Σαν ένα όνειρο ζωής περιγράφει η Λέττα Φουρνιστάκη το άνοιγμα του 'Casta Diva', που εδώ και μερικές εβδομάδες δίνει ξανά ζωή στον χώρο που κάποτε φιλοξενούσε το 'Πρυτανείον', στο Κολωνάκι και τον πεζόδρομο της Μηλιώνη. "Και να μπορούμε να απολαμβάνουμε το φρέσκο ψάρι και στην Αθήνα, ακριβώς όπως στη Σύρο", προσθέτει η συνιδιοκτήτρια του εστιατορίου, που μαζί με τους συνεργάτες της (τον αδερφό της, τον Γιάννη Λιέα και τον ταλαντούχο σεφ Άκη Σουλτάνη) μεταφέρουν κάτι από την αίσθηση του 'Αλλού Γυαλού' από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων σε εκείνη της χώρας.
Ο εσωτερικός χώρος του 'Casta Diva΄ απλώνεται σε τρία επίπεδα, όλα ζεστά και στιβαρά με πολυελαίους, καθρέφτες και το ξύλο με την πέτρα να πρωταγωνιστούν. Η φάση όμως, ειδικά αυτή την εποχή, βρίσκεται στα άνετα τραπεζάκια του πεζοδρόμου. Εκεί ακριβώς, ο σεφ Σουλτάνης σου ξεδιπλώνει τις εμπνεύσεις του, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν θαλασσινό πρόσημο, με λίγα twists από Ασία.
Το χειροποίητο ψωμί από χαρούπι και προζύμι, μαζί με βούτυρο με τρούφα και ελαιόλαδο αλλά και μία αφράτη ταραμοσαλάτα με μοσχολέμονο και αυγοτάραχο σηματοδοτούν την αφετηρία, προτού προβείς σε 'ωμότητες' με μία έξοχη (και ολόφρεσκη, ψάρι ημέρας γαρ) καψαλισμένη στήρα σασίμι που σερβίρεται πάνω από τη βουτυράτη σάρκα του μπλε ελληνικού καβουριού, χειροποίητη lemon kosho και χαβιάρι ή το αεράτο σεβίτσε δράκαινας με jalapeno, ψητό καλαμπόκι και ένα μαλακό dressing εσπεριδοειδών.
'Έπειτα μιλά η ρομπάτα, με άψογα ψημένα εδέσματα που δε χρειάζονται τίποτα άλλο παρά μόνο τη σάλτσα τους: Το ζουμερό σουβλάκι γαρίδας με yuzu, ελαιόλαδο και σκόρδο υπερέχει ελαφρώς εκείνου με συναγρίδα και λαδολέμονο συριανού μάραθου. Κορύφωση με ροφομακαρονάδα, δεμένη όμορφα και με το ψάρι στο πικ της απόλαυσής του για την εν λόγω χρήση.
Στο φινάλε, η όνομα και πράγμα "Αμαρτία" (σοκολάτα γάλακτος, πραλίνα φουντουκιού, τραγανό μπισκότο και σορμπέ σοκολάτας υγείας) σε πείθει να αμαρτήσεις με μερικές γλυκές θερμίδες παραπάνω.
'Εξτρα πόντοι για το πολύ καλό σέρβις και το προσεκτικό focus στο κρασί, με περίπου 200 ετικέτες ελληνικού και διεθνή αμπελώνα, σε μια λίστα που επιμελείται ο έμπειρος σομελιέ Κωσταντίνος Σιγανάκης.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.