στιγμή. Γι' αυτό και 'επιστρατεύεται' ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο για τη δουλειά του στο 'Delta' (δύο αστέρια Michelin συν το πράσινο άστρο του κόκκινου οδηγού), Θάνος Φέσκος, που θα επιμελείται όλα όσα προκύπτουν από την κουζίνα εδώ.

'Parōn' στην Πάρο

Υπηρετώντας τις προσταγές της εποχικότητας και την ποιοτική πρώτη ύλη, το 'Parōn' θα επενδύσει μεταξύ άλλων στη βιωσιμότητα και το zero-waste, μαζί με πρωτότυπες τεχνικές preservation και fermenting. Πατά δηλαδή ακριβώς πάνω σε όσα πρεσβεύει ο σεφ Φέσκος, ήδη από τον καιρό του στην Κοπεγχάγη αλλά και εκείνα που έχει δείξει στο εστιατόριο του ΚΠΙΣΝ.

Ο Θάνος Φέσκος στο εστιατόριο 'Parōn', στο ξενοδοχείο 'Parilio' της Πάρου 5

Το ξενοδοχείο Parilio στην Πάρο 2

Ο Θάνος Φέσκος στο εστιατόριο 'Parōn', στο ξενοδοχείο 'Parilio' της Πάρου 2

Στο μενού του -μαζί με τη βοήθεια του resident chef Θάνου Μπάμπουρα- γίνεται μια συνέργεια των καλύτερων δώρων που προσφέρει η γη και η θάλασσα του Αιγαίου. Έτσι, (θα) συναντάς τη δική του ερμηνεία για το παριανό σαλατούρι, του αστακού από το νησί της Αλοννήσου σε συνδυασμό με το παραδοσιακό μιρμιτζέλι, τις κυκλαδίτικες γαρίδες με ιβίσκο και κρέμα γάλακτος. 

Ερμηνεύοντας τη δική του εκδοχή της ελληνικότητας, οι προτάσεις του Θάνου Φέσκου φιλοδοξούν να αναδείξουν την αγάπη του για το comfort food, μέσω μιας περιήγησης στις αναμνήσεις των παιδικών του γεύσεων. 

Ο Θάνος Φέσκος στο εστιατόριο 'Parōn', στο ξενοδοχείο 'Parilio' της Πάρου 4

Ο Θάνος Φέσκος στο εστιατόριο 'Parōn', στο ξενοδοχείο 'Parilio' της Πάρου 1

Ο Θάνος Φέσκος στο εστιατόριο 'Parōn', στο ξενοδοχείο 'Parilio' της Πάρου 3

Τα πρωινά, η φιλοσοφία του Θάνου Φέσκου θα βρίσκει εφαρμογή στο 'Mr. E', ακριβώς δίπλα από το 'Parōn', όπου θα σερβίρεται ένα πλούσιο breakfast και θα περιλαμβάνει τα πάντα: Από χορταστικό comfort food μέχρι vegan και healthy επιλογές - όλα τηρώντας τη δέσμευση του σεφ για τη σύνδεση με την τοποθεσία, την εποχικότητα και, βεβαίως, την αυθεντικότητα.

Το 'Parōn' ξεκινά να σερβίρει από τις 3 Μαΐου.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.