Με όνομα που παιχνιδίζει ανάμεσα στο 'παρών' και την Πάρο, το 'Parōn' αποτελεί το πιο φρέσκο γαστρονομικό project του ξενοδοχείου 'Parilio', στη δημοφιλή Κυκλάδα. Τιμώντας την ήρεμη ροή της κυκλαδίτικης ζωής, το εστιατόριο βρίσκεται στον ιδιαίτερο βιότοπο του 'Parilio', ακριβώς δίπλα στην πισίνα. Γιορτάζοντας το "εδώ και τώρα" που αντικατοπτρίζει το island life της ελληνικής πολυνησίας, στο 'Parōn' κάθε πιάτο φιλοδοξεί να είναι μια πρόσκληση ώστε ο επισκέπτης να βυθιστεί πλήρως στη στιγμή. Γι' αυτό και 'επιστρατεύεται' ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο για τη δουλειά του στο 'Delta' (δύο αστέρια Michelin συν το πράσινο άστρο του κόκκινου οδηγού), Θάνος Φέσκος, που θα επιμελείται όλα όσα προκύπτουν από την κουζίνα εδώ.
'Parōn' στην Πάρο
Υπηρετώντας τις προσταγές της εποχικότητας και την ποιοτική πρώτη ύλη, το 'Parōn' θα επενδύσει μεταξύ άλλων στη βιωσιμότητα και το zero-waste, μαζί με πρωτότυπες τεχνικές preservation και fermenting. Πατά δηλαδή ακριβώς πάνω σε όσα πρεσβεύει ο σεφ Φέσκος, ήδη από τον καιρό του στην Κοπεγχάγη αλλά και εκείνα που έχει δείξει στο εστιατόριο του ΚΠΙΣΝ.
Στο μενού του -μαζί με τη βοήθεια του resident chef Θάνου Μπάμπουρα- γίνεται μια συνέργεια των καλύτερων δώρων που προσφέρει η γη και η θάλασσα του Αιγαίου. Έτσι, (θα) συναντάς τη δική του ερμηνεία για το παριανό σαλατούρι, του αστακού από το νησί της Αλοννήσου σε συνδυασμό με το παραδοσιακό μιρμιτζέλι, τις κυκλαδίτικες γαρίδες με ιβίσκο και κρέμα γάλακτος.
Ερμηνεύοντας τη δική του εκδοχή της ελληνικότητας, οι προτάσεις του Θάνου Φέσκου φιλοδοξούν να αναδείξουν την αγάπη του για το comfort food, μέσω μιας περιήγησης στις αναμνήσεις των παιδικών του γεύσεων.
Τα πρωινά, η φιλοσοφία του Θάνου Φέσκου θα βρίσκει εφαρμογή στο 'Mr. E', ακριβώς δίπλα από το 'Parōn', όπου θα σερβίρεται ένα πλούσιο breakfast και θα περιλαμβάνει τα πάντα: Από χορταστικό comfort food μέχρι vegan και healthy επιλογές - όλα τηρώντας τη δέσμευση του σεφ για τη σύνδεση με την τοποθεσία, την εποχικότητα και, βεβαίως, την αυθεντικότητα.
Το 'Parōn' ξεκινά να σερβίρει από τις 3 Μαΐου.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.