Ήταν η αγάπη για τη σωστή αισθητική και η λατρεία για το καλό φαγητό, οι κινητήριες δυνάμεις που ώθησαν τους Αλέξανδρο και Φίλιππο Βαρβέρη μαζί με τον Γρηγόρη και τη Μαριάννα Ψάλτη να δημιουργήσουν το 'The Twenty One Restaurant & Bar'. Δίχως να το γνωρίζουν, έφτιαχναν τότε εκείνο ακριβώς το σημείο που θα εξελισσόταν σε σημείο συνάντησης -αλλά και αναφοράς, πια- για τα βόρεια προάστια των Αθηνών.
Έκτοτε, δε δείχνουν στιγμή να εφησυχάζουν και πια εντάσσουν το μπαρ-εστιατόριο σε ένα συνολικότερο project που περιλαμβάνει και το πρόσφατα ανακαινισμένο ξενοδοχείο 'The Twenty One', το οποίο άλλωστε το (συ)στεγάζει.
Το interior design λοιπόν έχει την υπογραφή του Στάμου Χονδροδήμου (IDLaboratorium) και ακολουθεί τη γραμμή της σύγχρονης πολυτέλειας με διακριτικές αναφορές σε διάφορα στυλ, τα έπιπλα και ο εξοπλισμός είναι κατά κύριο λόγο από τη Moda Bagno-Interni και τον φωτισμό ανέλαβε η Αλεξάνδρα Μπογδάνου.
Πηγή έμπνευσης η χλωρίδα τόσο της περιοχής όσο και του ίδιου του υπέροχου κήπου, ο οποίος ήρθε πιο κοντά στον εσωτερικό χώρο του εστιατορίου, ενώ ο υφιστάμενος ημιυπαίθριος χώρος του αποτέλεσε το έναυσμα της ιδέας των greenhouses.
Εξίσου σημαντικό σημείο αναφοράς οι εκλεκτικιστικές κατοικίες της Κηφισιάς από τα χρόνια της Belle Epoque που ενέπνευσαν τόσο την αναδιαμόρφωση του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού χώρου, με τα σε στυλ Art Nouveau στοιχεία να δίνουν τον τόνο.
Ιδιαίτερα μάρμαρα και ψηφίδες, φίνες ταπετσαρίες, βελούδινα υφάσματα, σοφιστικέ χρωματικοί τόνοι αλλά και μοντέρνα έργα τέχνης ενισχύουν αυτή την έκφραση καλαισθησίας και κοσμοπολιτισμού - στο τελευταίο βοηθά και το εκλεκτό crowd. Bonus -να κάτι που δεν περίμενες- μια από τις ομορφότερες τουαλέτες στην Αθήνα.
Στα της κουζίνας πεπραγμένα, ο επί σειρά ετών σεφ Νίκος Δήμητρας δείχνει να περνά περίοδο φόρμας, πατώντας σταθερά σε μια μεσογειακή βάση με ασιατικά twists και πολύ καλή πρώτη ύλη. Αρχή με σπιρτόζικο λαβράκι σεβίτσε tostada και ζουμερές γαρίδες σχάρας με αβοκάντο και σάλτσα μάνγκο.
Συνέχεια με φροντισμένο ριζότο με παλαιωμένη παρμεζάνα και κορύφωση με μια άψογη ταλιάτα Black Angus. Υπόσχεση άμεσης επιστροφής για το περίφημο 'The Twenty One Burger' που δεν πρόλαβα να δοκιμάσω.
Έξτρα πόντοι για το εξαιρετικό σέρβις και την πληθωρική wine list, όπως επίσης και για την πολύ καλή δουλειά που συμβαίνει στο μπαρ.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.