"Αμπιμπάγιο": Στη γαστροταβέρνα του Θησείου όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα οι τράτες φέρνουν και η κουζίνα σολάρει!

Οι μικροί ψαράδες με τους οποίους συνεργάζεται η φρέσκια γαστροταβέρνα στον πεζόδρομο της Ηρακλειδών αναλαμβάνουν την εκλεκτή πρώτη ύλη και ο ταλαντούχος σεφ Κωνσταντίνος Παλυβός τα υπόλοιπα.

Αμπιμπάγιο Νηστίσιμα φαγητά

Αγαπημένο στέκι για δημιουργικές γεύσεις που ανανεώνουν με φαντασία και comfort διάθεση την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, το "Αμπιμπάγιο" δεν μας φέρνει στο Θησείο μόνο χάρη στην προνομιακή του τοποθεσία στον ζωηρό πεζόδρομο της Ηρακλειδών και την αύρα του καλλιτεχνικού καφενείου της παλιάς Αθήνας. 

Με ευφάνταστο μενού που ανανεώνεται συχνά με τη φρέσκια οπτική του σεφ Κωνσταντίνου Παλυβού, τα πιάτα της φωτεινής και όμορφης γαστρο-ταβέρνας κάτω από την Ακρόπολη έχουν τραβήξει την προσοχή των foodies που το τιμούν σταθερά στις βόλτες τους στην ομορφότερη γειτονιά της Αθήνας. Και τα νηστίσιμά τους δεν πάνε πίσω! 

Αμπιμπάγιο Νηστίσιμα φαγητά

Ειδικά τώρα τη Μεγάλη Εβδομάδα που οι εκκλησίες της Πλάκας, του Θησείου και του Ιστορικού Κέντρου φιλοξενούν τις πιο γραφικές ακολουθίες και ο ανθισμένος λόφος της Ακρόπολης και του Φιλοπάππου μας τραβούν σαν μαγνήτης, το  "Αμπιμπάγιο" είναι η ιδανική στάση για να νοστιμέψουμε τις βόλτες μας. 

Αμπιμπάγιο Νηστίσιμα φαγητά

Κυνηγώντας σταθερά την καλή πρώτη ύλη, η κουζίνα συνεργάζεται με μικρούς ψαράδες που αυτές τις μέρες την τροφοδοτουν με φρέσκα θαλασσινά. Ειδικά αν πετύχουμε Αστακό Αλεποχωρίου στα κάρβουνα δεν τον χάνουμε με τίποτε! Όλη την Μεγάλη Εβδομάδα πάντως θα βρίσκουμε εδώ καθημερινά νηστίσιμα πιάτα όπως Κριθαρότο θαλασσινών με μελάνι σουπιάς και κονφί λεμόνι, Ταραμά, Γιουβέτσι θράψαλο και Καλαμάρι σχάρας με ταραμά αρωματισμένο με χρένο και λαδολέμονο.  

Συντροφιά με ένα ποτήρι κρασί, απόσταγμα ή μπίρα από την προσεγμένη λίστα, όλοι οι δρόμοι τη Μεγάλη Εβδομάδα οδηγούν στο "Αμπιμπάγιο"!

Ηρακλειδών 3, Θησείο, 2103426794
FB: Αμπιμπάγιο - Abibayio, IG: @abibayio

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.