Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

Ο Θάνος Φέσκος στο εστιατόριο 'Parōn', στο ξενοδοχείο 'Parilio' της Πάρου

Με όνομα που παιχνιδίζει ανάμεσα στο 'παρών' και την Πάρο, το 'Parōn' αποτελεί το πιο φρέσκο γαστρονομικό project του ξενοδοχείου 'Parilio', στη δημοφιλή Κυκλάδα. Τιμώντας την ήρεμη ροή της κυκλαδίτικης ζωής, το εστιατόριο βρίσκεται στον ιδιαίτερο βιότοπο του 'Parilio', ακριβώς δίπλα στην πισίνα. Γιορτάζοντας το "εδώ και τώρα" που αντικατοπτρίζει το island life της ελληνικής πολυνησίας, στο 'Parōn' κάθε πιάτο φιλοδοξεί να είναι μια πρόσκληση ώστε ο επισκέπτης να βυθιστεί πλήρως στη στιγμή. Γι' αυτό και 'επιστρατεύεται' ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο για τη δουλειά του στο 'Delta' (δύο αστέρια Michelin συν το πράσινο άστρο του κόκκινου οδηγού), Θάνος Φέσκος, που θα επιμελείται όλα όσα προκύπτουν από την κουζίνα εδώ.

'Parōn' στην Πάρο

Υπηρετώντας τις προσταγές της εποχικότητας και την ποιοτική πρώτη ύλη, το 'Parōn' θα επενδύσει μεταξύ άλλων στη βιωσιμότητα και το zero-waste, μαζί με πρωτότυπες τεχνικές preservation και fermenting. Πατά δηλαδή ακριβώς πάνω σε όσα πρεσβεύει ο σεφ Φέσκος, ήδη από τον καιρό του στην Κοπεγχάγη αλλά και εκείνα που έχει δείξει στο εστιατόριο του ΚΠΙΣΝ.

Ο Θάνος Φέσκος στο εστιατόριο 'Parōn', στο ξενοδοχείο 'Parilio' της Πάρου 5

Το ξενοδοχείο Parilio στην Πάρο 2

Ο Θάνος Φέσκος στο εστιατόριο 'Parōn', στο ξενοδοχείο 'Parilio' της Πάρου 2

Στο μενού του -μαζί με τη βοήθεια του resident chef Θάνου Μπάμπουρα- γίνεται μια συνέργεια των καλύτερων δώρων που προσφέρει η γη και η θάλασσα του Αιγαίου. Έτσι, (θα) συναντάς τη δική του ερμηνεία για το παριανό σαλατούρι, του αστακού από το νησί της Αλοννήσου σε συνδυασμό με το παραδοσιακό μιρμιτζέλι, τις κυκλαδίτικες γαρίδες με ιβίσκο και κρέμα γάλακτος. 

Ερμηνεύοντας τη δική του εκδοχή της ελληνικότητας, οι προτάσεις του Θάνου Φέσκου φιλοδοξούν να αναδείξουν την αγάπη του για το comfort food, μέσω μιας περιήγησης στις αναμνήσεις των παιδικών του γεύσεων. 

Ο Θάνος Φέσκος στο εστιατόριο 'Parōn', στο ξενοδοχείο 'Parilio' της Πάρου 4

Ο Θάνος Φέσκος στο εστιατόριο 'Parōn', στο ξενοδοχείο 'Parilio' της Πάρου 1

Ο Θάνος Φέσκος στο εστιατόριο 'Parōn', στο ξενοδοχείο 'Parilio' της Πάρου 3

Τα πρωινά, η φιλοσοφία του Θάνου Φέσκου θα βρίσκει εφαρμογή στο 'Mr. E', ακριβώς δίπλα από το 'Parōn', όπου θα σερβίρεται ένα πλούσιο breakfast και θα περιλαμβάνει τα πάντα: Από χορταστικό comfort food μέχρι vegan και healthy επιλογές - όλα τηρώντας τη δέσμευση του σεφ για τη σύνδεση με την τοποθεσία, την εποχικότητα και, βεβαίως, την αυθεντικότητα.

Το 'Parōn' ξεκινά να σερβίρει από τις 3 Μαΐου.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Symposio at Ark: Πανόραμα ελληνικής γεύσης στη Γλυφάδα

Δέκα μεγάλα ραντεβού με την ελληνική γεύση του τώρα στο Symposio at Ark, που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/01/2025

Τρυγητής

Μια γαστροταβέρνα με απόψη, μακριά από τα φώτα της πόλης στη Θεσσαλονίκη.

Viral πριν αυτό γίνει κουλ: Μπαρ και εστιατόρια της Αθήνας που έκαναν αμέσως σουξέ

Πολύ πριν το "Μανάρι", το "Βουλκανιζατέρ" και το "Pharaoh", υπήρξαν το "Mamacas", το "Drunk Sinatra", το "Rock & Balls". Μέρη δηλαδή που έκαναν χαμό από την πρώτη κιόλας ημέρα της ύπαρξής τους.

Γιατί το "Βουλκανιζατέρ" είναι το επόμενο instant hit της πόλης

Το ολοκαίνουργιο bar restaurant στο Κουκάκι συζητιέται εντόνως για όλους τους σωστούς λόγους.

Σταμάτης Μισομικές: "O ντόρος για το τέλος του fine dining δεν είναι παρά μια αφορμή για επανεκκίνηση και ουσιαστικό διάλογο"

Ο σεφ του εστιατορίου "Nyn Esti", που δημιούργησε ο όμιλος Nice ‘n’ Easy στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, ανατρέποντας τα δεδομένα των εστιατορίων των μουσείων στην Ελλάδα, μιλά στο "α" για τη δική του ουσία της γεύσης.

Davide Guidara: Plant-based πρωτοπορία στις Αιολίδες νήσους

Ο νεαρός σεφ του εστιατορίου "Tenerumi" του ξενοδοχείο "Therasia Resort" στο ιταλικό νησί Βουλκάνο, υπερασπίζεται με ζέση τον γαστρονομικό πειραματισμό, υπογράφοντας το δικό του γοητευτικό plant-based σενάριο.

Η γεύση πάει Θεσσαλονίκη: όλα όσα δοκίμασε φέτος η γαστρονομική ομάδα του αθηνοράματος

Η γευσιγνωστική επιτροπή του αθηνοράματος σκάναρε όπως κάθε χρόνο τη Θεσσαλονίκη απ’άκρη σ’άκρη και μας μεταφέρει τις εντυπώσεις της από τα καινούργια και τα βραβευμένα εστιατόρια της πόλης.